Hytte og oppussing

Klassisk skjønnhet i Eggedal

Den svartbeisede hytta ligger i et eventyrlig terreng i Eggedal. Dette er familiens aller helligste, hvor de med årene har investert både tid og omsorg i form av oppussing og forbedringer.

Publisert Oppdatert
MED FEMININ VRI: Eller med en touch av fransk? Romantisk på fjellet fungerer bra, sengeskjørt og lift i samme stoff.
MED FEMININ VRI: Eller med en touch av fransk? Romantisk på fjellet fungerer bra, sengeskjørt og lift i samme stoff. Foto: Foto: Frode Larsen

Hyttefakta

Beliggenhet: Eggedal i Buskerud.
Byggeår: 1972, påbygget i 2002.
Areal: 60 m2 + 40 m2.
Rominndeling: Stue, tre soverom, liten forstue, gang med bad, kjøkken og hovedsoverom.
Tak: Shingel.
Fasiliteter: Innlagt strøm og vann.

Utsikten over dalen er som balsam for sjelen, synes ekteparet fra Oslo. Hytta har vært i familiens eie i mange år - det er 35 år siden første delen av hytta ble bygget. Det er den eldste datteren i familien som har overtatt, og for noen år siden bestemte hun og ektemannen seg for å gi hytta en ansiktsløftning.

Ny planløsning

Kjøkkenet var tidligere ikke høyeste prioritet. Nå ble det flyttet til det som opprinnelig var hovedsoverommet. Eierne ønsket seg god plass på kjøkkenet, og det har de fått, sammen med en fantastisk utsikt fra oppvaskbenken. Hovedsoverommet ble flyttet til boden som lå vegg i vegg med det gamle soverommet. Adkomst til boden var fra verandaen, og boden lå ca. 60 cm lavere enn det som nå skulle bli det nye kjøkkenet. Døra til boden ble byttet ut med dobbel verandadør med glass og en trapp opp til det nye kjøkkenet ble snekret, samtidig som de åpnet veggen og satte inn dør til kjøkkenet. Resultatet er at morgensolen strømmer inn på soverommet, utsikten kan nytes fra sengekanten og nykokt kaffe er kun noen meter og et par trinn unna.

De tre soverommene ved stua er flittig brukt av ekteparets tre barn. De tar gjerne turen opp til Eggedal en helg i ny og ne, og med seg har de både kjærester og små representanter av fjerde generasjon på hytta i Eggedal. Gulvene i alle rom ble slipt og satt inn med kalkblanding for å holde dem lyse. Alle møbler er tatt vare på, men de er enten trukket om ellermalt om, og fremstår som nye.

Fargene på møbler og kjøkken har de fått tilpasset på stedet, med hjelp av en malermester. Familien er godt fornøyd med innsatsen de har lagt ned, og det med rette. Hytta preges av harmoni og helhet, rommene er innbydende og det er en god flyt mellom den gamle og den nye delen.

Mye i bruk

Ekteparet og barna er mye på hytta. I sommer tilbrakte de hele seks uker på fjellet, og kunne ikke drømme om å være noe annet sted. Hver eneste jul feires også her. Nå som de største prosjektene er tilbakelagt, setter ekteparet pris på de små oppgavene de går løs på sammen. For det er, som de sier, alltid et eller annet å ta seg til. De maler vinduer, bytter terrassebord, hugger ved, og fikser og rydder ute. Ved ankomst er det én ting som gjelder. Å få alt i hus, pakke ut poser og bager og få fyr på ovnen, før de ønsker seg selv velkommen på hytta. Og hva passer vel bedre da, enn en liten dørstokkdram?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning