Lading av mobil på hytta

Hva er det enkleste for å lade mobilen?

Publisert Oppdatert

Går det an å lade mobiltelefonen via en "hjemmelaget" bilradio? Finnes det ikke ladere som går direkte på solcelleanlegget? Er det effektivt å lade solcellebatteriene direkte fra aggregatet?

Det enkleste er å kjøpe en batterikabel med sigarettuttak. Denne kobles til pluss- og minuspolen på batteriet. I uttaket stikkes deretter billaderen til mobiltelefonen. Ellers finnes det små solcellepaneler beregnet til opplading av mobiltelefoner.

Å lade solcellebatteriene direkte fra aggregatet er effektivt, men avhenger av hva slags batterilader du bruker. Noen aggregater har innebygget batterilader, mens på de rimeligste må det brukes en separat lader. Som regel kan du feste klemmene fra batteriladeren direkte på batteriet uten å koble fra solcelleanlegget.

Solcelleanleggets regulator vil normalt sørge for at strømmen fra batteriladeren går inn i batteriet og ikke ut i solcellepanelene. Men vil du være sikker på ikke å gjøre noe galt, kan du koble fra en av ledningene fra regulatoren/solcellepanelet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning