Innredningstips

Innredet boligen med veggmalerier

Familien ville ha et monumentalt maleri i stuen. Bildet ble en hel vegg.

FARGER RETT PÅ VEGGEN. Fargerik stue med høyst originalt veggmaleri, malt av Josefine Lyche. Grå skinnesofa "Kennedee" fra Poltrona Frau og salongbord fra Loftet Antikk. Rød puff fra Tannum Møbler.
FARGER RETT PÅ VEGGEN. Fargerik stue med høyst originalt veggmaleri, malt av Josefine Lyche. Grå skinnesofa "Kennedee" fra Poltrona Frau og salongbord fra Loftet Antikk. Rød puff fra Tannum Møbler. Foto: FOTO: Sandra Aslaksen
Publisert Oppdatert
SYNLIG. Lysekronen er kjøpt i Milano, "San Giorgio" av Barovier & Toso. Maleriet er signert Knut Rose.
SYNLIG. Lysekronen er kjøpt i Milano, "San Giorgio" av Barovier & Toso. Maleriet er signert Knut Rose. Foto: FOTO: Sandra Aslaksen
SLEKTSKAP. Barnerommet har fått morsomme bilder malt rett på veggen. Monica Tollnes er illustratør. Katten Else føler seg hjemme under treet med leoparden.
SLEKTSKAP. Barnerommet har fått morsomme bilder malt rett på veggen. Monica Tollnes er illustratør. Katten Else føler seg hjemme under treet med leoparden. Foto: FOTO: Sandra Aslaksen
FELLESSKAP. Barna har felles lekerom, det ligger rett utenfor barnerommene.
FELLESSKAP. Barna har felles lekerom, det ligger rett utenfor barnerommene. Foto: FOTO: Sandra Aslaksen

Familien med to voksne og tre barn bor i en villa med et boareal på over 300 kvadratmeter. Huset er tilpasset småbarnsfamilien, men det var lang vei fram før de endelig kunne flytte inn.

Omfattende prosjekt

- Vi ville at dette skulle være et hus for hele familien. Da vi startet oppussingen, måtte vi bestemme oss for sette huset tilbake til gammel stil eller om vi måtte satse på noe mer i samtiden, sier beboeren som er utdannet interiørdesigner.

De visste at prosjektet ble omfattende og konkluderte med at det ble svært kostbart å sette hele huset tilbake til det opprinnelige. Derfor falt valget på en mer moderne bolig, men med personlig preg.

Kjellerdrøm

Fra den dagen eierne begynte å flytte vegger, rive badene og legge nye gulv, tok det over to år, i en periode på ett år var det ikke mulig å bo i huset.

Kjelleren var rå og preget av salt- og fuktutslag og måtte fullstendig renoveres. Planløsningen ble endret og underetasjen fikk blant annet egen SPA-avdeling, den består av et stort oppholdsrom, dusj, boblekar og badstue.

Jungelillustrasjoner

Det fleste veggene i huset er malt i nyanser av grått, men flere rom har fått overraskelser i form av fototapet og monumentale veggmalerier:

Rød vegg på kjøkkenet, rosa vegg på det ene badet, fotovegg fra Antarktis på soverommet, jungelillustrasjoner på gutterommet og et pikerom dekket av himmel, skyer og stjerner.

Maleri rett på veggen

Det hele toppes med et fargerikt maleri over en hel vegg i stuen. Kunstneren Josefine Lyche har malt bildet rett på veggen, og kunstverket kan ikke flyttes.

Et sertifikat som beskriver prosessen ved kunstverkets tilblivelse følger med. Her er fargekodene oppgitt hvis eieren skal reinstallere verket et annet sted senere.

Stort allrom

Første etasje var i utgangspunktet inndelt i mange små rom. Familien åpnet opp mellom kjøkken, spisestue samt den ene stuen for å lage et stort allrom.

- Ideen var å skape et sted hvor en kan lage mat, en leke på gulvet og en annen gjøre lekser eller se på tv uten at det blir trangt. Dette lot seg også omsette til virkelighet, og vi elsker allrommet vårt, sier produktdesigneren.

Lys materialmiks

På gulvene er det benyttet to typer stein og to typer ask for å skape en helhet. Gulvet i hallen er kledd med både parkett og fliser lagt i et mønster for å gi variasjon.

- Jeg er opptatt at man ikke blir forvirret når man går gjennom huset. Jeg har bevisst valgt elementer som leder fra rom til rom, alle rom bør bringe med seg noe fra det forrige. Selv om det er mange livlige elementer som for eksempel farger, materialer eller gjenstander i de ulike rommene, synes jeg likevel det er blitt en ro over hjemmet vårt.

Interiørfarger

  • Hall: Farge vegg, Lady 1623 Marrakech.
  • Rød kjøkkenvegg: Lady 2361 Energi.
  • Barnerommene: Diverse farger fra Flügger, stjernehimmel og dyremotiv malt av Monica Tollnes hos malermester Buer. Gulvene er malt med Oxan, lady 2105 Skagen.
  • Veggfarge lekerom: Flügger IN-293, Fruity Green 3
  • Gang: Lady 2105 Skagen.
  • Bokhyller: Lady 9904, Skumring S1000N.
  • Takene er malt i Lady 1622 Refleksjon.

Les også

ALLROM. I allrommet knitrer det på peisen London N2 fra Nordpeis. Den originale lampen er fra Cavalli, spisebordet er fra Kaare Berntsen Antikviteter. Benkeplaten på skjenken er fra samme sted.
ALLROM. I allrommet knitrer det på peisen London N2 fra Nordpeis. Den originale lampen er fra Cavalli, spisebordet er fra Kaare Berntsen Antikviteter. Benkeplaten på skjenken er fra samme sted. Foto: FOTO: Sandra Aslaksen
RØD SKVETTSONE. Kjøkkeninnredningen er fra Poggenpohl. HiMacs benkeplate i fargen Sea Oat Quartz. Hele den røde veggen er dekket av glass.
RØD SKVETTSONE. Kjøkkeninnredningen er fra Poggenpohl. HiMacs benkeplate i fargen Sea Oat Quartz. Hele den røde veggen er dekket av glass. Foto: FOTO: Sandra Aslaksen
FOTOTAPET. Beboeren har gått til Sydpolen og minnet dekker hele soveromsveggen. Fotografiet er tatt av Inge Meløy, tapetet er levert av Dr. Nice. Freeplay hvilsetol fra Mussi, design ved Studio Sigla (levert fra Stilverk) er et multifunksjonsmøbel. Hvilestolen kan slås sammen til en puff ved behov.
FOTOTAPET. Beboeren har gått til Sydpolen og minnet dekker hele soveromsveggen. Fotografiet er tatt av Inge Meløy, tapetet er levert av Dr. Nice. Freeplay hvilsetol fra Mussi, design ved Studio Sigla (levert fra Stilverk) er et multifunksjonsmøbel. Hvilestolen kan slås sammen til en puff ved behov. Foto: FOTO: Sandra Aslaksen
HIMMEL OG SKYER. En soveplass under en blå himmel, malt av Monica Tollnes for malermester Buer. Både skap, teppe og seng er fra Ikea. Lekre yndlingsplagg henger fremme.
HIMMEL OG SKYER. En soveplass under en blå himmel, malt av Monica Tollnes for malermester Buer. Både skap, teppe og seng er fra Ikea. Lekre yndlingsplagg henger fremme. Foto: FOTO: Sandra Aslaksen
PRAKTISK SOFA. Hyllene bak sofaen er spraylakkert i fargen Lady 9904, Skumring S 1000-N.  Sofa i mikrofiber fra Slettvoll, designet av Helene Henie.
PRAKTISK SOFA. Hyllene bak sofaen er spraylakkert i fargen Lady 9904, Skumring S 1000-N. Sofa i mikrofiber fra Slettvoll, designet av Helene Henie. Foto: FOTO: Sandra Aslaksen
DRØMMESPA. I underetasjen har familien innredet form for velvære. Murvegger Provence tørrmur, levert av Sigvart S. Steinindustri. De har også levert vegg og gulvfliser.
DRØMMESPA. I underetasjen har familien innredet form for velvære. Murvegger Provence tørrmur, levert av Sigvart S. Steinindustri. De har også levert vegg og gulvfliser. Foto: FOTO: Sandra Aslaksen
VARMESTUE. Badstue med panel i osp fra HC Thauglands Trælastforening. Benkene og døren er fra Tylö, belysningen fra Alltid Elektro.
VARMESTUE. Badstue med panel i osp fra HC Thauglands Trælastforening. Benkene og døren er fra Tylö, belysningen fra Alltid Elektro. Foto: FOTO: Sandra Aslaksen

Ofret en halv etasje for takterrasse

Flyttet tømmerhytta til sjøen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning