Innrede bolig

Samboerne ble ikke enige om innredningen

Løsningen ble at de fikk ett veto hver.

PLASS TIL ALLE: Dette er feststuen, bokstavelig talt. Paret har ofte vennemiddager og fester, og når ileggsplatene kommer på plass blir bordet fra Bolia hele 4,2 meter langt. Gulvene var brune da de flyttet inn, men er blitt slipt og hvitlasert. Karmene er malt med høyglans. - Vi er ikke handy. Det eneste vi har gjort selv er å male karmer og lister, og det må gjøres på nytt, sier perfeksjonisten Lars Magnus.
PLASS TIL ALLE: Dette er feststuen, bokstavelig talt. Paret har ofte vennemiddager og fester, og når ileggsplatene kommer på plass blir bordet fra Bolia hele 4,2 meter langt. Gulvene var brune da de flyttet inn, men er blitt slipt og hvitlasert. Karmene er malt med høyglans. - Vi er ikke handy. Det eneste vi har gjort selv er å male karmer og lister, og det må gjøres på nytt, sier perfeksjonisten Lars Magnus. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen
Publisert Oppdatert

Her bor

Hvem?

Lasse Engeland (31) og Lars Magnus Ottersen (25). Lasse jobber som art director, i tillegg til at han driver New York-guiden tversover.no. Lars Magnus er ernæringsfysiolog og moteblogger, og står bak den populære Instagram-kontoen @boysinspiration.

Hva?

En 130 kvadratmeter stor leilighet i andre etasje i en klassisk bygård fra 1898.

Hvor?

På St. Hanshaugen i Oslo.

- Jeg er fra en gård med store rom, finstue og lysekroner. Lasse er en ekte bygutt som har vokst opp i blokk. Han bodde i en ny og moderne leilighet før vi flyttet sammen, sier Lars Magnus Ottersen til magasinet Bonytt.

- Det er nesten rart at vi ble så fort enige om hvordan vi skal ha det her, sier samboer Lasse Engeland og smiler.

Umiddelbart etter at de fikk tilslaget på budet 300.000 kroner under takst, gikk de i gang med å planlegge innredningen av den herskapelige leiligheten. De tror de brune gulvene og kjedelige møblene som sto her under visningen skremte bort andre budgivere, og resultatet var at gutta satt igjen med et betydelig ekstrabeløp til oppussing. De bestilte gulvsliper til overtagelsesdatoen og satte seg ned med plantegningene for å planlegge møbleringen. De målte, tegnet og diskuterte fargevalg. Pinterest og Instagram ble brukt som inspirasjonskilder, og bildene de likte havnet i en fellesmappe. En uke etter innflyttingen var de viktigste rommene pusset opp og ferdig møblert.

- Vi ble enige om å gå for svart og hvitt – det passer jo sammen med alt, og gjør at rommene i leiligheten henger sammen, sier Lars Magnus.

Artikkelen fortsetter under bildet.

1. Kjøkkenet var ifølge eierne en katastrofe da de flyttet inn. De avsluttet nylig oppussingen, der veggene ble platekledd og taket senket for å få inn spotter. Høyskapet til venstre skjuler blant annet varmtvannsberederen, som står over ovnen. På kjøkkenet regjerer Lars Magnus, som også er utdannet kokk. 2. Lyset er noe av det vi liker aller best med leiligheten, sier Lars Magnus. Klokken på soveromsgulvet er fra Habitat. 3. Kjøkkenet ble nylig pusset opp med innredning fra Ikea. Overskapet er malt i fargen Soft Mint. Siden Lars Magnus bestemte at de skulle ha lysekrone i stuen, fikk Lasse viljen sin med Jielde-lampene på kjøkkenet. Etter å ha lett i flere måneder, fant han disse hos en antikvitetshandler i nabolaget. Flisene er fra Right Price Tiles, gardinene hang her da de flyttet inn, og teppet er fra Country Chic.
1. Kjøkkenet var ifølge eierne en katastrofe da de flyttet inn. De avsluttet nylig oppussingen, der veggene ble platekledd og taket senket for å få inn spotter. Høyskapet til venstre skjuler blant annet varmtvannsberederen, som står over ovnen. På kjøkkenet regjerer Lars Magnus, som også er utdannet kokk. 2. Lyset er noe av det vi liker aller best med leiligheten, sier Lars Magnus. Klokken på soveromsgulvet er fra Habitat. 3. Kjøkkenet ble nylig pusset opp med innredning fra Ikea. Overskapet er malt i fargen Soft Mint. Siden Lars Magnus bestemte at de skulle ha lysekrone i stuen, fikk Lasse viljen sin med Jielde-lampene på kjøkkenet. Etter å ha lett i flere måneder, fant han disse hos en antikvitetshandler i nabolaget. Flisene er fra Right Price Tiles, gardinene hang her da de flyttet inn, og teppet er fra Country Chic. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Estetikk og design

Samboerparet er over gjennomsnittet opptatt av estetikk og design. Lasse jobber som Art Director, Lars Magnus har jobbet med mote siden han var 17. I 2014 ble han kåret til Norges stiligste mann, og daglig forer han mer enn 50 000 Instagram-følgere med nye antrekk.

- Mote er en hobby ved siden av jobben som ernæringsfysiolog, og interessen for klær og interiør henger sammen, sier han.

Paret var rørende enige om valg av sofa, spisebord, stoler og farger. Så begynte de å snakke om lampen som skulle henge over spisebordet.

- Denne leiligheten fortjener en klassisk lysekrone, sa Lars Magnus bestemt.

Lasse var veldig, veldig skeptisk.

- Løsningen ble at vi fikk ett veto hver. Lars Magnus valgte lysekronen over spisebordet, jeg kjøpte de to Jielde-lampene på kjøkkenet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ORDENSSANS: 1. Moteinteresse + ordenssans = strøkent walk-in closet. Paret har hver sin side med lik innredning, dette er Lasses skap. Stetsonhatteesken oppe til høyre har han kjøpt på loppemarked i New York. 2. Det lille badekaret sto her da de flyttet inn. – Vi har latt det stå, for niesene og nevøene våre bruker det når de er på besøk, sier Lasse og Lars Magnus. Jielde-lampene over speilet kjøpte de fra de tidligere eierne. 3. Soverommet er enkelt innredet med en seng fra Jensen. Kisten ved sengen ble laget av Lars Magnus' grandonkel, som planla å emigrere til Amerika. Han døde før han rakk å reise, men kisten har fått nye, reiseglade eiere. Legg merke til den spennende måten bildene på veggen er hengt opp på.
ORDENSSANS: 1. Moteinteresse + ordenssans = strøkent walk-in closet. Paret har hver sin side med lik innredning, dette er Lasses skap. Stetsonhatteesken oppe til høyre har han kjøpt på loppemarked i New York. 2. Det lille badekaret sto her da de flyttet inn. – Vi har latt det stå, for niesene og nevøene våre bruker det når de er på besøk, sier Lasse og Lars Magnus. Jielde-lampene over speilet kjøpte de fra de tidligere eierne. 3. Soverommet er enkelt innredet med en seng fra Jensen. Kisten ved sengen ble laget av Lars Magnus' grandonkel, som planla å emigrere til Amerika. Han døde før han rakk å reise, men kisten har fått nye, reiseglade eiere. Legg merke til den spennende måten bildene på veggen er hengt opp på. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Alt har sin plass

At eierne har både stil- og ordenssans kommer ekstra tydelig til syne i rommet som inneholder en liten gjesteseng og et enormt walk-in closet. På midten står en øy med masse skuffer. På hver side står tre store, åpne skap. Samboerne har fått tildelt på millimeteren like stor plass, og skapene er nøyaktig like ryddige og velfylte.

Guttas beste oppussingstips:

1. Lek med moodboard. – I månedene før vi overtok leiligheten opprettet vi en mappe på Dropbox hvor vi samlet inspirasjonsbilder av alt fra sofaer og kjøkkenskap til fliser og farger. Vi oppdaget at mange av bildene var i svart og hvitt med et hint av blått – og sånn ble det også.

2. Lag nøyaktige tegninger. – Vi startet med å tegne skisser av alle rommene med riktige mål i Photoshop, printet dem ut og tok dem med da vi var ute og handlet.

3. Møblér på papiret. – Bruk skissene og tegn inn møbler og eventuelle tepper med riktige mål. For oss var det viktig at møblene fikk plass og luft rundt seg.

- Jeg hater rot, sier Lars Magnus.

Lasse nikker.

- Vi har innredet leiligheten slik at alt har sin plass. Det gjør det vanskelig å rote.

Når paret er hjemme alene setter de seg i tv-stuen, lukker fløydørene, fyrer på peisen og slår på tven.

Når det kommer gjester, slås dørene opp og spisebordet ut. Det skjer ganske ofte.

- Dette er en veldig sosial leilighet. Vi har vært 50 stykker her på fest, og det føltes ikke fullt. Noen var på kjøkkenet, andre satt i sofaen eller rundt bordet, sier Lasse.

Når de legger i de ekstra bordplatene, er det plass til 20 rundt spisebordet. Minst. Og utpå kvelden skyves bordet sammen og ut til siden, så har de plutselig dansegulv.

- Det er i grunnen en fin partyleilighet, sier Lars Magnus.

- Selskapsleilighet, retter Lasse.

Tre meter under taket

Her er det tre meter fra gulv til tak, stukkaturer og et vakkert brystningspanel.

HERSKAPELIG:  Leiligheten fra slutten av 1800-tallet har tre stuer på rad, og den midterste blir brukt til spisestue. Lysekronen fra Lampehuset er fin til det stramme bordet fra Bolia og replikastolene fra Voga. Når sengen er så fint redd opp som her, er det flott å åpne opp til soverommet.
HERSKAPELIG: Leiligheten fra slutten av 1800-tallet har tre stuer på rad, og den midterste blir brukt til spisestue. Lysekronen fra Lampehuset er fin til det stramme bordet fra Bolia og replikastolene fra Voga. Når sengen er så fint redd opp som her, er det flott å åpne opp til soverommet. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

- Morfaren min vokste opp i Oslo sentrum, og jeg ser for meg at han gikk i selskaper i leiligheter som denne, sier Lasse.

Bygården ble bygd i 1898, og ifølge beboerboken som en av naboene har laget bodde gårdeieren i nettopp denne leiligheten, med kone, tre sønner og en tjenestepike, må vite. Ifølge samme bok er Lasse og Lars Magnus den tiende familien som bor her.

- Da vi fant denne var det med tanke på at vi skal bo her lenge, lenge, sier Lasse – men legger til at han drømmer om en penthouseleilighet i New York også.

- Mens jeg leker med tanken på at vi en dag kan veksle inn denne leiligheten i en storgård på Hamar, sier Lars Magnus.

Så ser de på hverandre og ler. Enn så lenge er de fornøyde med byleiligheten.

- Spesielt med lysekronen. Den ser faktisk ut som den har hengt her i hundre år, sier Lars Magnus.

Lasse nikker.

- Jeg var veldig imot lysekronen, men nå synes jeg den fungerer fint sammen med det moderne bordet. Den har såkalt vokst på meg.

 

Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Klikk Bolig på Facebook.

SOSIALT: 1. Paret er glad i å reise, og dette bildet tok Lasse da han og en kompis leide bil i Los Angeles og dro på roadtrip. Se hvor effektfullt det er å sette et bilde på gulvet!
2. Lasse i favorittrommet, som er tv-stuen. Stolene er fra Slettvoll, og gulvteppet er kjøpt som metervare og kantet på Teppeabo. Bordet med betongplate er laget av MR-Design på Hønefoss, og puffen er kjøpt i New York. 3. Sofa fra Slettvoll, bord fra MR Design på Hønefoss, og teppet er bestilt på mål hos Teppeabo. Taklampen er fra &Tradition og er kjøpt på Bolina, og gulvlampen fra Ikea. Rullegardinene er transparente og slipper inn godt med lys, samtidig som de skjermer for innsyn.
SOSIALT: 1. Paret er glad i å reise, og dette bildet tok Lasse da han og en kompis leide bil i Los Angeles og dro på roadtrip. Se hvor effektfullt det er å sette et bilde på gulvet! 2. Lasse i favorittrommet, som er tv-stuen. Stolene er fra Slettvoll, og gulvteppet er kjøpt som metervare og kantet på Teppeabo. Bordet med betongplate er laget av MR-Design på Hønefoss, og puffen er kjøpt i New York. 3. Sofa fra Slettvoll, bord fra MR Design på Hønefoss, og teppet er bestilt på mål hos Teppeabo. Taklampen er fra &Tradition og er kjøpt på Bolina, og gulvlampen fra Ikea. Rullegardinene er transparente og slipper inn godt med lys, samtidig som de skjermer for innsyn. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning