Innredning av soverommet

Tips til trivsel på soverommet

Med noen enkle tips kan du innrede soverommet til en trivelig oase.

Sist oppdatert

Mange gjør lite ut av sine soverom, men også dette rommet er jo viktig å trives i.

I videoen kan du se hvordan du kan friske opp soverommet med noen enkle grep.

Tips til trivsel

Gode råd:

Sett opp en fin tapet, gjerne kun veggen bak sengen om du ikke ønsker å tapetsere hele rommet. Da kan man gjerne velge en mer dominerende (mørk/mønstret) tapet uten at det blir "voldsomt".

Eventuelt kan du bruke bilder, men la de være tilpasset sengens størrelse. Til en dobbelseng bør det være et avlangt bilde, ca. 1,20-1.50 cm langt, eller to matchende bilder på ca. 50x70 cm.

Les også: Tips til oppheng av bilder

Alternativ kan man også lage en flott sengegavl av sponplater, skumgummi og tekstil. Dette gjør selv de enkleste rammemadrasser til en eksklusiv seng.

Utnytt vinduskarmene til å gjøre rommet dekorert, sett frem et par kubbelys, noen hyggelige bilder i pene rammer og en fin vase. Levende lys skaper stemning.

Veggdekor: skriv ned et fint dikt og ha i en tøff ramme.

Sørg for at tak- og leselampene har dimmere.

Om du har lite plass heng et smalt skap på veggen hvor du kan oppbevare noen pynteputer og et sengeteppe. Det gjør det enkelt å re opp sengen. Du kan også bruke en fin kiste med sitteplass oppå.

Rydd opp

Rens opp i sengetøy-beholdningen. Kvitt deg med utvaskede og "missmatch" sengesett. Gå til innkjøp av tre fine sengesett i god kvalitet (et på sengen, et til vask og et i skapet holder).

Velger du en litt tynnere dyne kan du supplere med å ha et fint og mykt sengeteppe over. Da ser sengen flott ut hele dagen.

De færreste madrasser er pene å se på. Skjul madrassen med formsydde madrass-skjulere eller kappelaken.

Vegghengte nattbord gjør at små rom oppleves luftigere. Og gjør det lettere å rengjøre gulvet.

Har du god plass kan det være fint med en lenestol med et lite bord ved siden av. Eller et gammelt skap kjøpt på bruktmarked, som gir rommet karakter.

Skjul papirene

Friske blomster holder seg best om de står kaldt om natten. Hvorfor ikke ta de inn på soverommet 30 minutter før leggetid? Det gir god duft i rommet og er flott å se på når man våkner. Et godt alternativ er gunstige planter.

Dersom du har kjedelige skap/skyvedører, kan du sette opp tapet på dørene. For å gi en slitesterk overflate kan tapetet lakkes med vannbasert lakk.

En gulvløper på hver side av sengen gjør rommet lunere.

Dersom det må være en arbeidsplass på soverommet, prøv å gi det et så lite "kontorpreg" som mulig. Bytt ut kontorstolen med en fin spisestuestol.

Skjul permer i et skap, og gjem bort papirer. Bruk en fin bordlampe fremfor skrivebordslampe med kaldt halogenlys.

Les også:

Trikset er å sove hver for seg

Nytt liv til lite soverom

Denne saken ble første gang publisert 30/04 2009, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også