Norges Drømmehytte 2015

Stem på Norges drømmehytte

Her er de fem finalistene til Norges drømmehytte 2015.

FJORÅRETS VINNER: Denne flotte sjøhytta ble Norges Drømmehytte i fjor.
FJORÅRETS VINNER: Denne flotte sjøhytta ble Norges Drømmehytte i fjor. Foto: Sveinung Bråthen
Publisert Oppdatert

KONKURRANSEN ER AVSLUTTET. VINNEREN ANNONSERES I HYTTELIV NR 6 SOM ER UTE 8. JUNI, OG PÅ NETT.

 

Norges største hytteblad Hytteliv har også i år vært på jakt etter Norges mest inspirerende hytte.

- Vi har fått inn mange flotte bidrag, akkurat som i fjor, forteller Mette Karlsrud Stene-Johansen, redaktør i Hytteliv. - Det har vært interessant å se at mange av de innsendte bidragene er selvbyggerhytter, legger hun til.

Nå håper hun leserne vil hjelpe juryen og blir med og stemmer på den hytta de liker best.

- Det er i hovedsak folk med fjell- og skogshytter som har sendt inn bidrag i år, forteller redaktøren. Hyttene som er plukket ut av redaksjonen er et representativt utvalg av alle bidragene. I år som i fjor: Personlighet og særpreg, og historien til hytta, er vektlagt.

Sammen med en fagjury bestående av redaktør Mette K. Stene-Johansen, Hyttelivs arkitekt Kjersti Thoen, interiørekspert Signe Schineller og Hyttelivs ekspert Øivind Lie, kan du altså være med å bestemme hvem av finalistene som kan vinne hovedpremien.

Merk: Bildekvaliteten vil variere noe fordi dette er privatbilder.

Nederst i saken kan du stemme på din favoritt!

Stemmefrist 6. mai 2015.

Vinnerne stikker av med flotte premier:

1. premie:

Gavekort fra Moelven Wood med en verdi på hele 35 000 kroner. Med premien kan du kjøpe deg det du trenger til hytta - innvendig eller utvendig. Den kan hentes ut på alle byggevarehus som fører produkter fra Moelven.

Moelven Wood utvikler og produserer et stort utvalg trebaserte bygg- og interiørprodukter. De leverer  blant annet interiørprodukter som paneler, lister og gulv og byggtre til konstruksjoner, fasader og uteplasser m.m.

2. premie:

Det moderne og solide designmøblementet Racquet fra Hans K. Stolene i rotting og eik har røtter i skandinavisk designtradisjon. Premien inkluderer to stoler med høy rygg og et rundt salongbord i eik. Verdi ca. 20 000 kroner.

3. premie:

En sikkerhetspakke fra D-Link. Den består av ett utendørs- og to innendørs kamera, én ruter og én nettverkslagringsstasjon. Med denne løsningen kan du følge med på videooverføring fra hytta direkte til din smarttelefon eller nettbrett hjemme. Verdi ca. 7000 kroner.

Finalist 1: Sjarmerende tun i Trysil

Det sjarmerende tunet ligger ved Grytevann, 400 meter over havet. Med kort reisevei, snøsikre påsker og deilig badetemperatur på sommeren, ønsker hytteeierne å bruke stedet hele året. Her har de voksne alltid tid til å leke med barna, spille spill, lage seljefløyte og fiske. Stedet har ikke innlagt strøm eller vann, men to solpanel gjør at matlaging blir enklere og gir mulighet til lesing på mørke høst/vinterkvelder. Når familien er samlet, går det i kort- og brettspill – til barnas store glede.

Alt arbeidet er gjort med håndkraft. Tømmeret er tatt ned, saget hugget og tilpasset på egen tomt. Innredningen er nøye planlagt, her er ingenting tilfeldig. Kasserte blyglassvinduer er blitt fine kjøkkenskap. Vedkurvene er laget etter egen design – av smijern og brukte skinnstoler.

Med tiden har det kommet et vedskjul, gjestehus og en stabbur/snekkerbod, som er et pensjonisttilbygg til den eldre garde. Selve hovedhytta består av gang, kjøkken, stue, soveværelse og hems.

Finalist 2: Med utsikt over Romsdalsfjorden

Snekkerbua ligger på Sekken, en øy midt i Romsdalsfjorden. Opprinnelig var dette et snekkerverksted. Huset sto ubrukt i mange år og hadde forfalt. Taket var lekk og en del av reisverk og bordkledning var råttent. Hytteeierne startet med renovering, og høsten 1984 ble hytta tatt i bruk. Gleden var stor hos både dem og barna. Snekkerbua bestod av 24 kvadratmeter grunnflate, kjøkken, stue og sovehems.

De hadde utedo, men ikke strøm eller innlagt vann. Hytta har blitt brukt mye i alle år, og gradvis har den blitt utvidet. Siste byggetrinn ble ferdig i fjor, og nå er hytta oppgradert med innlagt vann, strøm og toalett. De har også bygd gjestehytte, utestue og satt opp badestamp.

Sekken er et flott utgangspunkt for båtturer med fisking, bading, strandhogg og grilling.  Med 2 mil vei rundt øya er det et populært sykkelmål. Det er også et flott turterreng der, både ved sjøen og på fjellet. Det er et frodig klima der, så de har flere frukttrær og kjøkkenhage. De siste årene er det blitt ca. 120 overnattinger i året, og eierne er godt i gang med hyttebok nummer fire.

Finalist 3: Stram og stilren i Bømlo

Da hytteeieren først kom til Hiskjo i Bømlo kommune for 23 år siden var hun ikke veldig begeistret for stedet. Men nå har kjærligheten til øya vokst, etter mange år med ferier i svigerfarens barndomshjem. Havet er vidunderlig kaldt, men det finnes små sjøbasseng der badetemperaturen blir bra likevel.

Høstferien 2013 kunne ekteparet endelig flytte inn i sin egen nybygde hytte etter mye egeninnsats. Nå holder de på å ferdigstille en natursteinsmur som også er en del av hyttas fasade i front. Det mangler fortsatt noen klesskap og andre småting, men hytta har de hatt stor glede av i 1,5 år.

Selve hytta er 84 kvadratmeter, enkelt innredet med lyse vegger, god takhøyde, mange smarte løsninger og store vinduer som ikke gjemmer den barske naturen bort. Den står der alltid og venter på dem, og de besøker den så ofte de kan gjennom hele året.

Finalist 4: Tømmerhytte på Andøya

Tømmerhytta fra 80-tallet ligger på Åse på Andøya, like ved et stort vann, som i følge eierne er noe av Vesterålens beste lakseførende vassdrag. De overtok hytta i 2014, og har siden brukt mye tid på å få den slik de ønsker.

I utgangspunktet var hytta et 100-150 år gammelt tømmerhus, som ble revet og bygd opp igjen som hytte. I 1.etasje er det blitt stue og kjøkken, og i 2.etasje er det nå gang, bad og 3 soverom. Hytta er på ca 62 kvadratmeter og har tykke tømmervegger, rundstokker i takene og torvtak utvendig.  Selve tomten er på over 1 mål, hvor de også har et uthus for lagring av diverse ting. Hytta er inngjerdet med en skigard, og har en nydelig inngangsport laget av 2 store, tykke furustokker fra indre Troms.

Eierne mener det er en drømmehytte siden den har så mye særegne elementer og at den har en spesiell historie som sitter i veggene. Det er kort vei til mange fiskevann, fjell, skog og natur, da selve hytta ligger i skogen. Den ligger perfekt til i le av vinden, og har sol fra morgen til kveld. En kort kjøretur tar dem på yttersida av Andøya som er like spennende og spesielt hver gang de er der. Strender, storhavet og ikke minst midnattssolen som er like vakker hver gang. Bare utsikten og stillheten der, og rundt hytta er ro for kropp å sjel.   et er alltid så godt å komme til hytta,  slappe helt av og nyte naturen ,stillheten og hverandre.

Finalist 5: Laftet hytte på Røros

Hytta ligger nærmere 8 kilometer fra Røros mot Os. Det er hytteeiernes paradis og for dem kan ingenting annet måle seg med den.

Hytta var tidligere en utleiehytte som sto på en campingplass på Berkåk. Den var på 28 kvadratmeter, og det fulgte med et stabbur. Foreldrene til hytteeieren kjøpte alt for kr 35.000 kroner i 1980. Stabburet ble flyttet, mens hytta ble tatt ned.

Da hytteeierne overtok den på slutten av 90-tallet hadde hytta verken  strøm eller vann. De begynte straks å oppgradere og i dag er hytta på ca. 90 kvadratmeter -  akkurat akkurat passe stor for familien på 7. De har gjort masse selv, både når det gjelder snekring og muring. De har også tegnet tilbyggene selv. Interiøret er en god miks av gjenbruk, nytt og arvegods.

HER KAN DU STEMME PÅ DEN HYTTA DU LIKER BEST

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning