Ecoflow Delta 1300:

Test av bærbar strømstasjon

Vi gjorde 50 kapp med en gjærsag på 1100 watt. Dette ble resultatet.

Pluss ikon
STRØMSTASJON: Denne kan du fylle opp og ta med deg strømmen der du trenger den. På den ene siden finnes et lettfattelig display og ladeporter for USB.
STRØMSTASJON: Denne kan du fylle opp og ta med deg strømmen der du trenger den. På den ene siden finnes et lettfattelig display og ladeporter for USB. Foto: Øivind Lie-Jacobsen
Sist oppdatert

Vi har testet det som kalles en bærbar strømstasjon. Det er enkelt sagt et lithiumbatteri pakket sammen med ulike komponenter slik at den kan brukes på samme måte som et lite bensin-aggregat.

Den vi har testet lover ganske mye: Den kan drive et kjøleskap i ti timer, eller lade elbilen slik at den får
8 km ekstra. I tillegg kan den lades opp til 80 % på en time.

Test av effekt

Ecoflow har utgang til 220V, de ulike USB-standardene og 12V sigarettenner. Den kan lades fra 220V, 12V sigarettenner og solceller. Stasjonen har en innebygget hurtiglader, solcelleregulator (PPT) og sinusinverter som gjør at den kan gi strøm til følsomt utstyr.

Ecoflow Delta 1300

Vekt: 14 kg

Dimensjoner: 40x21x27 cm

Kapasitet: 1260 Wh

Effekt: 1600W/3100W (startstrøm)

Pris: kr 15 999

Solcellepaneler kan kjøpes som tilleggsutstyr. Disse panelene er på rundt 100 watt, og det kan kobles tre paneler i serie. Det går også fint å bruke strøm fra stasjonen mens du lader.

På baksiden finnes fire 220V-kontakter og et 12V sigarettenneruttak.
På baksiden finnes fire 220V-kontakter og et 12V sigarettenneruttak. Foto: Øivind Lie-Jacobsen

Byggekvaliteten virker god, og Ecoflow er svært enkel i bruk. Den har godt dimensjonerte komponenter, og alle løsninger er gjennomtenkte.

For å teste effektivt koblet vi til en kapp- og gjærsag på 1100 W. Det er under det strømstasjonen skal levere, og den klarte det akkurat. Vi gjorde 50 kapp i en 2x6, og da var det fremdeles 97 % igjen på batteriet. Det betyr at den fint kan konkurrere med et lite bensinaggregat. Den kan også levere strøm til telefoner, belysning, kjøleboks, laptop og annet utstyr du har på hytta.

Produsenten lover at du kan bruke 1260 Watt i en time. Vi kom ikke helt opp til det tallet i vår måling.

Les også: (+) Test av parkas 2021: Lange dun­jak­ker til de kal­des­te da­ge­ne

Fulladet på en time

Det som virkelig skiller strømstasjonen fra konkurrentene er den raske ladetiden. Den er oppgitt til 80 % på en time. Vi brukte bare 40 minutter, og fulladet den på en time.

Solcellepaneler kan kjøpes som ekstrautstyr.
Solcellepaneler kan kjøpes som ekstrautstyr. Foto: Produsentene

Displayet viser hvor mye strøm som går inn og ut, hvor mange prosent som er igjen på batteriet, og hvor lenge det kan brukes. Alternativt hvor lenge det er igjen av ladetiden. Batteristatus
vises ikke helt nøyaktig, men displayet er enkelt og lettfattelig.

Pluss:

  • Bra effekt
  • Lader raskt
  • Enkel i bruk
  • Lav pris

Minus:

  • En del lyd fra kjøleviftene

Kjølesystemet består av vifter på begge sider, og de lager
en del lyd. Blir stasjonen brukt hardt, produseres mye varme.
Det gjør også at den noen ganger trenger tid for å komme ned
i temperatur når den skal lades.

Kapasiteten reduseres til 60 % etter 800 ladesykluser. Det vil først og fremst ha betydning om den brukes som en permanent løsning med solcellepaneler.

Konklusjon

Denne strømstasjonen kommer bra ut prismessig. Den er noe dyrere enn et bensinaggregat, men billigere enn konkurrerende strømstasjoner.

Dette er et godt alternativ for dem som har hytte uten strøm, og som trenger strøm til lys, lading av telefoner og bærbare datamaskiner. Skal det snekres, kan den også gi strøm til lettere elektrisk verktøy.

Stasjonen egner seg godt til å lade opp hjemme, og ta med på hytta. Den veier kun 14 kilo, og er mindre enn en kjøleboks.

Denne saken ble første gang publisert 15/04 2021, og sist oppdatert 15/04 2021.

Les også