Få gode ideer og inspirasjon

Bloggene med de beste ideene

På disse ni bloggene kan du boltre deg i smarte tips og originale løsninger til hjemmet ditt.

SMARTE IDEER OG INSPIRASJON: På bloggen Fjeldborg finner du masse inspirasjon, det samme gjør du på bloggen Weekday Carnival.
SMARTE IDEER OG INSPIRASJON: På bloggen Fjeldborg finner du masse inspirasjon, det samme gjør du på bloggen Weekday Carnival. Foto: FOTO: Bård Jørgensen og Weekday Carnival
Publisert Oppdatert

Det er alltid spennende å gjøre noen forandringer hjemme, enten det er små eller store endringer. Og det kan bare være noen enkle grep som skal til for å sette prikken over i-en i hjemmet ditt.

Det beste er at stilig interiør ikke trenger å koste så mye.

Det er imidlertid ikke alltid så lett å vite hvilket interiør og hvilke løsninger som er med på å løfte hjemmet ditt. Men en rekke bloggere har gjort en grundig jobb med å lete fram smarte og originale, og det meste av det kan du gjøre i en håndvending. Kanskje har du også en tom helg du kan bruke til å friske opp hjemmet ditt?

Her har vi samlet åtte blogger som byr på masse smarte ideer og inspirasjon.

Fargerik blogger

På bloggen Brigg kan du boltre deg i morsomme løsninger. Bloggeren viser selv mye av sitt eget, fargerike hjem og her vrimler det av festlige løsninger, og det beste av alt er at gjenbruk går som en rød tråd i dette hjemmet. Du finner mange gode ideer samlet under "Do it yourself". Blant annet har hun lagd en versjon av denne bokhyllen fra Lau Design.

MYE PÅ HJERTET: Hylle formet som en snakkeboble er noe av det bloggeren Brigg viser på sin blogg.
MYE PÅ HJERTET: Hylle formet som en snakkeboble er noe av det bloggeren Brigg viser på sin blogg. Foto: FOTO: Brigg

Samler fra andre bloggere

Flere bloggere samler i tillegg til egne ideer smarte tips fra andre bloggere, og gjerne internasjonale også, så ved å være litt aktiv ute i det store blogguniverset kan du enkelt få ideer til fornyelse.

På Brigg finner du også den morsomme ideen med å lage et eget lite hus på barnerommet. Gjett om det slår an hos mini. Inni huset kan du for eksempel lage et hyggelig soverom. Ideen har Brigg hentet fra Ungt blod.

Kul idé, ikke sant?

Gjennomført, industrielt og naturlig

SLAGER PÅ BARNEROMMET: Lag et eget hus i huset. Denne er fra bloggeren Ungt blod.
SLAGER PÅ BARNEROMMET: Lag et eget hus i huset. Denne er fra bloggeren Ungt blod. Foto: FOTO: Ungt blod

Bloggen Moa og kaffekoppen har også mange lekre og morsomme løsninger å by på. Hele bloggen er så fint utformet, den gir oss rett og slett masse inspirasjon. Et enkelt tips fra hennes hjem er å pynte med et stykke drivved på spisebordet. Oppå det kan du sette kubbelys og en liten skål - og vips så har du godstemningen når du får middagsgjester.

Å kjøpe kunst kan fort gå hardt utover lommeboka, og innimellom er det lov å jukse litt. Vi har rett og slett sansen for rimelig kunst til veggen.

Så hva med å lage kunst av et ark fra en kopimaskin? La det komme litt lys til når du kopierer, så du får det sotede preget på arket. Bruk deretter en gul markeringspenn og skriv det du måtte ha på hjertet her og nå.

Stjerneklart over spisebordet

Fru fly rager oss høyt opp på vår liste over bloggene med de beste ideene. Bloggen er stilig utarbeidet og det går mye i kombinasjonene svart og hvitt. Hva med å lage et festbord som bader i stjerner? På en remse over bordet har hun festet stjerner. Først laget hun to maler i papp, en stor stjerne og en litt mindre. Du trenger bare litt tykt papir, tråd og saks.

ENKLE GREP: På bloggen Moa og kaffekoppen er det lett å la seg inspirere. Et stykke drivved på bordet, som til venstre, frisker opp. Egenkomponert, enkel "kunst" spriter opp på et industrielt skap.
ENKLE GREP: På bloggen Moa og kaffekoppen er det lett å la seg inspirere. Et stykke drivved på bordet, som til venstre, frisker opp. Egenkomponert, enkel "kunst" spriter opp på et industrielt skap. Foto: Foto: Moa og kaffekoppen

"For å lage girlander syr jeg over hver stjerne med symaskin, og drar ut litt tråd etter hver stjerne for å få mellomrom. Dette kan også gjøres for hånd. Man trenger ikke mer enn et par sting på hver stjerne for at de skal henge sammen.Og når alle er festet, er det bare til å henge opp med et par stifter i taket eller på veggen", skriver hun på bloggen.

Lekne løsninger

Weekday carnival er til stor inspirasjon. Hva med å lage en hjemmelagd lampe med knallfarget rosa ledning - eller male barnerommet i kule farger, som på bildet nedenfor?

Vakker vintage

STJERNEKLART: Fru fly har så mange spennende, kreative prosjekter. Lag en stjernevimpel over spisebordet neste gang du får fintfolk på besøk.
STJERNEKLART: Fru fly har så mange spennende, kreative prosjekter. Lag en stjernevimpel over spisebordet neste gang du får fintfolk på besøk. Foto: FOTO: Fru fly
DUS SOFAKROK: En hyggelig innredet sofakrok gjør absolutt nytten. Tape opp yndingsbildene, kort og nips med tape på veggen, som over sofaen.
DUS SOFAKROK: En hyggelig innredet sofakrok gjør absolutt nytten. Tape opp yndingsbildene, kort og nips med tape på veggen, som over sofaen. Foto: FOTO: Fru fly

Titt også innom bloggen Holmberg. Mer gjennomført og pent designet blogg skal du lete lenge etter. Bloggeren viser mange spennende kriker og kroker fra eget hjem med estetiske og morsomme løsninger. Hva med noe så enkelt som å legge bunken med favorittbladene dine rett på gulvet? Bloggeren har et hjem med mye vintage, og bladene på gulvet bidrar til en avslappet og kul stemning.

En slitt betong- eller murvegg er i tiden som aldri før. Det er lov å jukse litt om du ønsker det industrielle preget også, det finnes faktisk tapeteter som ser ut som betongvegger. En grønn stol og noen tøffe bilder festet med tape på veggen gir rommet særpreg.

Vi er også glade i bloggen Fjeldborg- et gammelt hus innredet med friske farger og smarte løsninger.

LAMPE MED SÆRPREG: Denne lampen er så tøff. En bildekollasj på veggen bak gir stua et personlig preg.
LAMPE MED SÆRPREG: Denne lampen er så tøff. En bildekollasj på veggen bak gir stua et personlig preg. Foto: FOTO: Weekday Carnival
FIFFIG BARNEROM: Hva med å dele veggen i to med to farger og sikksakkmønster? Sengen kommer garantert også til å slå an hos de minste.
FIFFIG BARNEROM: Hva med å dele veggen i to med to farger og sikksakkmønster? Sengen kommer garantert også til å slå an hos de minste. Foto: FOTO: Weekday Carnival

Sterke farger og loppefunn

I et gammelt trehus like ved fjorden bor bloggeren Ifralahell - og gjennom bloggen deler dekoratøren bilder og ideer fra eget hjem og annen inspirasjon hun kommer over. Bloggeren sier selv på bloggen at hun er svak for betong, mur, malte tregulv, ny design, loppefunn, fine stoler, sterke farger og frekke kontraster.

En gren brukes som oppheng for små plagg på barnerommet. På gjesterommet en en gren brukt som gardinstang, og de hvite veggene er frisket opp med søte og fargeglade wallstickers fra Umlaute.

En sann fryd

Interiørbloggerne er kreative vesener og vi kunne ramset opp smarte og idérike blogger i fleng. Én til vil vi i alle fall ha med oss på listen. Bloggeren Byfryd har gjennom lang tid gledet lesere med sin flotte grafiske utforming og kreative ideer. Hjemmet hennes bærer preg av en personlig stil med unike detaljer.

HJØRNE MED SÆRPREG: En grønn stol og noen tøffe bilder festet med tape på veggen, gir rommet særpreg. Spesielt mot den røffe veggen.
HJØRNE MED SÆRPREG: En grønn stol og noen tøffe bilder festet med tape på veggen, gir rommet særpreg. Spesielt mot den røffe veggen. Foto: FOTO: Holmberg
STIL PÅ 1-2-3: En bunke blader på gulvet gir stua en avslappet atmosfære.
STIL PÅ 1-2-3: En bunke blader på gulvet gir stua en avslappet atmosfære. Foto: FOTO: Holmberg

Ikke vært innom denne bloggen, sier du? Vel, da har du noe godt til gode.

God tur ut i blogglandia - det er en fare for at du blir der en god stund om du først tar turen.

Les også:

Interiørtrendene 2012

Her finner du masse trendy interiørinspirasjon

Lag kul kontorkrok

Hva sier babyens navnevalg om deg?

KREATIVE INNSLAG: Bloggeren IfraLahell kan by på masse smarte tips. Rekved brukt som gardinstang og prikker på veggen, er bare noe av det.
KREATIVE INNSLAG: Bloggeren IfraLahell kan by på masse smarte tips. Rekved brukt som gardinstang og prikker på veggen, er bare noe av det. Foto: FOTO: IfraLahell
DUST OG DEILIG: By Fryd får det alltid til å funke hjemme hos seg. Se, så dust og fint stua er innredet.
DUST OG DEILIG: By Fryd får det alltid til å funke hjemme hos seg. Se, så dust og fint stua er innredet. Foto: FOTO: By Fryd
PÅ EN GREN: Små plagg henger på rekke og rad på en grein hos IfraLahell.
PÅ EN GREN: Små plagg henger på rekke og rad på en grein hos IfraLahell. Foto: FOTO: IfraLahell

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning