Varmekabler i boden

Hvordan legg gulv med varmekabler ved utvidelse av boden?

Publisert Oppdatert

Jeg ønsker svar på om følgende fremgangsmåte er akseptabel vedr. utvidelse av boden vår i hytte på Kvamskogen. Boden er utvidet med ca. 6 m2 (5 x 1,20 m). På dette arealet ønsker vi å legge lavtbyggende varmekabler/matte. Vi har lagt ned 22 mm sponplater (ikke vannfaste) med lim i skjøter og på stendere og skrud ned i gulvbjelkene. Oppå dette tenker vi oss vannbord (6 mm tykk - 60 x 120 cm) som skrues fast med gipsskruer. Hvor mange må vi ha i hver plate? Så kommer varmematte/kabler - deretter selvregulerende sementbasert masse. Når den er størknet tenkte vi å prime og smøre på membran. Til slutt legger vi en form for fliser/skifer o.l. Kan opplyse at sponplatene har vi lagt med en viss avstand til vegg/gammelt gulv - de åpningene som da oppstår er tenkt tettet med akrylfugemasse. Kanskje tape rundt i tillegg - hensikten med dette er at ikke den flytende massen oppå varmematte/kabler skal forsvinne ned i noen hull. Er det riktig tenkt?

I store trekk er dette riktig tenkt. Men med "vannbord" - mener dere trefiberplate? Bruk like gjerne et dødt platemateriale som gulvgips eller en sementbasert plate. Disse vil ikke bevege seg i det hele tatt. Skrues med 10 cm avstand langs kantene, 15 cm inne på platene. Og det er riktig tenkt at kantene må tettes for at den selvavrettende massen ikke skal renne ned. Bruk akrylfugemasse om det ikke er for stor avstand - ellers isolasjonsdytt (Glava) og tape.

Men det er vel ikke tenkt at dette skal bli noe vanntett badegulv? I så fall bør det bygges opp med hjulkil og banemembran litt opp på veggene. Og skal det "bare" være tørt gulv er den tenkte membran ikke nødvendig.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning