Hytte med mange uterom

Hytta har direkte utgang til alle uteplassene, og eierne er svært glad for løsningen med de flytende overgangene mellom ute og inne.

Hytta har en myk overgang mellom ute og inne.
Hytta har en myk overgang mellom ute og inne. Foto: Foto: Per Erik Jæger
Publisert Oppdatert

Familiehytta ligger lunt og vakkert til på en seks mål stor tomt ved Oslofjorden i Østfold.

- Da vi arvet tomten sto det en hytte her som har vært i familien siden den ble oppført. Den var et kjært og sjarmerende krypinn, bygget på etter behov. Men den var også nedslitt, upraktisk og hadde en sviktende grunnmur, forteller Merete.

Derfor bestemte de seg for å gjøre noe med hytta, og tok kontakt med hyttelivs arkitekt Gunnar M. Næss.

Myk overgang

- Ved å prosjektere hytta med en myk overgang mellom ute og inne, ble både plassbehov og tomtas egenskaper ivaretatt, forteller arkitekt Gunnar M. Næss.

Mot skogen har familien en lun plass for frokostkaffen med to utganger, ett fra Merete og Bjørn Eriks soverom og ett fra spisestuen. Her kan familien sitte i ro og fred og nyte urtehagens stadig skiftende flora.

Fantastisk utsikt

Familiehytta ligger lunt og vakkert til ved Oslofjorden.
Familiehytta ligger lunt og vakkert til ved Oslofjorden. Foto: Foto: Per Erik Jæger

Et velutstyrt utekjøkken med langbord vender mot sjøen og en fantastisk utsikt. Ved hjelp av store glasskyvedører blir en tilliggende stue forlenget med hele 50 m2 mot den slake skråningen som fører ned til vannet.

Inngangspartiet vender mot veien, og ut fra den andre kortsiden er det et hellebelagt og opparbeidet område med naturlige og kultiverte planter tett inntil husveggen. Ved en utstrakt bruk av uteområdet har familien økt bruksarealet på hytta og fått mange naturlige "rom".

- Uteplassene er tilrettelagt for ulik bruk og behov i dialog med innearealenes funksjoner, forteller arkitekt Gunnar M. Næss.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning