Bygge gravemaskin selv

Bygde sin egen gravemaskin

De flinkeste tegner og konstruerer selv, andre har bygget fra tegninger eller byggesett.

Mikrograver: Andrew Dinen laget sin egen gravemaskin.
Mikrograver: Andrew Dinen laget sin egen gravemaskin. Foto: Foto: Andrew Dinen
Publisert Oppdatert

Tidligere har vi skrevet om enkle prosjekter du kan gjøre selv. Slik som et vedskjul som vokser med vedmengden eller en sittebenk med betongplate.

Gravemaskin derimot, kan vi trygt si er et par hakk opp i vanskelighetsgrad. Noe som ikke stoppet engelskmannen Andrew Dinen. Han var helt klar på at en gravemaskin, det ville han lage. Og grunnen var ikke at det sto mye ugjort i hagen hans.

Restitusjon

- Jeg måtte restituere etter en alvorlig sykdom og trengte å gi hodet og hendene noe å jobbe med, forklarer han når vi spør hvorfor han laget en gravemaskin.

Bærbar

Plater og rør: Hele maskinen er laget av firkantrør og stålplater.
Plater og rør: Hele maskinen er laget av firkantrør og stålplater. Foto: Foto: Andrew Dinen
Elektrisk: Graveren er drevet av en elektrisk motor.
Elektrisk: Graveren er drevet av en elektrisk motor. Foto: Foto: Andrew Dinen

Andrew forteller at maskinen måtte være så liten at den kunne gå gjennom en døråpning og ikke tyngre enn at den kan løftes inn I en varebil. For å kunne bruke den innendørs ville han heller bruke en elektrisk motor enn bensin.

Hele maskinen er konstruert av firkantrør og stålplater i ulik tykkelse.

Her kan du se maskinen I bruk.

</p> <p> <iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="300" src="http://www.youtube.com/embed/io66MSROnm8" width="420"/> </p> </div>

Bygge selv

Skulle du I et svakt øyeblikk planlegge å bygge en gravemaskin kan det være lurt å starte med en tegning. Eller kanskje et byggesett. Det han du kjøpe hos ubuilditplans.com. De lager en type som du kan taue bak bilen.

Her et ekstra knippe med hjemmebygde gravemaskiner:

</p> <p> <iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/yVZGE5zDDts" width="853"/> </p> <p> <strong>Les også:</strong> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/bolig/bonytt/article606377.ece">Test av kompaktdriller</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/bolig/bonytt/article404974.ece">Slik virker en slagtrekker</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/bolig/bonytt/article710136.ece">Sjekk om boligen trekker</a> </p> </div>

Tegninger: Denne gravemaskinen kan du kjøpe tegninger til eller kjøpe som byggesett.
Tegninger: Denne gravemaskinen kan du kjøpe tegninger til eller kjøpe som byggesett. Foto: Foto: Ubuilditplans

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning