Nyoppusset tradisjonshytte

Hytta til familien Fekene har en herlig beliggenhet med fjellet og skiløypene som nærmeste nabo. Nå kan de også kose seg med nyoppusset interiør.

BLANDING: Både nytt og gammelt har funnet plass i den fornyede stua.
BLANDING: Både nytt og gammelt har funnet plass i den fornyede stua. Foto: Foto: Per Erik Jæger
Publisert Oppdatert

Familien Fekene har holdt til på hytta i Holdeskaret i Hemsedal siden 1969, og det er ikke få minner som sitter i veggene. Hytta ble bygget på initiativ fra Mariannes foreldre, på tomten som hennes farfar eide.

Forandringen

Årene går, tidene endrer seg, og for et par år siden, mens familien satt foran peisen og koste seg en kveld, snakket de om at de kunne tenke seg å gjøre noen endringer i hytta.Tilfeldigvis leste Marianne en utgave av Hytteliv akkurat da, og kom over en notis om hjelp til oppussing av hytta. "Perfekt!", tenkte hun. Nettopp det de trengte.Marianne kastet seg rundt, tok kontakt med redaktøren i Hytteliv, og ikke lenge etter begynte hjulene å rulle. Hytteliv og Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI) tok saken, og interiørarkitekt Inger Ystgaard ble trukket inn som konsulent. Marianne og Inger Ystgaard møttes noen ganger for å snakke litt om hytta, definere behov og få brakt på banen ønsker rundt farger og stil. Her skulle to generasjoner bo, og det var mange hensyn å ta.

Noe for enhver

Mariannes foreldre var syntes hytta var fin som den var. Litt opprydding kunne de muligens se var på tide, men ellers var de godt fornøyd. Marianne hadde en liten jobb med å motiverte foreldrene sine til å gå nye veier i forhold til stil og farger. Men det skullle vise seg at alle ble storfornøyde med resultatet. Spisestoler, spisebord, stuebord og lenestoler har fått følge med videre i prosessen. Disse var også avgjørende da nye møbler skulle velges og tilpasses det eksisterende miljøet på hytta.

Farger fra naturen

Nye gardiner og nytt oppheng kom til, både i stua og på kjøkkenet. Kjøkkenet ble malt to strøk i en grønn farge, og profilene i dørene fikk et strøk lasurolje. Benkeplaten ble slipt og beholdt ubehandlet.

Gode råd

Marianne syntes hun fikk gode råd og fin veiledning, og det har vært mye jobb, sier hun. Takket være hjelp fra familie og venner har hun selv gjort jobben med å male, lasere, sy og sjaue. Nå fryder hun seg, og foreldrene med henne, over en lys og trivelig hytte. Samtidig er historien bevart og sjelen intakt, heldigvis.

Fargekoder

Vegger: Grunnet og malt to strøk Lady eggehvit med ett strøk skyggegrå lasurolje.Kjøkkeninnredning: Grunnet og malt to strøk Lady 3030-G70Y og skyggegrå lasurolje i profil på dørene.

Tak, taklister og vinduer: Grunnet og malt to strøk Lady eggehvit.

Gerikter og dørblader: Grunnet og malt to strøk Lady 3030-G70Y og ett strøk grønn umbra lasurolje.

Spisestoler: Grunnet og malt to strøk Lady eggehvit.

Spisebord understell: Grunnet og malt to strøk Lady sotsvart og ett strøk lasurolje brent umbra.

Spisebord plate: Slipt helt ned og satt inn med Liberon møbelolje.

Skjenk i stue: Grunnet og malt to strøk Lady sotsvart og ett strøk lasurolje brent umbra.

Sofabord understell: Grunnet og malt to strøk Lady sotsvart og ett strøk lasurolje brent umbra.

Sofabord plate: Slipt helt ned og satt in med Liberon møbelolje.

All grunning og maling til vegger, tak og stoler er fra Dyrup, og maling til vinduer, kjøkken, dører og lasurolje er fra Jotun. Møbelolje fra Alanor.

Tekstiler

Gardiner i stue: Bentry. Liftgardin på kjøkken: Patchwork 60970. Stoff i sittebenk ved spisebord: Erasmus 92239. Stoff til pynteputer: Tiberio 9221, Patchwork 60970 og Bentry 60830. Alle tekstiler er fra John O. Borge AS. Liftgardinsystem fra Toso.

Tepper

Under sofabord: Birgitte grønn/beige håndtuftet teppe i blanding av ull og lin 170 x 240 cm.Under stoler ved vindu: Heggå grønn 100 % ull vevet på lingarn 90 x 240 cm.På kjøkken: Heggå mørkgrønn 100 % ull vevet på lingarn 90 x 240 cm.

Alle tepper er fra Kasthall.

Møbler

I stue: 3-seter sofa og lenestol Thira med stoff Soho grønn.

Møbler og tekstiler fra Formfin.

Kontaktinformasjon

John O. Borge, tlf. 67 17 59 50

Kasthall tepper, tlf. 22 41 10 87

Formfin Møbler, tlf. 70 25 00 00

Living, tlf. 55 11 67 00

Verket Interiør, tlf. 67 17 15 00

Alanor, tlf. 33 36 29 70

Dyrup, tlf. 66 81 38 80

Jotun, tlf. 33 45 70 00

Christiania belysning, tlf. 22 90 87 67.

Toso, tlf. 67 07 33 00.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning