Kjøpe hytte på fjellet

Hyttekupp under 1,5 mill.

Rolig marked gir mindre trykk på budrundene. Her er noen hytter du bør sjekke.

HYTTEDRØM PÅ FJELLET: Er du på jakt etter en greit rimelig hytte til vinteren. Det finnes godt over 450 tilgjengelig på markedet med prislapp under 1,5 millioner. Denne ligger på Søndre Fjellstølen i Valdres.
HYTTEDRØM PÅ FJELLET: Er du på jakt etter en greit rimelig hytte til vinteren. Det finnes godt over 450 tilgjengelig på markedet med prislapp under 1,5 millioner. Denne ligger på Søndre Fjellstølen i Valdres. Foto: Foto: Privatmegleren
Publisert Oppdatert

Planer om å kjøpe deg hytte på fjellet til vinteren? På Finn.no ligger det nesten fire hundre fjellhytter ute for salg, Zett.no har drøyt 60 fritidsboliger til salgs.

Vi har plukket frem noen av disse knappe 450 hyttene som er til salgs, og vi har konsentrert oss om objekter opp til halvannen million. En pris vi tror vil være overkommelig for de fleste hyttekjøperne.

Rolig marked

Ifølge direktør i Norges eiendomsmeglerforbund, Finn Tveter, er det rolig i hyttemarkedet for tiden.

- For den som er på jakt etter hytte til vinteren, kan det bety at det er noen færre på visning og derfor også mindre trykk i budrunden.

Generelt ser ikke Tveter for seg at det kommer til å bli noen voldsom stigning i prisene fremover.

Nostalgi på tunet

Søndre Fjellstølen i Valdres har Privatmegleren til salgs en hytte med et håndlaftet anneks. Den beskrives som solrik og med en usjenert beliggenhet.

Prisantydning er 850 000 kroner. For den prisen får man en hytte på en skrånende tomt med "svært gode solforhold", som det sies i annonsen.

Ute på tunet ligger det ifølge megler en nostalgisk pumpe som det hentes vann fra om sommeren.

Ifølge prospektet er det blant annet installert et nyere elektrisk anlegg med overspenningsvern og jordfeilbryter.

- Dette er en hytte som er jevnt vedlikeholdt. Den er bygget etter den tidens prisnipper for plassering av grunnmur, som betyr at den ligger oppe på bakken. Det innebærer igjen at det er setninger, men ifølge eier har disse vært stabile i 20 år. Så kjøper behøver ikke å bekymre seg for at det er nødvendig med umiddelbart vedlikehold, forteller eiendomsmegler Olav Qvale til klikk.no.

Midt I Peer Gynts rike

FJELLHYTTE I NORDLAND.
FJELLHYTTE I NORDLAND. Foto: Skjermdump: Zett.no

For den som bare ønsker å være på fjellet uten vedlikeholdsplikter, men bare for å gå på ski eller kjøre alpint, har DnB NOR Eiendom til salgs en leilighet på Gålå.

HYTTEDRØM PÅ FJELLET: Med en leilighet slipper du det meste av vedlikeholdsansvaret.
HYTTEDRØM PÅ FJELLET: Med en leilighet slipper du det meste av vedlikeholdsansvaret. Foto: Skjermdump: Finn.no

Prisantydning er 1 300 000 kroner for knappe 100 kvadratmetre.

Billig, tenker du? Jo, for så vidt, men "haken" er at den selges med en klausul om tilbakeleie. Det betyr at man har tilgang til leiligheten fem uker i året (høst, vinter, påske og 2 x sommer), mens den resten av året leies ut gjennom Gålå booking.

- Dette er jo for så vidt ikke de fritidsboligene vi selger mest av, men her får man tilgang til et flott alpinanlegg og et løypenett hvor man nesten kan gå så langt som man ønsker, forteller eiendomsmegler Vidar Noet, til klikk.no.

Usjernert og solrikt på Hovden

En halvtimes kjøring unna Hovden skisenter har ABCenter Eiendom til salgs en hytte til 1,1 millioner.

VESTLANDSHYTTE.
VESTLANDSHYTTE. Foto: Skjermdump: Zett.no

Hytta er bygget i 2001 og holder i følge prospektet standarden fra den tiden.

Oppvarming er med elektrisitet og ved, og det er lagt vann til vegg med vanntank og varmtvannsbereder inne, slik at man får vann i springen på bad og kjøkken.

Hytta står på en festetomt, med en årlig festeavgift på 800 kroner. Denne reguleres hvert tiende år, og festetiden er 80 år.

Les også:

Regnskap for hytta

Slik kan du skaffe deg billig hytte

Slik kjøper du ferdighytte

Test av lavkarboøl

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning