Bubble tree: Gjennomsiktig bobletelt

Ikke som alle andre telt

Klar for gjennomsiktig luksuscamping?

AKVARIE: Man vil nok unektelig få litt gullfiskfølelse inne i et av disse teltene fra Bubble tree.
AKVARIE: Man vil nok unektelig få litt gullfiskfølelse inne i et av disse teltene fra Bubble tree. Foto: FOTO: Bubble Tree
Publisert Oppdatert
UT I NATUREN: Designeren bak diisse teltene mener at folk ikke sover nok ute under stjernene mer.
UT I NATUREN: Designeren bak diisse teltene mener at folk ikke sover nok ute under stjernene mer. Foto: FOTO: Bubbletree

Noen tar til takke med det samme gamle sportsteltet fra speiderdagene, mens andre er på jakt etter mer komfort og luksus.

Er det naturfølelse med en touch av luksus du er på jakt etter, vil kanskje en overnatting i et av disse teltene fra Bubble Tree falle i smak. Om du har råd, vel og merke. Ifølge den britiske avisen Daily Mail kan en overnatting i et av disse koste fra 400 pund og oppover, alt etter hvilken modell man ønsker å bo i.

De oppblåsbare teltene, som ligner litt på en gigantisk gullfiskbolle, er designet av franske Pierre Stephane Dumas og markedsføres som "spesielle telt for spesielle netter."

Å sove under stjernehimmelen høres unektelig romantisk ut, og designeren forklarer til den britsike nettavisen at han laget teltene for folk som ville komme så nær naturen som mulig - men da helst beskyttet mot elementene.

KOMFORT: Dette er camping med luksusfaktor.
KOMFORT: Dette er camping med luksusfaktor. Foto: FOTO: Bubbletree

Luksus

STORSLÅTT: Det å sove under åpen himmel blir litt emr komfortablet når man kan gjøre det inne i et telt.
STORSLÅTT: Det å sove under åpen himmel blir litt emr komfortablet når man kan gjøre det inne i et telt. Foto: FOTO: Bubbletree

De gjennomsiktige teltene har 360 graders utsikt til naturen rundt, og kommer komplett med bærbare sofaer, bord og senger.

Noen av luksusteltene kommer til og med komplett med tregulv, og skal være laget speseilt for å kunne brukes på stranden.

En annen av teltmodellene kalles BubbleLodge, og fungerer mer som et vanlig hotellrom, i og med at man har et ekstra "rom" i tilknytning til hovedteltet. Dette kan enten brukes som bad, eller som et ekstra soverom om man har med seg barna på tur.

Slik fungerer bobleteltet

GULLFISK: Man må vel føle seg litt på utstilling inne i dette teltet?
GULLFISK: Man må vel føle seg litt på utstilling inne i dette teltet? Foto: FOTO: Bubbletree

Teltet blåses opp med en medfølgene elektrisk pumpe. Pumpen, som også inneholder et luftfilter, sirkulerer frisk luft inne i teltet og forsyner også "boblen" med stort nok lufttrykk til at fasongen bevares. Ifølge designeren selv har teltet et sunt og friskt inneklima, uten fukt, mygg, støv eller andre allergifremkallere.

MINDRE INNSYN: Noen av teltene fås med ugjennomsiktige vegger, hvor bare taket er i klar plast.
MINDRE INNSYN: Noen av teltene fås med ugjennomsiktige vegger, hvor bare taket er i klar plast. Foto: FOTO: Bubbletree

Teltene fra Bubbletree kan ikke sies å verne mye om privatlivet, men det ser ikke ut til å plage ivrige britiske teltturister, som ifølge avisen Daily Mail flokker ut i naturen for å prøve denne nye - og spesielle - formen for camping. Og forelsker du deg fullstending i opplevelsen eller kanskje bare ønsker deg en liten "hytte" litt utenom det vanlige, kan teltene også kjøpes av privatpersoner. Til den nette sum av 7500 pund - og oppover.

Intimt

Teltene kan inneholde alt fra møbler til gulv i heltre, og vil helt sikkert imponere naboen som fortsatt drasser rundt på telt fra ungdomstiden.

GLOBE: Fasongen på teltet holdes ved like av en luftpumpe.
GLOBE: Fasongen på teltet holdes ved like av en luftpumpe. Foto: FOTO: Bubbletree
MØBLERT: Teltene fra Bubbletree kommer komplett møblert.
MØBLERT: Teltene fra Bubbletree kommer komplett møblert. Foto: FOTO: Bubbletree

Men vær forberedt på å være intime, forklarer journalisten fra Daily Mail som har prøvd seg på telttur i bobleteltet, for disse teltene er ikke beregnet på mer enn to voksne - og da gjerne to som liker hverandre veldig godt. Et ekstra "rom" kan settes på teltet finnes også, om barna skulle insistere på å være med.

UT MOT HAVET: Noen av teltene kommer med gulv i hardtre - laget spesielt for å kunne brukes på stranden.
UT MOT HAVET: Noen av teltene kommer med gulv i hardtre - laget spesielt for å kunne brukes på stranden. Foto: FOTO: Bubbletree

Designer Pierre Stephane Dumas forklarer at bakgrunnen for det spesielle teltet var at han mente så mange, selv om de dro på telttur ut i naturen, gikk glipp av å nyte soloppganger og telle stjerner.

- Et vanlig telt eller en campingvogn gjør jo at folk går glipp av disse unike opplevelsene, forteller designeren.

Han forklarer også videre at det noe eksentriske teltet skal holde samme komfortnivå som det på et finere hotell.

.

Mer privatliv

Dumas har også laget et telt for de som ønsker litt mer privatliv når de skal ut i naturen. Dette teltet har vegger som hindrer innsyn, men samtidig er selve globen, altså taket, i teltet fullstendig gjennomsiktig, slik at man fortsatt får følelsen av å sove ute blant stjernene.

Teltene er i tillegg utformet slik at det er et minimum med lyd som trenger inn - og beboere i Bubbletree teltene blir også oppfordret til å være hviske når man snakker med hverandre inne i teltet - for å bevare den fredfulle atmosfæren ute i skogen.

ROMANTIKK MED PRIVATLIV: Noen av teltene har vegger som hindrer innsyn.
ROMANTIKK MED PRIVATLIV: Noen av teltene har vegger som hindrer innsyn. Foto: FOTO: Bubbletree

Les også:

Denne luksusleiligheten var en gymsal i sitt tidligere liv

Meld deg på Klikk Bolig sitt nyhetsbrev idag

Disse hotellene må du se før du dør

MIDDAG FOR TO: Nyt maten - og utsikten - inne i teltet.
MIDDAG FOR TO: Nyt maten - og utsikten - inne i teltet. Foto: FOTO: Bubbletree

Slik blir du barnehagens drømmeforelder

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning