Frodig fjelliv på Bamsekleiva

Drømmen var en hytte på fjellet. Lykken kom med 70–tallshytta – bygget i sin tid for det gode og enkle liv på vidda.

Publisert Oppdatert

Hyttefakta Bamsekleiva

Byggeår: 1970

Tomt: Selveier

Anlegg: Hyttetun med hovedhytte, en gjestehytte og redskapsbod

Brutto areal gammel hytte: ca 100 m2

Endelig bruttoareal med påbygg: 120 m2

Byggkonstruksjon: Reisverk

Utvending kledning: Tømmermannspanel

Tak: Torv

Rominndeling hovedhytte: Stue, kjøkken, tre soverom, bad og badstue

Peis: 1

Innvendig kledning: Gran

Fasiliteter: Strøm, vann, biotoalett og bilvei til døren

Hytta er bygget i en enkel og solid reisverkskonstruksjon kledd med tjærebeiset tømmermannspanel. Den er godt vedlikeholdt, innredet tidstypisk med lakket panel, vedlikeholdsfritt inventar og ellers nøkternt og rustikt utstyrt. Boareal er på 100 m2 og består av stue kjøkken, tre soverom, bad og badstue. Det er innlagt vann og strøm, og bilvei til døren.Hovedhytta har en stor terrasse mot syd møblert med langbord, benker og gode stoler.

Her er peis, skinnfeller og mange lykter. - Vi bruker terrassen hele året - også på kveldene. Det er en ganske spesiell opplevelse å sitte inntullet i tykke klær og tepper rundt langbordet i skinnet av blafrende lys og med varm gløgg under en stjernespekket vinterhimmel, sier eierne.

Farger skaper atmosfære

Utvidelse og påbygg har skjedd over tid. Hytta fikk et romslig vindfang der det før var vedbod, terrassen kom til en sommer, og den gamle kjøkkeninnredningen ble byttet ut. Rundt hele "hyttedrømmen" ble det satt opp en hyggelig skigard. Innvendig er de panelte veggene beholdt ubehandlet. Med årene har de fått en fin og gyllen patina. Innredningen er en blanding av behagelige moderne møbler, antikviteter, pelspledd og lune tekstiler i vakre farger. I soverommene står solide dekorerte kronesenger fylt med myke madrasser og lubne saueskinnsfeller. Kjøkkeninnredningen er malt i dyp burgunder, en selvblandet farge. Veggene og kjøkkenbenkene er spesialbehandlet.

- Først ble de behandlet med flere strøk kruttsterk kaffe, før de ble smurt inn med matolje. Det gir ubehandlet treverk en fantastisk fin patina og får det til å se gammelt og velbrukt ut. Behandlingen gjentas flere ganger til resultatet er tilfredsstillende. En gang iblant får kjøkkenbenkene en ekstra omgang med olje/kaffe. Det slites fortere ned på en plate som stadig er i bruk, forteller hytteeieren.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning