Belysning

10 kule bordlamper

Trenger du ny bordlampe? Her er ti kule lamper du kan velge mellom.

LEKENT: Lekne former og kitschy detaljer kjennetegner møblene og lampene fra nederlandske Moooi. Lampen for deg som vil ha litt humor i huset.
LEKENT: Lekne former og kitschy detaljer kjennetegner møblene og lampene fra nederlandske Moooi. Lampen for deg som vil ha litt humor i huset. Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert
TREVERK: Treverk er trendy i år og denne lampen fra Designdelicatessen er enkel og funksjonell i formspråket.
TREVERK: Treverk er trendy i år og denne lampen fra Designdelicatessen er enkel og funksjonell i formspråket. Foto: FOTO: Produsenten

Vi er fortsatt inne i mørketiden og det er viktig å omgi seg med nok lys. På kalde vinterdager er det godt å krype opp i sofaen med godboka, og da bør leselyset være på plass. Dessuten kan en stilig bordlampe være det lille ekstra som setter den lysende prikken over i-en i stuen din.

Blant disse ti lampene bør det være noe for enhver smak.

Del

Tøff i tre

Treverk har vært en fremtredende trend i høst. Og det populære materialet har gjerne sett litt grovt og uslepent ut. Og ved første øyekast ser kanskje denne lampen litt hjemmesnekret ut, men det er akkurat det som gjør den så kul.

Enkle linjer og funskjonelle former gjør denne lampen fra Designdelicatessen low tech i stedet for hight tech. Og veldig tidsriktig.

Designklassiker

Verner Panton sin designklassiker FlowerPot ble skapt i 1969, et år fullt av kjærlighet, gode vibrasjoner og flowerpowermentalitet. Denne fargeklatten av en lampe bærer preg av av dette, men er fortsatt like aktuell.

Bordlampen er laget av lakkert aluminium og består av to lampehoder som skaper et behagelig lys, uten å blende fra noen vinkler. Også den fra Designdelicatessen.

Kontraster

KLASSIKER: Hos designdelicatessen kan man få kjøpt designklassikere, slik som FlowerPot lampen av Verner Panton.
KLASSIKER: Hos designdelicatessen kan man få kjøpt designklassikere, slik som FlowerPot lampen av Verner Panton. Foto: Foto: Produsenten

Kontraster har vært en viktig trend i høst, og gjerne det maskuline mot det myke. Romantiske og feminine former og tekstiler skal kobmineres med røffe og industrielle detaljer. Slik som på denne tøffe lampen fra Nordal.

Lampe til hytta?

Eller hjemme om man ønsker et lunt og rustikt uttrykk. Ruter er tilbake og trendy i år, både på motefronten og i interiøret. Kos, hygge og rustikt er viktige stikkord, og denne lampen fra Watt & Veke passer like godt på hytta som hjemme.

MYKT MOT HARDT: Denne lampen fra Nordal er både romantisk og røff med sin myke skjerm og industrielle kropp.
MYKT MOT HARDT: Denne lampen fra Nordal er både romantisk og røff med sin myke skjerm og industrielle kropp. Foto: FOTO: Produsenten

Nostalgisk

En moderne lampefot med en nostalgisk lampeskjerm av gamle avismotiver, er et kult innslag i stuen. Igjen er det kontraster i fokus. Denne lampen fra Riviera Maison er både stilfull og leken.

Romantisk

HYTTEKOS: Nå skal man ha det lunt, varmt og koselig hjemme, nesten som på hytta. Den lune skjermen røffes opp med den industrielle lampefoten.
HYTTEKOS: Nå skal man ha det lunt, varmt og koselig hjemme, nesten som på hytta. Den lune skjermen røffes opp med den industrielle lampefoten. Foto: FOTO: Produsenten

Duse pasteller og feminine linjer har vært veldig tidsriktig i høst. Watt og Veke har mange lamper som går under den romantiske kategorien, og denne er en av vårens nyheter for 2011. Liker du den bløte og søte stilen kan dette være lampen for deg.

Røff og industriell

Indsutrielt interiør er supertrendy og særlig industrielle lamper har vært hot i høst. Denne røffe lampen kommer fra Madam Stoltz.

AVISUTKLIPP: Riviera Maison har mange klassiske lamper, og noen med artige innslag.
AVISUTKLIPP: Riviera Maison har mange klassiske lamper, og noen med artige innslag. Foto: FOTO: Produsenten

Kokkelue

Lampen Vapeur har et vakkert og sjarmerende uttrykk, og kan både stå og henge. På Kvist kaller de den kokkelua, og der kan den kjøpes for 2255 kroner.

Pinnelys

FEMININ: Roamtisk og søt lampe med feminine former og bløte detaljer fra watt og Veke.
FEMININ: Roamtisk og søt lampe med feminine former og bløte detaljer fra watt og Veke. Foto: FOTO: Produsenten

Denne tøffe lampen fra Palma er helt i tråd med naturtrenden vi har sett så mye av den siste tiden.

Les også:

Lampetabbene du må unngå

INDUSTRIELL: Røffe og industrielle lamper har vært en populær trend i høst og vinter.
INDUSTRIELL: Røffe og industrielle lamper har vært en populær trend i høst og vinter. Foto: FOTO: Produsenten

Høstens hotteste lamper

Høstens stiligste stålamper

Glimrende 3D-skjerm

DELIKAT: Denne lampen fra Kvist har et delikat og vakkert uttrykk.
DELIKAT: Denne lampen fra Kvist har et delikat og vakkert uttrykk. Foto: FOTO: Produsenten
RETT FRA SKOGEN: Enkel og kul pinnelampe.
RETT FRA SKOGEN: Enkel og kul pinnelampe. Foto: Foto: Produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning