MEST TRENDY TING I HJEMMET

Fem interiørting du «må ha»

Koronapandemien påvirker interiørtrender, mener stylist Tone Kroken.

PÅ TRENDTOPPEN: Glassvaser fra Louise Roe.
PÅ TRENDTOPPEN: Glassvaser fra Louise Roe. Foto: Nordicnest.no.
Sist oppdatert

Hva er mest trendy på interiørfronten akkurat nå? Er det fem ting man «må ha»?

Stylist Tone Kroken sier til klikk.no at blant annet marmorlamper og fargede glassvaser ligger på trendtoppen akkurat nå.

Du har kanskje sett mørke rom eller kontrastfarger i boligannonser eller interiørblader? Dette er ikke i tiden nå, mener Kroken.

Hun mener at koronapandemien påvirker fargetrender i hjemmet.

Men øverst på Krokens trendliste kommer fargerike tepper, og gjerne fra Marokko.

– Marokkanske tepper er alltid en trend, og har vært i vinden lenge. De er kjempeflinke på tepper og har varme, fine, skitne farger som vi liker veldig godt i Norge.

Tone Krokens fem heteste tips

FARGERIKE TEPPER: Tepper med farger og mønster. Gjerne kunstneriske tepper. Tepper er supertrendy nå, ifølge stylist Tone Kroken. Her er et håndlaget marokkansk ullteppe til 9000 kroner
FARGERIKE TEPPER: Tepper med farger og mønster. Gjerne kunstneriske tepper. Tepper er supertrendy nå, ifølge stylist Tone Kroken. Her er et håndlaget marokkansk ullteppe til 9000 kroner Foto: Africancreates.com.
NORSK DESIGN: Lenestolen Bollo designet av Andreas Engelsvik er ifølge Tone Kroken superpopulær og rålekker.
NORSK DESIGN: Lenestolen Bollo designet av Andreas Engelsvik er ifølge Tone Kroken superpopulær og rålekker. Foto: Ahuseby.no
BORDLAMPER ER IN: Ifølge Tone Kroken skal det gjerne være bordlamper i marmor eller stein; «organiske» og skulpturelle lamper med og uten skjerm. Dette er Flos Snoopy til 9895 kroner hos Andlight.
BORDLAMPER ER IN: Ifølge Tone Kroken skal det gjerne være bordlamper i marmor eller stein; «organiske» og skulpturelle lamper med og uten skjerm. Dette er Flos Snoopy til 9895 kroner hos Andlight. Foto: Andlight.no
FARGET GLASS: Ifølge stylist Tone Kroken er vaser i farget glass «veldig hot». Gjerne en rund bollevase i rosa eller lyseblått. Her en Louise Roe ballongvase.
FARGET GLASS: Ifølge stylist Tone Kroken er vaser i farget glass «veldig hot». Gjerne en rund bollevase i rosa eller lyseblått. Her en Louise Roe ballongvase. Foto: Interiørfaghuset.
LYSE VEGGER: Ifølge stylist Tone Kroken skal det være lyse farger på veggene nå: – Det skal ikke være mørke eller svarte farger på veggene lenger, det er helt ut, sier hun. Det kan være korona som har gjort noe med oss, at vi ønsker rolige, duse farger. Det er bare å vende seg til hvitt, for hvitt kommer, sier Kroken. Kontrastvegg, som man ser i mange boligannonser, er ikke noe Tone Kroken anbefaler. Hun oppfordrer heller folk til å male vegger, tak og lister i samme farge.
LYSE VEGGER: Ifølge stylist Tone Kroken skal det være lyse farger på veggene nå: – Det skal ikke være mørke eller svarte farger på veggene lenger, det er helt ut, sier hun. Det kan være korona som har gjort noe med oss, at vi ønsker rolige, duse farger. Det er bare å vende seg til hvitt, for hvitt kommer, sier Kroken. Kontrastvegg, som man ser i mange boligannonser, er ikke noe Tone Kroken anbefaler. Hun oppfordrer heller folk til å male vegger, tak og lister i samme farge. Foto: Sem & Johnsen Prosjektmegling.

– Gjenbruk er trendy

Bonytt-redaktør Kriss Daatland plasserer disse tingene på trendtoppen nå:

Vitrineskap, gjerne med flettet rotting i døren, puffer, loungestol, spisesofa, flere småbord sammen i stedet for sofabord.

Daatland minner om at boligannonser på Finn egentlig ikke viser hvordan folk har det hjemme. Boligen i annonsen skal ikke vise selgerens hjem, men vise et potensielt hjem for kjøperen.

– Da bruker man trygge ting som man vet at folk kjenner til, og som skaper visse assosiasjoner i hodet på kjøperen om stilbevissthet. Derfor ser man de samme tingene i mange boligannonser, og det er stort sett noe helt annet enn folk faktisk har hjemme. Det handler gjerne om å bruke ting som mange kan like, og ihvertfall ikke føle seg støtt av.

– Selv om du kommer inn på visning og tenker at dette var veldig ordinært, så er det uansett ingen ting der som gjør deg så oppgitt at du ikke kjøper leiligheten.

Ifølge Daatland ønsker mange i dag å være mer bevisste med tanke på hva de skaffer seg, med fokus på gjenbruk. Altså litt mindre bruk-og-kast mentalitet.

Daatland sier trenden nå ligger i retning av at man venter med de store møbelkjøpene til man har råd til å kjøpe akkurat det man ønsker deg.

– Det kan godt være noe fra Ikea. Men man er mer bevisst på å kjøpe noe man virkelig vil ha i stedet for å oppdage etter to uker at det var helt feil, sier Daatland.

PS: Både Bonytt og klikk.no er eid av Egmont Publishing.

Denne saken ble første gang publisert 11/09 2020, og sist oppdatert 11/09 2020.

Les også