Verdens 15 beste interiørbutikker

Her er verdens kuleste interiørbutikker

Disse butikkene bør du reise verden rundt for å besøke.

DET BESTE AV DET BESTE: Her gir vi deg 15 av verdens beste interiørbutikker.
DET BESTE AV DET BESTE: Her gir vi deg 15 av verdens beste interiørbutikker. Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

Om du er interiørfrelst og så heldig at du denne våren har tenkt deg ut på langreise eller storbytur, ja da bør du passe på å stikke innom disse butikkene om du skulle befinne deg i nærheten. For her vil du garantert finne ting til hjemmet ditt som du nok slett ikke finner i butikk her hjemme i Norge, og som vil gjøre både naboer og venninner grønne av misunnelse.

Pass bare på å ta med en ekstra koffert, for dette er verdens kuleste interiørbutikker:

1. Merci, Paris

Merci er på mange måter et ikon å regne i interiørverdenen. Her kommer design- og interiørfrelste fra hele verden for å handle, eller bare drømme seg bort i denne gigantiske butikken midt i forføreriske Marais.

Fullstappet med klær, lamper, kjøkkenartikler, møbler, papirutstyr, blomster og musikk, på Merci blir man inspirert av å bare ta en runde rundt inne i lokalet. Det som gjør butikken enda mer spesiell, er at store deler av overskuddet doneres direkte til en organisasjon som hjelper kvinner og barn på Madagaskar.

Tips: Kaféen har veggene fulle av bøker som du kan lese mens du spiser.

Finn den her: 111 boulevard Beaumarchais, 3rd district, Marais

UNIK: Butikken Merci i Marais-distriktet i Paris er et must om du er over gjennomsnittet interesert i interiør.
UNIK: Butikken Merci i Marais-distriktet i Paris er et must om du er over gjennomsnittet interesert i interiør. Foto: FOTO: Merci

2. Graham & Green, London

Det er mange som har grått noen tårer over at nettbutikken Graham & Green ikke shipper til Norge. Men fortvil ikke, er du i London denne våren, kan du bare ta turen innom deres filial i vakre Primrose Hill. Obs: Forbered deg på at her kan Visakortet raskt få kjørt seg.

Finn den her: Graham & Green, 164 Regents Park Road

3. The Conran Shop, London

Har du ikke hørt om Terence Conran, er det kanskje på tide. Er du fan av lekkert interiør og flotte møbler burde du absolutt legge turen innom The Conran Shop i Marylebone, en av to butikker i London. Her kommer du garantert ut med masser av inspirasjon og en litt slankere lommebok.

Finn den her: 55 Marylebone High Street

4. Urban Outfitters, New York

Urban Outfitters er kanskje mest kjent for sine urbane moteklær, men det er verdt å få med seg at kjeden også har en interiøravdeling. Her finner du mange kule bøker om mote, reise, interiør, design og kunst, i tillegg til kjøkkenutstyr, duppeditter og annet tøft stæsj i stilen industri/vintage.

Finn den her: 2081 Broadway Manhattan, NY

5. Zara Home, Barcelona

GRAHAM AND GREEN: Denne butikken er et must om du er i London.
GRAHAM AND GREEN: Denne butikken er et must om du er i London. Foto: FOTO: Produsenten
MODERNE: For dem som liker en ung og sprek stil hjemme, er Urban Outfitters et must.
MODERNE: For dem som liker en ung og sprek stil hjemme, er Urban Outfitters et must. Foto: FOTO: Urban Outfitters

Jo da, denne kjeden, som er klesgiganten Zaras interiørversjon, finnes i mange både byer og land, men Spania er kjedens hjemland og kanskje nettopp derfor er ting littegranne billigere her.

Vi slites mellom å ergre oss over at Zara Home ikke finnes i Norge og å glede oss over at vi kan gjøre noen skikkelige interiørscoop når vi befinner oss i en by hvor de finnes. Her fråtser du i lekre ting til barnerommet, elegante kopper og fat, kult sengetøy og duftelysene du bare må ha på badet.

Finn den her: Passeig de Gràcia, 16

6. Anthropologie, New York

Om du elsker den litt bohemske og romantiske stilen, kommer du til å forelske deg helt i Anthropologie. Her kjøper du med deg småblomstrede tekopper, vintage-aktige puter og pledd eller lampene ingen andre har.

Finn den her: 375 W Broadway, NYC

7. West Elm, Chicago

Det går fint an å bestille til Norge fra denne kule amerikanske interiørkjeden. Pass på toll og moms, dog. Men skulle du befinne deg på andre siden av Atlanteren denne våren, burde du absolutt passe på å stikke innom en av disse butikkene, som du finner i storbyer over hele USA.

Her finner du massevis av lekkert og moderne interiør til huset, fra kule puter til lekkert tilbehør til badet, og med dollarkursen slik den står i dag, er det bare å dra kortet.

Finn den her: 1000 W North Ave

8. Svenskt Tenn, Stockholm

Den elegante butikken Svensk Tenn er en herlig miks av farger og mønstre. Navnet stammer fra den gang det utelukkende ble solgt tinngjenstander her. Tekstiler og tapeter i geometriske mønstre kom på dagsorden da den østerriske arkitekten Josef Frank dukket opp på 30-tallet.

ANTHROPOLOGIE: Søte, rare og morsomme ting hos butikkjeden Anthropologie.
ANTHROPOLOGIE: Søte, rare og morsomme ting hos butikkjeden Anthropologie. Foto: FOTO: Produsenten
WEST ELM: Denne butikken kan få enhver interiørelsker til å dra Masterkortet en gang for mye.
WEST ELM: Denne butikken kan få enhver interiørelsker til å dra Masterkortet en gang for mye. Foto: FOTO: Produsenten

Svensk Tenn er uten tvil et av Sveriges mest innflytelsesrike designkonsepter, og slipper stadig mønstre og trykk fra sitt enorme arkiv.

I 1975 ble Svenskt Tenn overtatt av en stiftelse. I dag går butikkens overskudd til vitenskapelig forskning og utviklingsprosjekter innen formgivning og kunsthåndtverk. Møbler, lamper og tekstiler designet av Josef Frank er tidløse og populære klassikere og egner seg flott som en gave til andre - eller deg selv.

Finn den her: Strandvägen 5

9. Milla Boutique, Oslo

Det er ikke uten grunn at interiørstylistenes favoritt er nettopp denne butikken. Her finner du unike og råkule interiørskatter i naturtoner, gull, sølv og glitter. Blant annet. Hva med kopper og skåler dekorert med hodeskaller? Eller rustikke trestubber som kan brukes til både bord og stol? Leter du etter lekre håndklær til å freshe opp badet med, har Milla et stort utvalg fra Missoni. Glamt og røft på sitt ypperste.

Finn den her: House of Oslo, Ruseløkkeveien 26, Vika

10. Bolina, Oslo

En interiør- og livsstilbutikk på Stabekk som er vel verdt et besøk. Industri møter shabby møter vintage kul, Bolina er nok en butikk elsket og mye benyttet av landets interiørstylister. Her finner du møbler, belysning, tekstiler, serviser og dekktøy og mye annet. Et riktig skattekammer av en butikk.

Finn den her: Gamle Drammensvei 38, Stabekk

HISTORISK: Svensk Tenn er en klassiker i interiørverdenen. Her kjøper du feriegaven til deg selv.
HISTORISK: Svensk Tenn er en klassiker i interiørverdenen. Her kjøper du feriegaven til deg selv. Foto: FOTO: Svensk Tenn

11. 10 Corso Como, Milano

10 Corso Como er på mange måter Milanos svar på Paris' Merci. Her finner du nips og naps og stæsj til hjemmet ditt i bøtter og spann, i tillegg til mote, mat, bøker og musikk. Tar du turen innom bør du passe på å ha tid til å tilbringe en lat halvtime i skyggen på den kule gårdsplassen, et møtested for stilige milanesere.

Finn den her: Corso Como 10

12. CasaShop, København

Om du elsker moderne og trendy interiør bør du legge turen innom Casa Shop. Denne butikken bugner av danske og internasjonale design-navn, og bare en runde rundt i butikken er inspirerende. En kul miksing av stiler og tidsepoker, samt et stort utvalg småvarer og gaveartikler gjør denne til en klar Køben-favoritt.

Her finner du den: Store Regnegade 2.

13. Arte Etnico Argentino, Buenos Aires

Noe av det mest morsomme med å handle ting til hjemmet når man befinner seg i utlandet er jo både å kunne få tak i ting som ikke alle andre har, men også det med å handle ting som er unikt til byen eller regionen du har kjøpt det i. Og om det er dette mantraet du shopper etter, ja da burde du absolutt ta turen innom butikken Arte Etnico Argentino om du skulle befinne deg i Argentina og Buenos Aires. Her finnes du nemlig de lekreste etniske tekstiler til hjemmet ditt, som alle er laget i små landsbyer rundt om i det enorme landet.

Her finner du den: Palermo Viejo, BS AS

14. Chee Soon & Fitzgerald, Sydney

BOLINA: At interiørbloggere og stylister elsker denne butikken, er ikke vanskelig å forstå.
BOLINA: At interiørbloggere og stylister elsker denne butikken, er ikke vanskelig å forstå. Foto: FOTO: Bolina

Sydney er en by som er kjent for kul og moderne shopping, og når det kommer til interiørartikler er utvalget intet mindre enn enormt. Hos Butikken Chee Soon & Fitzgerald finner du møbler, pynt, tekstiler og belysning fra både lokale og internasjonale designere. Butikken har også sitt eget merke, CSF, som kan være verdt å kjøpe med seg souvernirer fra.

Her finner du den: 387 Crown Street, Surry Hills

15. Jonathan Adler, Los Angeles

Om du elsker farger, moro og humor i interiøret, ja da er du nødt til å ta deg en tur innom denne gledessprederen av en butikk. Her finner du massevis av kule ting til hjemmet, inkludert keramikk, puter, pledd, møbler, belysning og annen dekor. Alt med den helt spesielle Adler-vrien.

Her finner du den: 8125 Melrose Ave

Kilder. Concrete Playground, Wallpaper magazine, Guardian, travel CNN og Elle Decor

Les også:

Her shopper du veggpynt på nett

Her er de kuleste internasjonale interiørbloggene

Skal du pusse opp? Her finner du all inspirasjonen du trenger

Her er Norges kuleste interiørbutikker

FARGERIK: Du kommer garantert ikke tomhendt ut fra Jonathan Adler.
FARGERIK: Du kommer garantert ikke tomhendt ut fra Jonathan Adler. Foto: FOTO: Adler/Produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen