Spennende interiør

Fotografens fotogene bolig

Fotograf Fin Serck-Hanssens leilighet fungerer også som atelier. Det gjenspeiler seg i interiøret.

UTVALGTE. Fotografiet på veggen i den innerste stuen er fra utstillingen "Vacuum", bildene er tatt i Kina. Fin Serck-Hanssen har ikke mange, men han har utvalgte ting som arveskapet til venstre.
UTVALGTE. Fotografiet på veggen i den innerste stuen er fra utstillingen "Vacuum", bildene er tatt i Kina. Fin Serck-Hanssen har ikke mange, men han har utvalgte ting som arveskapet til venstre. Foto: FOTO: Espen Grønli
Publisert Oppdatert
FENGSLENDE. Fin Serck-Hanssen foran ett av bildene med motiver fra norske fengsler. Nå er han ustillingsaktuell med musikkbilder på Henie Onstad Kunstsenter frem til 29.mai.
FENGSLENDE. Fin Serck-Hanssen foran ett av bildene med motiver fra norske fengsler. Nå er han ustillingsaktuell med musikkbilder på Henie Onstad Kunstsenter frem til 29.mai. Foto: FOTO: Espen Grønli
BILDEGANG. I enden av gangen ligger badet. Stramme linjer og rene flater preger boligen. Bildene på veggene blir stadig skiftet ut. Fotografen bruker leiligheten som kombinert bolig og atelier.
BILDEGANG. I enden av gangen ligger badet. Stramme linjer og rene flater preger boligen. Bildene på veggene blir stadig skiftet ut. Fotografen bruker leiligheten som kombinert bolig og atelier. Foto: FOTO: Espen Grønli

En lang, lys korridor strekker seg forbi rommene i fotograf Fin Serk-Hanssens leilighet. På veggene henger noen av kunstnerens store fargefotografier innrammet i glassflater.

Den 200 kvm store bygårdsleiligheten er langt fra overfylt, men interiøret er gjennomtenkt. Veggene er gjennomgående lyse, og boligen har stort kjøkken, to rommelige stuer og soverom.

Arbeidsplass

- Jeg liker ikke rot, jeg har ikke bruk for så mange ting. I og med at jeg også bruker leiligheten som arbeidsplass, vil jeg ikke forstyrres av unødvendig støy. Når jeg holder på med ulike fotoprosjekter, henger jeg bildene opp på veggene. Etter en stund bytter jeg dem ut igjen, derfor er det stadig forandringer i leiligheten. Jeg kan henge opp et fotografi og bare la ting skje rundt det, sier Fin Serck-Hanssen.

Glassvegg

Bildene på veggene er i storformat og enkelt innrammet i glass.

Glass spiller også hovedrollen på badet. Veggene er dekket med store, kvadratiske grønnlige glassfliser og innredningen er snøhvit. Vaskemaskin og tørketrommel er skjult bak skap uten synlige håndtak slik at flatene er glatte.

- Badet og kjøkkenet er de rommene jeg liker best. Kjøkkenet er hjertet i leiligheten, det er i bruk både når jeg har gjester eller jobber.

Fin blanding

Fin Serck-Hanssen pusset opp leiligheten fra grunnen av da han flyttet inn. Det ble lagt nye gulv og nytt tak i hele boligen, interiøret er en blanding av design og rimeligere møbler.

- Noe av interiøret har jeg funnet på nettet, blant annet de svarte og hvite Arne Jacobsen-stolene rundt spisebordet på kjøkkenet. Et pluss er at de er utrolig gode å sitte i, for meg må møblene fungere i bruk. Andre ting har jeg arvet, bokskapet i stuen og et spisebord har fulgt med meg i flere år. Jeg tar sjelden med meg ting hjem fra reiser, det er først og fremst fotografiene som er minner.

ROMMELIG. Kjøkkenet er det mest brukte rommet i leiligheten, og det har store vinduer som slipper inn mye lys. Kjøkkeninnredning fra Ikea og benkeplate fra Kvik. Kjøkkenbordet "IO" er designet av Morten Voss.
ROMMELIG. Kjøkkenet er det mest brukte rommet i leiligheten, og det har store vinduer som slipper inn mye lys. Kjøkkeninnredning fra Ikea og benkeplate fra Kvik. Kjøkkenbordet "IO" er designet av Morten Voss. Foto: FOTO: Espen Grønli
VARMEKILDE. På peishyllen ligger minner, blant annet et hode designet av Kjell Erik Killi Olsen og en dødningskalle. Den har fotografen arvet etter sin bestefar. Stolene "Oxford" er designet av danske Arne Jacobsen og er bruktkjøp på nettet.
VARMEKILDE. På peishyllen ligger minner, blant annet et hode designet av Kjell Erik Killi Olsen og en dødningskalle. Den har fotografen arvet etter sin bestefar. Stolene "Oxford" er designet av danske Arne Jacobsen og er bruktkjøp på nettet. Foto: FOTO: Espen Grønli
VARM SONE. Sofa fra B & B, teppe fra Ikea. Gulvputene er kjøpt i Tunis. Bildet på veggen er fra OL-utstillingen "Vinterland" på Lillehammer.
VARM SONE. Sofa fra B & B, teppe fra Ikea. Gulvputene er kjøpt i Tunis. Bildet på veggen er fra OL-utstillingen "Vinterland" på Lillehammer. Foto: FOTO: Espen Grønli
GLASSKLART. Svalt bad med store glassfliser og badekar fra Smart Club. Gulvet er støpt i terrazzo.
GLASSKLART. Svalt bad med store glassfliser og badekar fra Smart Club. Gulvet er støpt i terrazzo. Foto: FOTO: Espen Grønli
BORTGJEMT. Vaskemaskin og tørketrommel er skjult bak den hvite døren ved siden av dusjen.
BORTGJEMT. Vaskemaskin og tørketrommel er skjult bak den hvite døren ved siden av dusjen. Foto: FOTO: Espen Grønli
UTSKIFTBART. Fotografiene på veggen blir skiftet ut når Fin Serck-Hanssen holder på med et nytt tema.
UTSKIFTBART. Fotografiene på veggen blir skiftet ut når Fin Serck-Hanssen holder på med et nytt tema. Foto: FOTO: Espen grønli

Les også

Slik bor klesdesigneren

Blomstrende og kreativ bolig

Maskulin leilighet

Inspirerende interiørbilder

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning