TEMA: KJØKKEN

Kjøkkenet ble nytt

Den lille hytta ved sjøen hadde små og lukkede rom. Da en ny generasjon overtok skjedde endringene raskt. Det første de gjorde var å slå ned veggen.

UTSYN: Kjøkkenet er egentlig bare en vegglengde og kjøkkenøya. Fra bortenden av kjøkkenet, der kjøleskap og fryser står, har eierne utsyn mot uteplassen. Lyset flommer inn fra store verandadører.
UTSYN: Kjøkkenet er egentlig bare en vegglengde og kjøkkenøya. Fra bortenden av kjøkkenet, der kjøleskap og fryser står, har eierne utsyn mot uteplassen. Lyset flommer inn fra store verandadører. Foto: Foto: Vidar Askland
Publisert Oppdatert

Kjøkkenet og stua ble umiddelbart til et lyst, herlig oppholdsrom, og den åpne løsningen gjør at hytta føles mye større. I oppholdsrommet var det tidligere også et lite soverom laget med lettvegger, og disse er også fjernet for å åpne opp og få mer plass. Dermed er tre knøttsmå rom blitt til ett stort kjøkken- og oppholdsrom, hvor lyset fra de store vinduene kan slippe til i alle kroker.

Store glassflater

Hyttas eiere stortrives når de står på kjøkkenet og lager mat, selv i godt vær, for i hver ende av kjøkkenløsningen er det dører med store glassflater ut. Slik kan man åpne opp og holde kontakten med utemiljøet.

Kjøleskapet og fryseren ble panelt inn slik at de skjules. Bak dem laget hytteieren et høyskap for bøtter og koster, som har dør fra samme kjøkkenserie som resten av Ikea-kjøkkenet.

TRYLLES BORT: Krakken er sammenleggbar.
TRYLLES BORT: Krakken er sammenleggbar. Foto: Foto: Per Chr. Tellefsen
BORTE: .. og får plass under kjøkkenbenken.
BORTE: .. og får plass under kjøkkenbenken. Foto: Foto: Per Chr. Tellefsen

TIPS: Krakk som trylles bort

Drawstep heter denne praktiske norskproduserte trillekrakken som kan trylles vekk i sokkelen under kjøkkenbenken. Den er sammenleggbar og tåler 150 kilo på toppen.

Høyden i sammenlagt tilstand er 14 cm, mens oppslått og klar til bruk måler den 37 cm. Hjulene forsvinner opp i skuffen ved belastning, og krakken står støtt på underlaget. Kr 1990, Stafseth Product Design AS i Oslo, www.drawstep.no

(Tekst: Per Chr. Tellefsen)

MOT BAKSIDEN: Kjøkkenet var veldig trangt da veggen sto omtrent der kjøkkenøya er i dag. Det var så vidt man kunne snu seg, og det var mørkt.
MOT BAKSIDEN: Kjøkkenet var veldig trangt da veggen sto omtrent der kjøkkenøya er i dag. Det var så vidt man kunne snu seg, og det var mørkt. Foto: Foto: Vidar Askland

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning