- Velkommen til hyttemesse

Titusener med hytte- og friluftsfolk er ventet til Norges Varemesse i Lillestrøm når HYTTE2011 og Villmarksmessen åpner torsdag 7. april.

KLAR FOR MESSE: Daglig leder Tore Bjørnstad gleder seg til å ta imot mange tusen hytteinteresserte til HYTTE2011.
KLAR FOR MESSE: Daglig leder Tore Bjørnstad gleder seg til å ta imot mange tusen hytteinteresserte til HYTTE2011. Foto: Hytte 2011
Publisert Oppdatert

- Jeg tror ikke det finnes et spørsmål om hytte som ikke kan besvares på hyttemessen. En større samling eksperter og mer kompetente fagfolk på alt fra utedasser til energisparing vil du ikke finne noe sted, sier daglig leder i HYTTE2011, Tore Bjørnstad. I fire dager, fram til og med søndag, viser over 130 utstillere hva hyttebransjen har å tilby alle som skal modernisere hytta, eller som har en plan om å starte fra grunnen. I tillegg kommer den tradisjonsrike Villmarksmessens store utstilling. Hagemessen arrangeres også parallelt med disse.

Hytteliv er medarrangør av HYTTE2011.

Slutt på deppingen

- Nå er det slutt på deppingen blant hytteeiere, hyttedrømmere og i leverandørbransjen, sier Bjørnstad. Usikkerheten etter finanskrisen hensatte mange i et "vente og se-modus". Nå er økonomien på stell hos folk flest og man bestemmer seg for å realisere planene. De mange forespørslene i forkant av hyttemessen og de uvanlig mange utstillerhenvendelsene forteller om ny giv og optimisme.

Den norske hyttekulturen preges fortsatt av et stort antall hytter med ganske enkel standard. Av alle hyttene som ble bygget for eksempel under den store boomen på 60-tallet, står mange foran modernisering.

Miljøbevissthet

- Nå er det tid for generasjonsskifte. Ungdommen overtar hytta, og de har som regel helt andre krav til standard og komfort. Men som sine foreldre er de nye hytteeiergenerasjonene også opptatt av miljøet. Mange vil ha "grønne løsninger" for hytta. Alle de som har dette perspektivet på hyttelivet sitt vil finne inspirasjon og løsninger på HYTTE2011, sier messegeneral Bjørnstad.

- Er det ikke litt gammeldags med messe i en tid der alt ligger lett tilgjengelig på nett?

- Man skulle kanskje tro det, men erfaringen viser noe annet. Mange hytteeiere er gjør-det-selv-folk. De vil se produktene og studere løsningene live, hente råd og få tips fra fagfolkene, som det myldrer av på HYTTE2011 disse dagene. Her kommer tomteselgere og hytteleverandører til å friste med byggeklar grunn med utsikt og kveldssol. Her kommer hele den store industrien som kan sørge for at hyttedrømmen får den avslappende rammen vi alle søker, sier Tore Bjørnstad.

- Utstillingshallen i Lillestrøm er smekk full, og publikum kan glede seg, sier han.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning