Skogsrede for barnefamilie

Midt i vakker østfoldnatur, ikke så langt fra sjøen, koser foreldre og barn seg på hytta, som er pusset opp og tilpasset en ny generasjon.

Foto: Foto: Per Erik Jæger
Publisert Oppdatert

- Vi har fugleunger i taket og padder i dammen, forteller lille Henriette (6) begeistret. Hytta ved Iddefjorden er et eldorado for naturopplevelser. Da Siv, Kim og Henriette kom over den lille murhytta i 2004, bar den preg av å ha stått ubrukt en stund. Men den var fin og forseggjort, med steinbelagte vegger, godt integrert i østfoldnaturen. Omringet av dyp trollskog, og med bare 15 minutter å gå til badestranden, falt hytta fort i smak.

Fornyelsen

Det tok tid å sette i gang oppussingsarbeidet. -Vi kastet så å si alt som hadde vært i hytta. En bøttedo ble raskt erstattet med et forbrenningstoalett, og tak, vegger og vinduer i de rommene som ikke skulle endres, ble malt med lyse farger. Deretter rev vi ned det gamle kjøkkenet, som var plassert i et lite avlukke, rev veggen mellom to små soverom og installerte kjøkken og spisestue her isteden. Dørene var spesialtilpasset de smale karmene, så de fikk vi oppgradert ved å montere inn frostet glass i speilene, forteller Siv.

Hytta var opprinnelig på 55 kvadratmeter. Ved å bygge inn en overbygget terrasse, fikk familien en etterlengtet gang. - Tidligere gikk ytterdøren rett inn i stuen. Det ble litt klønete for oss som gjerne bruker hytta hele året, og har små barn. Vi trengte et sted å henge opp klær og ta av for sko og søle. Nå er hytta mer barnevennlig, forteller Siv. Med lyse farger, stilren innredning og gjennomgående bruk av glass og stål, har familien fått en åpen og funksjonell hytte - tilpasset en ny tid med nye behov.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning