Hytteutleie i Norge:

Mange ledige leiehytter ved sjøen

Hundrevis av hytter ligger ledige i strandkanten for den som vil leie hytte i sommer.

SØGNE: Hytte ved sjøen med eksklusiv innredning. 12 sengeplasser. Pris: 9510 kroner i uka.
SØGNE: Hytte ved sjøen med eksklusiv innredning. 12 sengeplasser. Pris: 9510 kroner i uka. Foto: Foto: Novasol
Publisert Oppdatert

Hytter med sjøutsikt er de dyreste objektene i hyttemarkedet. Men du må ikke ha tykk lommebok for å ta del i sjølivet.

For mens salgsprisene på hytter stiger til uante høyder, er utleieprisene omtrent på samme nivå som i fjor.

Sesongen i gang

- De ivrigste leier gjerne rett over nyttår. Enkelte tar sjansen et par tre dager før de skal ut å reise, men selve høysesongen for booking starter nå, fastslår Nina Nymoen, daglig leder i Norgesbooking overfor Hytteliv.

SÆTRE: Fredelig og familievennlig med bade- og fiskemuligheter. 6 sengeplasser. Pris: 5195 kroner i uka.
SÆTRE: Fredelig og familievennlig med bade- og fiskemuligheter. 6 sengeplasser. Pris: 5195 kroner i uka. Foto: Novasol

Dyrest på Østlandet

Vestfold, Østfold og Sørlandet er de dyreste områdene i Norge. Men er du ikke veldig opptatt av tipp-topp standard, kan du få en hytte til fem personer for rett under 5000 kroner i juni, opplyser daglig leder Grete Sexe i Novasol, som forteller at utleieprisene er på omtrent samme nivå som i 2009.

Høysesong

HVALER: Hytte ved Fredrikstad, beliggende i utkanten av et boligområde på Kråkerøy ved utløpet av Glomma. 5 sengeplasser. Pris: 8920 kroner i uka.
HVALER: Hytte ved Fredrikstad, beliggende i utkanten av et boligområde på Kråkerøy ved utløpet av Glomma. 5 sengeplasser. Pris: 8920 kroner i uka. Foto: Norgesbooking

Men i juli og i begynnelsen av august øker prisene med 30-35 prosent. Du kan forsåvidt være heldig å få sjøutsikt, men da noen kilometer fra sjøen.

Har du imidlertid mulighet for å ta fri utenom fellesferien kan du få hytter til en ok pris, opplyser utleieselskapene.

- En hytte helt tett opp til sjøen med egen brygge, kan du få for 9500 kroner for én uke i juni, men med tilsvarende prosentstigning i juli og august.

- I slutten av august går prisen ned igjen til juninivå, fortsetter Sexe.

Mange på Finn

Ønsker du ikke å gå via de tradisjonelle utleiefirmaene, kan du sjekke annonser på Finn.no. I skrivende stund ligger det 734 annonser i kategorien "populære hytteområder ved sjøen".

MANDAL: Hytte i typisk norsk stil på en høyde med panoramautsikt over skjærgården. 5 sengeplasser. Pris: 4840 kroner i uka.
MANDAL: Hytte i typisk norsk stil på en høyde med panoramautsikt over skjærgården. 5 sengeplasser. Pris: 4840 kroner i uka. Foto: Novasol

Eksempelvis en arkitekttegnet hytte i Stavern med sengeplass til fem personer. Eier reklamerer med bred havutsikt for 7500 kroner.

Les også:

FrP innfører hytteskatt

- Lei av afterski ofg støy

JELØYA: Hytte ved Kippenes på Jeløya i ny hyttegrend rett ved sjøen med egen strand og brygge. 6 sengeplasser. Pris: 8500 til 11500 kroner i uka.
JELØYA: Hytte ved Kippenes på Jeløya i ny hyttegrend rett ved sjøen med egen strand og brygge. 6 sengeplasser. Pris: 8500 til 11500 kroner i uka. Foto: Norgesbooking

Test av gasskomfyrer

Test av fjellsko

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning