Nytt og friskt i havgapet

Da eierne skulle skifte ut det gamle gulvet i stuen, syntes de det var naturlig å friske opp miljøet inne samtidig.

En blåtonet farge danner en rolig bakgrunn for møblene de allerede hadde, og samtidig gir fargen et friskt pust til rommet.
En blåtonet farge danner en rolig bakgrunn for møblene de allerede hadde, og samtidig gir fargen et friskt pust til rommet. Foto: Foto: Siri Møller
Publisert Oppdatert

Hytta var sliten og eierne ønsket hjelp fra fagfolk for å pusse opp stuen.Sammen med Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI) og Hytttelivs interiørdesigner Kine Dyvi, fikk hytteeierne kyndig veiledning på veien videre.

Maritimt

Gulvet skulle erstattes av et flott skipsgulv i lys eik, med mørke fuger. Dette hadde hytteeierne drømt om lenge, og gleden var til å ta og føle på da de fikk gulvet på plass. Det nye gulvet er som en drøm, synes de. Samtidig som gulvet skulle skiftes ut, ønsket de også å gjøre noen grep i forhold til hyttas interiør.

De ønsket en farge på veggene som reflekterte stemningen og miljøet der ute i havgapet. Med veiledning fra Hyttelivs interiørdesigner falt valget på en farge som plukker opp det blå fra himmelen, det sjøgrønne fra bukten rett nedenfor og et lite innslag av grått fra de mange glattskurte svabergene rundt hytta. En blåtonet farge som danner en rolig bakgrunn for møblene de allerede hadde, og samtidig gir et friskt pust til rommet.

Nytt inntrykk

Hytteeierne var villige til å gå til anskaffelse av nye møbler, men ble isteden rådet til å la det gamle stå, og heller konsentrere seg om å skifte ut mindre detaljer. Det er ikke alltid er nødvendig å skifte ut grunninnredning for å endre uttrykk!

Sammen med interiørdesigneren fjernet de elementer som strengt tatt ikke var nødvendige. Persiennene som hang der fra før, ble skrudd ned. De valgte ikke å ha verken nye persienner eller gardiner, for å forsterke kontakten med naturen ute.

De gamle sofaene fortsetter å gjøre nytten i mange år til, og med nye puter og et par pledd, ble de som nye. Interiøret kan i stor grad bestemmes av små detaljer, noe som gjør det enklere å endre stil etter hvert som behovene melder seg. Spisebordet holder i mange år til, og med en liten duk, litt nytt servise og noen myke puter på kjøkkenstolene, er inntrykket forandret.

I fyr og flamme

De var enige om at den gamle ovnen hadde utført lang og tro tjeneste. Den forsvant ut, og inn kom en ovn fra Jøtul med glass både foran og på sidene, slik at det er mulig å nyte synet av flammene både fra spiseplassen og fra sofakroken.

Unikt støpejernsdesign fra Jøtul

Jøtuls nye serie Jøtul F 370 kommer i tre hovedvarianter med ulike beinmoduler. Ovnene har nyskapende former og detaljer med spennende materialer. Alle variantene kan dekoreres med tilleggselementer i kleberstein eller glass, som også gir flott innsyn til flammene. Et ekstra glass i fronten av ovnen gir konveksjonsvarme, og betydelig lavere overflatetemperatur på hele produktet. Alle modellene finnes i sort og grå lakk.

Ovnene er designet av byrået Hareide Designmill, som sier at hensikten med den nye serien har vært å finne en stilren og tidløs utforming som kan tilpasses kundenes egne interiører og skiftende behov. Priser fra kr 15 990.Norsk Designråd har gitt Jøtul utmerkelsen Merket for God Design. Jøtul AS, tlf 69 35 90 69.

Produktinformasjon

Maling Vegg: Nordsjø NCS S 1010-R80B Colomar Ready 15 Halvmatt.

Tak: Nordsjø Hvit S 0500-N Ready 40 Halvblank.

Pipe: Nordsjø Bindoplast 07 Matt, hvit. Nordsjø, [email protected], tlf 66 81 94 00.

GulvBoen Parkett Skipsgulv i eik med Merbau list, ferdig lakkert fra leverandør. [email protected] tlf 38 06 66 00

Leverandører

Hilmers Hus, Kristiansand, tlf. 38 10 58 70.

KA International Kristiansand, tlf. 38 09 99 50.

Kid Interiør Kristiansand, tlf. 38 02 58 33. Hansen & Co,

Kristiansand, tlf. 38 02 11 41. Room, Oslo, tlf. 22 13 64 00.

Takk til malermester Asbjørn Knutson i Kristiansand, tlf. 38 14 90 80, som stilte med arbeidskraft.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning