Hytte og interiør

Stor forandring i blått og grått

Med stor egeninnsats ble hytta i Kragerø pusset opp. Det trehvite interiøret fikk lyse, sommerlige farger.

Før og etter: Før oppussingen grodde vegger og gulv sammen i den åpne stuen, siden alle flatene var trehvite.  Etter malerjobben har veggene fått duse farger i gråblå toner. Veggene er malt i Jotun Lady Supreme Finish matt 5081 fabrikk. Peisen er malt i Jotun Lady Wonderwall 7236 Chi.
Før og etter: Før oppussingen grodde vegger og gulv sammen i den åpne stuen, siden alle flatene var trehvite. Etter malerjobben har veggene fått duse farger i gråblå toner. Veggene er malt i Jotun Lady Supreme Finish matt 5081 fabrikk. Peisen er malt i Jotun Lady Wonderwall 7236 Chi. Foto: Foto: Per Erik Jæger
Publisert Oppdatert

img Del på FacebookHytta ligger høyt og fritt på Langholmen i Stølefjorden med utsikt over Kragerøskjærgården og den yrende båttrafikken. Den er bygget i 1985, og er arkitekttegnet med gode løsninger og materialer av høy kvalitet. Likevel følte ekteparet at den kunne trenge et løft.

Alle vegger og tak var trehvite og hadde gulnet med tiden.

Hyttelivs interiørekspert Siv Brenne utarbeidet i samarbeid med Jotun en fargepalett til stue, kjøkken, gang og tre soverom.

Alle vegger og tak ble grunnet og malt. Kjøkkenet ble spraylakkert og benkeplaten ble slipt og oljet. Stuen og soverommene fikk nye gardiner, sengegavler og sengekapper. Køyesengene ble malt. Salongbord og sidebord ble beiset,

Resultatet er en fantastisk hytte i en blågrå sommerdrøm med duse pasteller og fornyede, gamle detaljer. Fargene henter opp alle tonene fra området rundt.

- Vi hadde tenkt å pusse opp uansett, men da hadde nok ikke resultatet blitt like morsomt. Vi ville sikkert malt mye hvitt, men Siv Brenne i Hytteliv utfordret oss med å velge farger. Nå ser vi hvor flott det er blitt, og hvor lekkert det er når alle fargetonene stemmer, sier hytteeier Bente.

Før og etter: Det var unødvendig å bytte ut det robuste kjøkkenet. Eierne valgte heller å fornye det med maling, fliser og nye gardiner. Det gamle Norema-kjøkkenet derfor kun fornyet med maling. Det ble spraymalt i to ulike farger på overskap og underskap. Benkeplaten slipte de og behandlet med olje.  Det nye kjøkkenet har fått overskap i Lady Supreme Finish halvblank 486 Silke. Underskapene er Lady Supreme Finish halvblank 1233 Mohair.
Før og etter: Det var unødvendig å bytte ut det robuste kjøkkenet. Eierne valgte heller å fornye det med maling, fliser og nye gardiner. Det gamle Norema-kjøkkenet derfor kun fornyet med maling. Det ble spraymalt i to ulike farger på overskap og underskap. Benkeplaten slipte de og behandlet med olje. Det nye kjøkkenet har fått overskap i Lady Supreme Finish halvblank 486 Silke. Underskapene er Lady Supreme Finish halvblank 1233 Mohair. Foto: Foto: Per Erik Jæger
Før oppussing: Vegger og gulv grodde nærmest sammen i den åpne stuen, siden alle flatene var trehvite.
Før oppussing: Vegger og gulv grodde nærmest sammen i den åpne stuen, siden alle flatene var trehvite. Foto: Foto: Advokatfirmaet Midgaard og Opthun AS
Etter oppussing: Den duse fargepaletten er i gråblå toner i denne sjøhytta. Veggene er malt i Jotun Lady Supreme Finish matt 5081 fabrikk. Peisen er malt i Jotun Lady Wonderwall 7236 Chi, mens furugulvet bare er vasket og skuret. De blå putene i sofaen er Arielli Cashew på baksiden og forsiden er i blå lin fra Designers Guild, DIEZE col Denim, F1965/06.Gustavianske rullegardiner Lorient Arielli farge Cashewe fra Biwas.
Etter oppussing: Den duse fargepaletten er i gråblå toner i denne sjøhytta. Veggene er malt i Jotun Lady Supreme Finish matt 5081 fabrikk. Peisen er malt i Jotun Lady Wonderwall 7236 Chi, mens furugulvet bare er vasket og skuret. De blå putene i sofaen er Arielli Cashew på baksiden og forsiden er i blå lin fra Designers Guild, DIEZE col Denim, F1965/06.Gustavianske rullegardiner Lorient Arielli farge Cashewe fra Biwas. Foto: Foto: Per Erik Jæger

Mye maling

Men noen enkel jobb har det ikke vært. Alle flater måtte grunnes og males to ganger. Både påsken og helgene i vinter gikk med. Med favnen full av malingsspann vasset hytteeierne gjennom dype snøfonner, brettet opp ermene og jobbet beinhardt med malerkosten. Som lønn for strevet har de fått en gjennomført og vakker hytte som de aldri vil reise fra.

- Det har vært kjempemoro, men også slitsomt. Nå kan vi endelig nyte hytta, sier hytteeierne mens de beundrer den vakre skjærgården. Det er noe spesielt med sjøutsikt. Det gir en helt egen ro og det blir som en rekreasjon for kropp og sjel å være her.

Møbler med historie

Før og etter: Rommet fremstår helt nytt med de lyse veggene
og delikate tekstilene. Den gamle køyesengen er også malt.
Begge rommene nede er innredet likt, men er malt med ulike
farger. Køyesengen har fått fargen Lady Supreme Finish matt 486 Silke og veggene har fått 486 Silke.
Før og etter: Rommet fremstår helt nytt med de lyse veggene og delikate tekstilene. Den gamle køyesengen er også malt. Begge rommene nede er innredet likt, men er malt med ulike farger. Køyesengen har fått fargen Lady Supreme Finish matt 486 Silke og veggene har fått 486 Silke. Foto: Foto: Per Erik Jæger
Før og etter: Hovedsoverommet er blitt en oase av blågrå nyanser. Sengeteppet er fra Green Apple og sengegavlen er laget i tekstil fra Designers Guild. Veggene ble malt i Lady Supreme Finish matt 5125 Orkla.
Før og etter: Hovedsoverommet er blitt en oase av blågrå nyanser. Sengeteppet er fra Green Apple og sengegavlen er laget i tekstil fra Designers Guild. Veggene ble malt i Lady Supreme Finish matt 5125 Orkla. Foto: Foto: Per Erik Jæger

Selv om interiøret fremstår som nytt, er det lagt stor vekt på gjenbruk. Eierne har følt det viktig å bevare noe av det gamle.

- Det er hyggelig at tingene har en historie å fortelle. Flere av møblene hadde vi fra før, og noe sto igjen på hytta da vi overtok den.

Interiørdesigner Siv Brenne var opptatt av at hytteeierne skulle få beholde det de selv ønsker. Alt på hytta er malt, unntatt gulvet. Og etter hvert tok hytteeier Bente noen selvstendige valg og slo seg løs med malerkosten. En gammel sofa ble blant annet farget i den prosessen.

- Vi fikk beskjed om at det bare var å male. Og innenfor dette fargespekteret passer alt sammen, så vi kunne virkelig leke oss med malerkosten.

img Del på FacebookLes også:

Stor guide til smarte annekser

Behagelig: Fargekombinasjonene viser hvordan man kan få et maritimt uttrykk uten å bare bruke marineblått og hvitt. Kistebenken tok eierne med hjemmefra og malte beige. Den blir nå brukt som nattbord og til oppbevaring.
Behagelig: Fargekombinasjonene viser hvordan man kan få et maritimt uttrykk uten å bare bruke marineblått og hvitt. Kistebenken tok eierne med hjemmefra og malte beige. Den blir nå brukt som nattbord og til oppbevaring. Foto: Per Erik Jæger
Rett ut: Når de store terrassedørene åpnes opp, slippes sommeren rett inn i stuen. Utsikten gir hytteeierne en helt egen ro.
Rett ut: Når de store terrassedørene åpnes opp, slippes sommeren rett inn i stuen. Utsikten gir hytteeierne en helt egen ro. Foto: Foto: Per Erik Jæger
Unik uteplass: Den store plassen foran hytta gir rom for flere koselige kvelder.
Unik uteplass: Den store plassen foran hytta gir rom for flere koselige kvelder. Foto: Foto: Advokatfirmaet Midgaard og Opthun AS

Sjekk hytta i Ål tegnet av en arkitektstudent

Her får du laftehytter til under millionen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen