Hytter til salgs

Oslohytter med høy kvadratmeterpris

Sørlandsidyller med postadresse Oslo.

LINDØYA: Prisantydning 4.190 000 kroner. Primærrom 60 kvadratmeter med to soverom. Byggeår 1965.
LINDØYA: Prisantydning 4.190 000 kroner. Primærrom 60 kvadratmeter med to soverom. Byggeår 1965. Foto: Skjermdump: FINN
Publisert Oppdatert

Mange nordmenn drømmer om egen hytte ved sjøen .

Besøkstallene fra Finn.no viser at folk flest liker å titte på kostbare drømmeobjekter .

Hyttene på Osloøyene får ikke like mange sidevisninger, men får tilgjengjeld ikke ligge like lenge ute på Finn.no før de blir solgt.

Nærheten til sentrum er tiltalende for mange.

For tiden ligger det fem hytter til salgs med postadresse Oslo.

Den billigste koster 2,8 millioner kroner og ligger på Bleikøya. Den dyreste er til salgs for 4,190 millioner kroner, og ligger på Lindøya.

Denne uken er det allerede solgt to hytter, én på Lindøya og én på Nakholmen, sistnevnte til prisantydning for 2,7 millioner kroner.

Førstkommende helg står nye visninger for tur.

BLEIKØYA: Prisantydning 2.800 000 kroner. Primærrom 48 kvadratmeter med to soverom. Byggeår 1923.
BLEIKØYA: Prisantydning 2.800 000 kroner. Primærrom 48 kvadratmeter med to soverom. Byggeår 1923. Foto: FOTO: DNB Eiendom/Inviso

Sørlandsidyll og godt miljø

Eiendomsmegler Monica Ekstrøm i DNB Eiendom har i øyeblikket to hytter til salgs. Megleren, som selv har hytte på øyene, forteller til Hytteliv om en bilfri sørlandsidyll med godt miljø.

Selv har hun solgt fire hytter den siste tiden.

I helgen skal hun vise frem en hytte på Bleikøyas østside med utsikt mot sjøen og kort vei til fergeleie. Hytta er 48 kvadratmeter og omtales som godt vedlikeholdt, med meget effektiv planløsning.

- Det er ikke vanskelig å forstå at folk trives her ute, sier hun, men innrømmer at kjøpegruppen er smal. Det handler blant annet om at det i vedtektene heter at hyttene ikke kan belånes.

Høy snittpris

LINDØYA: Prisantydning 3.390 000 kroner. Primærrom 38 kvadratmeter med to soverom. Byggår 1950.
LINDØYA: Prisantydning 3.390 000 kroner. Primærrom 38 kvadratmeter med to soverom. Byggår 1950. Foto: FOTO: DNB Eiendom/Inviso

Lene Kallum, informasjonssjef i FINN, opplyser til Hytteliv at det så langt i år har vært 14 publiserte annonser vedrørende hytter på Osloøyene i 2012 - med en gjennomsnittlig prisantydning på 3.435.000 kroner.

En formidabel snittpris sett i lys av at de fleste hyttene er 30-40 kvadratmeter store.

Til sammenlikning er den gjennomsnittlig oppnådde salgsprisen for fritidsboliger ved sjøen i Norge på 2.586.000 kroner, ifølge Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff).

Bygge og deleforbud

Hytter med postadresse Oslo har med andre ord en høy kvadratmeterpris. Folk kjøper til tross for bygge- og deleforbud og usikkerhet om hyttenes fremtid.

LINDØYA: Prisantydning 3.900 000 kroner. Primærrom 24 kvadratmeter med ett soverom. Byggeår 1930.
LINDØYA: Prisantydning 3.900 000 kroner. Primærrom 24 kvadratmeter med ett soverom. Byggeår 1930. Foto: Skjermdump: FINN

Oddmund Østerbø, leder for fellesstyret for velene på Bleikøya, Lindøya og Nakholmen, sier til Aftenposten at han håper at bygge- og deleforbudet snart blir opphevet.

Det er fire forslag for tre øyer som nå ligger ute til høring. Staten eier øyene og Statsbygg støtter forslag om at området fortsatt skal bevares til friluftsområde. Hytte-velene støtter reguleringsforslag nummer to, som er byrådets forslag.

- Saken er komplisert og det er en avveiing av mange forhold. Men vi vil gjerne at Oslos befolkning skal fortsette å komme hit i den forvissning om at det er åpent og gode rekreasjonsmuligheter her, sier Østerbø til Aftenposten.

Ingen fastboende

Megler Rune Morten Pedersen i Privatmegleren solgte tidligere i denne uken en hytte på Nakholmen for 2,7 millioner kroner. Den rødmalte hytta med to soverom er 37 kvadratmeter stor.

Størrelse, farge og utseende på hyttene er strengt regulert. Adkomsten skjer med ferge fra Vippetangen eller egen båt. Nakholmen har blant annet en egen småbåthavn med mulighet for båtplass etter søknad og ansiennitet.

NAKHOLMEN: Solgt til prisantydning 2.700 000 kroner. Primærrom 37 kvadratmeter. Byggeår 1992.
NAKHOLMEN: Solgt til prisantydning 2.700 000 kroner. Primærrom 37 kvadratmeter. Byggeår 1992. Foto: Skjermdump: FINN

Det er for øvrig ingen fastboende på øyene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning