Hyttenyheter:

Messe med miljøfokus

Luftsolfanger, miljøvennlige hytter - og selvsagt en donyhet.

HYTTE I FOKUS: Norges største hyttemesse åpnet i dag, 22. - 25. april i 2010. Her gjenspeiles interessen for hytta og det gode hyttelivet. I år har messen et miljøfokus og presenterer flere spennende nyheter.

HYTTE I FOKUS: Norges største hyttemesse åpnet i dag, 22. - 25. april i 2010. Her gjenspeiles interessen for hytta og det gode hyttelivet. I år har messen et miljøfokus og presenterer flere spennende nyheter. Foto: Hytteliv

Publisert Oppdatert
PETTER SMART: I hytter hvor det må fyres i et par døgn for å få opp varmen og drive ut fuktigheten, kan en luftsolfanger gi jevn tilførsel av tørr, varm luft som skaper et helt annet inneklima og gir god basisvarme, forklarer VVS-ingeniør Lars Meinert, konsulent for Zolasenergi.

PETTER SMART: I hytter hvor det må fyres i et par døgn for å få opp varmen og drive ut fuktigheten, kan en luftsolfanger gi jevn tilførsel av tørr, varm luft som skaper et helt annet inneklima og gir god basisvarme, forklarer VVS-ingeniør Lars Meinert, konsulent for Zolasenergi. Foto: Zolasenergi

Det er noe av det som møter deg på Norsk hyttelivmesse,som åpnet i dag på Hellerud utenfor Oslo. Og den mest originale nyheten kommer nok fra Zolasenergi.

Solenergi

Firmaet har nemlig videreutviklet en kombinasjon av solfanger, solcelle og vifte, som skal ivareta inneklimaet i hytter. En Petter Smart-løsning som blåser inn varme og tørr luft som skal sørge for luftsirkulasjon og plussgrader - med gratis solenergi.

- Dette er en velprøvd løsning som har vært i bruk, blant annet i Danmark. Nå har vi lagt vekt på å videreutvikle løsninger tilpasset norske hytter, opplyser VVS-ingeniør Lars Meinert, konsulent for Zolasenergi.

Miljøriktige hytter

Med en luftsolfanger kan du altså gjøre noe med fuktige og kalde hytter som har ingen eller lite oppvarming og ventilasjon.

Også flere nye hyttemodeller blir presentert, tilpasset de nye- og energikravene, som ble iverksatt 1. august i fjor.

Hedda Hytter presenterer blant annet en ny hyttemodell, som er blitt godt mottatt i markedet, forteller leder Magne Omsrud i Hedda Hytter.

Separerende vakuumtoalett

Men "aldri" en hyttelivmesse uten en donyhet.

For å minimere vannforbruket, har Hyttetorget valgt å presentere et urinseparerende vakuumtoalett til årets messe.

Urindelen trenger svært lite væske for å transportere urinen. Fastavfallet trenger 0,6 liter vann for transport.

NYE MODELLER: Hedda Hytta er en av flere hytteprodusenter som presenterer nye modeller til årets hyttelivmesse, tilpasset de nye- og energikravene.

NYE MODELLER: Hedda Hytta er en av flere hytteprodusenter som presenterer nye modeller til årets hyttelivmesse, tilpasset de nye- og energikravene. Foto: Hedda Hytter

På grunn av det lave vannforbruket, er det ikke nødvendig med innlagt vann for å få vanntoalett på hytta, skryter de.

TRADISJON: Os Trekultur har stand sammen med Storgårdsmøbler, der de begge viser kjøkken, bad og senger. Noe for enhver smak, fra minimalistisk stil, til kraftige tradisjonelle himmelsenger.

TRADISJON: Os Trekultur har stand sammen med Storgårdsmøbler, der de begge viser kjøkken, bad og senger. Noe for enhver smak, fra minimalistisk stil, til kraftige tradisjonelle himmelsenger. Foto: OS Trekultur

Nye ovner

Sunwind presenterer nye ovner.

Miniflame er nyeste gassovn på markedet, og er spesielt godt egnet i mindre hytter.

Den kan stå både på gulv eller monteres på vegg.

Og den nyeste gasskomfyren er heter Lotus. En stekeovn og fire gassbluss med en effekt på 3400 Watt.

Les også:

Disse hyttene er gullgruver

Gjør det selv på hytta

Nå kan du le av interiørsnobbene

Stor test av barnesykler

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning