Pusset opp hytte i Sandefjord

Kjøpte den fantastiske beliggenheten

Vivian og Thomas satset alt på de gamle hytta på den fantastiske tomten. Resultatet ble drømmehytta.

Dyrebar utsikt: Fra terrassen som løper langs store deler av hyttas syd- og vestvendte side har familien flott utsikt over Medfjorden og båttrafikken i Vestfolds vakre skjærgård. For å ivareta utsikten best mulig har de valgt et ”åpent” gelender med kryss.
Dyrebar utsikt: Fra terrassen som løper langs store deler av hyttas syd- og vestvendte side har familien flott utsikt over Medfjorden og båttrafikken i Vestfolds vakre skjærgård. For å ivareta utsikten best mulig har de valgt et ”åpent” gelender med kryss.
Publisert Oppdatert

- Vi var akkurat ferdige med å pusse opp en annen hytte ikke langt herfra da Thomas insisterte på at han ville gå på en visning, forteller Vivian Ramberg om hytta på Vesterøy i Sandefjord. Hun så ingen fornuftig grunn til at de skulle dra å se på en gammel hytte, så han måtte gå alene. Men han fikk med seg en god venn, som også er arkitekt.

- Han kom tilbake full av entusiasme, minnes Vivian.

Da hun dagen etter fikk se det mannen ville kjøpe, ble hun ikke like entusiastisk. - Hytta var en ruin. Den var nedslitt, oppbrukt og vanskjøttet, forteller hun. Men hun var enig i at beliggenheten var bra og at potensialet i den gamle hytta var stort.

Den nye hytta minner lite om den gamle etter den storstilte oppussingen. Den inneholder et stort oppholdsrom, fire soverom, bad og gang. I tillegg er det en underetasje med et kombinert soverom og kjellerstue, vaskerom og boder. Rundt store deler av hyttas sydvendte fasade er det en stor terrasse. Den skrånende tomta er velpleid og bygget opp i hensiktsmessige nivåer med plen og blomsterbed.

Nye romløsninger

Vivian, som er utdannet interiørdesigner, har i samarbeid med arkitektvennen Pål Beck tegnet om på både romløsninger og fasade.

- Noe av det vi falt for med hytta, var at den hadde et relativt stort bruttoareal. Dette ville vi selvfølgelig utnytte på best mulig måte, forteller hun. Det sosiale og gjestfrie ekteparet ønsket også å forandre den opprinnelige lukkede romløsningen til en langt mer åpen og sosial arena. Et romslig bad og fire gode soverom sto også på ønskelisten. For å få til dette, måtte flere innvendige vegger rives.

Enkelte fasadeendringer var nødvendig. Vivian tegnet opp en ønsket møbleringsplan, og med den i hånden gikk hun rundt i hytta og markerte hvor hun ønsket å plassere de nye vinduene med tanke på å utnytte både utsikt og lysinnslipp på best mulig måte. Dette ble så konsultert med arkitekten for å sikre en harmonisk fasade og et godt teknisk resultat.

Hytta er oppgradert med et fullstendig nytt elektrisk anlegg og nytt røropplegg. Utvendig tak og innvendig himling er lagt om, og dører og vinduer er skiftet. Til tross for at mye er forandret, fremstår allikevel dagens hyttekropp med et uttrykk som harmonerer godt med den opprinnelige arkitekturen.

Moderne og nostalgisk stil

Interiøret har naturlig nok Vivians signatur. - Jeg har lagt vekt på at det skal være avslappet, upretensiøs og ujålete, forteller hun. For å få til det, har hun blant annet vært påpasselig med å bruke materialer og møbler som har det hun kaller sjel.

- Jeg liker en moderne stil, men er allikevel såpass nostalgisk at jeg må mikse inn noen kjære arvegjenstander fra mor og mormor, sier hun.

- Jeg er også tilhenger av å bruke det man liker, uavhengig av moter, sier Vivian. Hun er inspirert av både funksjonalismen og den mer herskapelige 1900-tallsstilen. Derfor er det en herlig miks av rene linjer og mer overdådig pynt i hytta.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning