Norges drømmehytte

Her er Norges drømmehytte

Norges Drømmehytte 2014 er kåret! Den ble presentert i en reportasje på God morgen Norge i går. Se den fantastiske videoen her.

NORGES DRØMMEHYTTE: Den herlige hytta ligger fint til i vannkanten i Søgne.
NORGES DRØMMEHYTTE: Den herlige hytta ligger fint til i vannkanten i Søgne. Foto: Foto: Sveinung Bråthen
Publisert Oppdatert

Vinneren av Hyttelivs konkurranse Norges Drømmehytte 2014 er en fantastisk sommerhytte i vannkanten i Søgne utenfor Kristiansand.

Her vokste Tina Nyquist opp om sommeren, og det var hun som sendte inn bidraget til konkurransen, på vegne av sin far, Per Jahn Jørgensen.

I filmen kan man se hytta, som ble bygget av innsenderens farfar i 1946. Materialene var rester fra en gammel tyskerbrakke.

Opprinnelig hadde hytta kun ett soverom med køyeplass til hele familien, to barn og to voksne. På 70-tallet ble imidlertid hytta utvidet med en spisekrok og et soverom med to køyer. I dag er hovedhytta på 60 kvadratmeter og båthuset på 30 kvadratmeter.

De senere årene har de lagt terrasser, satt opp levegger, bygget anneks med dusj og snurredo. Mot sjøsiden er hytta vakkert tilpasset terrenget, der den så vidt titter frem mellom svaberg og furutrær. Nede på brygga har de satt opp et båthus. Det er her Tina med familien bor. Stilen er maritim og lys og du kan nærmest duppe føttene i vannet fra stua.

- Jeg trodde vel ikke at vi skulle vinne, men for meg er dette drømmehytta. Jeg elsker å være her. Vi reiser hit med barna hver sommer. Vi holder egentlig på med det samme som vi alltid har gjort - og som far og farfar drev med: Fiske, bade og ikke minst lage akvarium hvor vi fanger krabber og sjøstjerner, sier Tina til Hytteliv og God morgen Norge.

Juryen er imponert over det fantastiske familiestedet og historien som er bevart. Vi falt særlig for generasjonsperspektivet, den sjarmerende byggestilen og beliggenheten. Tre generasjoner har satt sine spor for å gjøre hytta helt spesiell og hytta bærer preg av at det er et sted man kan slappe av.

Se filmen fra hytta her! Hytta ble presentert i God morgen Norge i går, 12. juni.

</p> <p>Les også:</p> <p> <a href="http://www.klikk.no/bolig/hytteliv/article785345.ece">Disse hyttene får Norge til å klikke</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/bolig/hytteliv/article908257.ece">Sjekk disse sju underverkene fra Turistforeningen</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/bolig/hytteliv/article901720.ece">Dette kaller vi en spektakulær hytte</a> </p> </div>

UTSIKT: Med store  vinduer har familien god utsikt over havet.
UTSIKT: Med store vinduer har familien god utsikt over havet. Foto: Foto: Sveinung Bråthen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning