Norske interiørbloggere

Derfor blogger norske damer om interiør

Norske bloggdamer deler villig av lykkelig hverdagsliv og lekre hjem.

GRÛNDERE: Nib jentene tok til Scenen under årets Glansdag, som fant sted på Gamle Logen i Oslo sentrum.
GRÛNDERE: Nib jentene tok til Scenen under årets Glansdag, som fant sted på Gamle Logen i Oslo sentrum. Foto: FOTO: Solveig Grøvle/Ann Helen Lund - NIB og Cecilie Abrahamsen/emmelines.blogspot.com
Publisert Oppdatert

Når man beveger seg rundt i interiørbloggernes vakre univers er det lett å tenke at nordmenn slett ikke blir ikke født med ski på bena, men med hammer, malerkost og spraylakk i hånden.

I Norge er vi over gjennomsnittet opptatte av interiør. Og ikke bare pynt og stæsj heller. Neida. Vi går grundigere til verks også. For vi er nemlig verdensmestre i å renovere og pusse opp hus og hjem.

Og det er ikke bare det at vi i Norge både pynter og pusser opp til den store gullmedalje, vi deler nemlig også både prosjekt, prosess og resultat med tusenvis av fremmede på nettet. For er det noe norske damer har fått dilla på de siste årene, så er det nettopp det med å blogge om interiør og hjem.

INTERIØRBLOGGERENS DRØM: Mange bloggere drømmer om en kjøkkenmaskin fra Kitchenaid og en krakk fra franske Tolix.
INTERIØRBLOGGERENS DRØM: Mange bloggere drømmer om en kjøkkenmaskin fra Kitchenaid og en krakk fra franske Tolix. Foto: FOTO: Cecilie Abrahamsen/emmelines.blogspot.com

Norgesmester i interiørblogg

DELT INTERESSE: Cecilie Abrehamsen, med bloggen Emmeline, og Linda Sæbø, med bloggen Den Gode Feen, ble venner gjennom bloggingen.
DELT INTERESSE: Cecilie Abrehamsen, med bloggen Emmeline, og Linda Sæbø, med bloggen Den Gode Feen, ble venner gjennom bloggingen. Foto: FOTO: Helene Nøkland Lund

Forrige helg ble norges beste interiørblogg kåret, og Klikk.no var tilstede på arrangementet Glansdagen hvor vi snakket med mange interiørfrelste damer.

Celine Abrehamsen, med bloggen Emmeline, stakk av med seieren og vant æren som norges beste interiørblogger - og lekre interiørpremier.

- Fullstendig overraskene, ler den glade bloggdamen til Klikk.no

- Det er jo så utrolig mange flotte blogger der ute, så utrolig at min ble plukket som vinner!

Abrehamsen, som har blogget om hus og hjem i over fire år, tror grunnene til at så mange blogger om interiør her i Norge er flere.

- Ikke bare har vi lange vintre hvor vi tilbringer mye tid innedørs, men nordmenn har også en økonomi som tilsier at de aller fleste har råd til å være opptatte av ting som interiør, spekulerer vinneren.

En annen årsak veteranbloggeren er snar til å trekke frem er felleskapet og det sosiale ved bloggingen.

- Ja, det er jo ikke til å stikke under en stol at vi damer er flinke til å skryte av hverandre og støtte opp om hverandre, noe som kanskje blir enda lettere å gjøre gjennom bloggen, hvor man er litt mer anonym, ler den interiørfrelste bloggeren.

- Det blir jo til slutt slik at man blir kjent og man blir venner, så jeg tror nok den sosiale faktoren teller mye for damer som kaster seg ut i bloggverdenen.

Sosialt samvær

GLANSDAGEN: 25. juni i år arrangerte Nib jentene bloggtreff i Oslo for hundrevis av interiørfrelste damer.
GLANSDAGEN: 25. juni i år arrangerte Nib jentene bloggtreff i Oslo for hundrevis av interiørfrelste damer. Foto: FOTO: Helene Nøkland Lund

En annen som også vet en ting eller to om blogging er Linda Sæbø. Damen bak den populære bloggen Den Gode Feen, begynte å blogge så tidlig som i 2003 - på en tid hvor slett ikke alle leste blogger, og enda færre hadde en.

HVERDAGSLIV: Blant alle vakre interiørbildene glimtes og litt hverdag - slik som de fleste norske familier kanm kjenne seg igjen i.
HVERDAGSLIV: Blant alle vakre interiørbildene glimtes og litt hverdag - slik som de fleste norske familier kanm kjenne seg igjen i. Foto: FOTO: Cecilie Abrehamsen/emmelines.blogspot.com

- Ja, jeg var veldig tidlig ute med å begynne å blogge, røper hun som har gjort at alle vil pynte barnerommene sine med myke tøyelefanter og retromønstrede veggdyr, til Klikk.no.

- I utgangspunktet blogget jeg om håndarbeid, men så utvidet jeg med tid og stunder og begynte å blogge om interiør også.

Sæbø tror at den enorme interiørinteressen i Norge gjør at det blir naturlig for mange å blogge om dette.

- Norske damer er jo opptatte av å ha det fint hjemme, og å vise det frem på en blogg er sosialt, man får kontakt med mange andre med samme interesser. Sæbø, som i dag regner Cecilie med Emmeline-bloggen som en god venninne, trekker frem at de møttess og ble kjent gjennom bloggingen.

- I tillegg kommer man jo ikke utenom den økonomiske faktoren, som gjør at de aller fleste i Norge har økonomi bra nok til å kunne være opptatte av akkurat dette.

May Helen med bloggen Kronprinsessene forteller at hun lenge leste og holdt seg oppdatert på andre interiørblogger før hun selv tok steget og begynte å blogge.

- Den viktigste grunnen til at jeg begynte å blogge selv var nok følelsen av å kunne dele inspirasjon og prosjekter hjemme med andre med samme intersse, forteller trebarnsmoren til Klikk.no.

HJEMMELAGET: Mange av bloggerne er dyktige på diverse håndarbeid. Her har Linda med bloggen Den Gode Feen sydd supersøte tøyelefanter.
HJEMMELAGET: Mange av bloggerne er dyktige på diverse håndarbeid. Her har Linda med bloggen Den Gode Feen sydd supersøte tøyelefanter. Foto: FOTO: Linda Marie Sæbøe/dengodefeen.blogspot.com

- I tillegg finner man jo så utrolig mye flott inspirasjon hos andre flinke norske bloggere! Det er jammen mange flinke damer her til lands!

May Helen trekker også frem både det sosiale med bloggingen.

- Jeg tror at for mange blir bloggen et lite pusterom, et sted som er bare ens eget. Mange jeg kjenner til begynte å blogge når de var i fødselspermisjon, og her var det i mange tilfeller nettopp snakk om det med å ha et sted hvor man kunne få utløp for en interesse som innebar noe annet enn baby og familie.

Eldrid, med bloggen Eldrids er enig i mye som er blitt nevnt allerede.

- Ja, jeg kjenner meg igjen med det at bloggingen er veldig sosialt og man kommer i kontakt med jenter fra hele landet som deler en brennende interesse for interiør og fotografering, forteller bloggeren til Klikk.no.

- I tillegg er det jo morsomt å kunne vise frem hjemmet sitt og prosjekter man er fornøyd med. Jeg blir utrolig inspirert av å se vakre bilder av alle de flotte hjemmene rundt omkring!

Dekorerte dukkehuset

Monica Lindblad, damen bak bloggen Moa og kaffekoppen har blogget aktivt i nesten tre år og vant årets bransjeprisen på Glansdagen forrige helg.

- Jeg har vært interessert i interiør så langt tilbake som jeg kan huske, fra å klippe og lime opp tapeter i dukkehus, via tenåringsrommet hjemme til nå mitt eget hjem, forteller Lindblad til Klikk.no.

FOR SMÅFOLK: Er man så heldig å ha en mamma som er interiørblogger kan man være ganske sikker på at lekehytta blir lekker både utenpå og inni!
FOR SMÅFOLK: Er man så heldig å ha en mamma som er interiørblogger kan man være ganske sikker på at lekehytta blir lekker både utenpå og inni! Foto: FOTO: lovepeacepionis.blogspot.com

- Jeg tror mange føler det som jeg, at bloggen blir et lite hjerterom, et sted man går for både å være kreativ selv, men også for å la seg inspirere av andres kreativitet. I tillegg er vi jo veldig hjemmekjære i Norge, noe som gjør at vi rett og slett er opptatte av ting som har med hus og hjem å gjøre.

SØTE DAMER: Bloggdamene er ganske flinke til å blogge om de deilige kakene de baker også.
SØTE DAMER: Bloggdamene er ganske flinke til å blogge om de deilige kakene de baker også. Foto: FOTO: stineshjem.blogspot.com

Økonomisk frihet er også viktig mener bloggeren.

- Ja, der er vi jo heldigere i Norge enn land flest, vi har råd til å kunne bry oss om hvordan vi har det hjemme, og la dette være en interesse.

Snille bloggere

Glansdagen, som var arrangert av damene bak Norske Interiørblogger (Nib), hadde trukket flere hundre interiørfrelste bloggere fra det langstrakte land, og de aller fleste Klikk.no snakket med trakk frem bloggingens sosiale side. Her formes vennskap, deles ideer og oppskrifter, menes det om funn og farger og ikke minst roses det i lange baner av hverandres prosjekter. En ting er sikkert, norske bloggdamer er flinke til å gi hverandre både en klapp på ryggen og varme ord!

Nib

Solveig Grøvle, Julie Håkonsen og Ann Helen Lund står bak den populære bloggen Norske Interiørblogger (Nib). Nib, som så dagens lys i 2008 etter at jentene ønket å lage et samlingssted for andre som blogget om interiør, besøkes nå av over 25.000 lesere daglig.

- I dag blogger 1700 interiørfrelste damer under Nib paraplyen, røper Grøvle stolt.

- Her er man ikke bare for å vise frem egne hjem og prosjekter, men også for å lese og kommentere på andres blogger, få tilbakemeldinger og ikke minst møte likesinnede. Mange vennskap har blomstret etter at Nib ble født.

Grøvle, som var den av Nib jentene som først kom på idéen med å starte et samlingssted for interiørbloggere, tror at for norske damer blir bloggen som et eget rom, et sted hvor de får brukt sin interesse og kreativitet på.

DRØMMEHUS: Bloggeren Kjersti Skjellaug (Kjerstis Lykke) kombinerer nostalgi og industri - og viser gjerne frem resultatet.
DRØMMEHUS: Bloggeren Kjersti Skjellaug (Kjerstis Lykke) kombinerer nostalgi og industri - og viser gjerne frem resultatet. Foto: FOTO: Solveig Grøvle/Ann Helen Lund - NIB
BLOGGDAME: Kjerstis Lykke er en populær norsk interiørblogg.
BLOGGDAME: Kjerstis Lykke er en populær norsk interiørblogg. Foto: FOTO: Solveig Grøvle/Ann Helen Lund - NIB

- Det er tydelig at det deles masse inspirasjon gjennom bloggingen. I tillegg får man raske tilbakemeldinger på innlegg, så det blir sosialt og ikke minst morsomt å blogge og gjennom bloggen treffe andre med samme ineresse, forklarer gründeren.

- Gjennom bloggen lager man jo også et slags album man kan bla seg tilbake gjennom, både for seg selv og andre.

At norske damer er så opptatte av interiør synes absolutt ikke Nib jentene er merkelig:

- I Norge er det jo kaldt og mørkt store deler av året, og vi tilbringer mye tid inne. Dessuten er det mange her i landet som eier egen bolig, så derfor er det ikke så rart at folk liker å gjøre det fint hjemme hos seg selv. Og at man deler denne interessen med andre gjennom blogger er nå blitt mer og mer poulært ettersom flere har oppdaget blogging.

Norske hjem

I Norge har vi et unikt forhold til oppussing og interiør. For eksempel er det jo mye mer vanlig i Norge å invitere folk hjem enn det er i for eksempel England, hvor mange heller møtes og er sosial ute på den lokale puben.

- Hjemmet har jo en sentral rolle i norsk kultur, forklarer Grøvle.

- Og dette, kombinert med økonomisk evne, er nok mye av grunnen til at vi bruker så mye tid, evne og følelser på det med hjem og bolig. Og ikke minst at vi ønsker å dele dette gjennom blogging.

Les også:

Denne interiørbloggeren er estetiker til fingerspissene

VAKRE BILDER: Mange interiørbloggere er ivrige hobbyfotografer.
VAKRE BILDER: Mange interiørbloggere er ivrige hobbyfotografer. Foto: FOTO: hvitetulipaner.blogspot.com

Her finner du lekker interiørinspirasjon

Her er interiøret alle drømmer om

Slik velger du riktig skolesekk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning