Pusse opp hytte: Før og etter

Hytta i Trysil er ikke til å kjenne igjen

Se resultatet av at 70-talls hytta ble pusset opp.

Før og etter: Soverommet hadde køyeseng i ubehandlet furu før oppussingen. I dag har hele hytta fått et nytt uttrykk. Tømmerveggene er beiset i Sjøsand, Jotun interiørbeis og fargen på køyesengen er Jotun Supreme Finish Elegant. Taket er malt i fargen Kritthvit. Disse fargene går også igjen i stuen.
Før og etter: Soverommet hadde køyeseng i ubehandlet furu før oppussingen. I dag har hele hytta fått et nytt uttrykk. Tømmerveggene er beiset i Sjøsand, Jotun interiørbeis og fargen på køyesengen er Jotun Supreme Finish Elegant. Taket er malt i fargen Kritthvit. Disse fargene går også igjen i stuen. Foto: Sveinung Bråthen
Publisert Oppdatert

Den opprinnelige ferdighytta fra 1979 er nesten ikke til å kjenne igjen etter at Ove Monsen og Terje Wallin Skipnes har pusset den opp.

Hytta har vært gjennom en oppussing til det ugjenkjennelige. Alt fra gulv til tak er endret og fikset på. Det er bare gulvet på det ene soverommet som det ikke er gjort noe med. Kjøkkenet er splitter nytt og ugjenkjennelig. Peisen er nyrenovert. Tak og vegger har fått ny glød, og hele det elektriske anlegget er skiftet ut.

– Vi begynner å få litt erfaring med å pusse opp. Jeg tror vi til sammen har pusset opp syv kjøkken, inkludert i noen av våre venners boliger. Vi trengte egentlig ikke å gå på visning på denne hytta. Vi visste hva vi gikk til. Her var det åpenbart ikke blitt gjort noe som helst siden byggeåret. Det passer oss bra, siden vi har oppussing som hobby, sier Ove til Hytteliv.

Trysil naturlig valg

Ove og Terje hadde lenge sett på hytte i Trysil. De kjente området godt, og hadde leid hytte i mange år. – Vi følte ikke tiden helt var moden for å eie vår egen, men da vi først bestemte oss, så var Trysil et naturlig valg. Vi er begge glad i alpint, og her finner vi både slake bakker og utfordrende løyper.

Før: Hele hytta var i ubehandlet furu før oppussingen.
Før: Hele hytta var i ubehandlet furu før oppussingen. Foto: DNB Eiendom
Ny glød: Hytta har gjennomgått stor forvandling fra tak
til gulv. Sofaen er fra Ikea, salongbordet og vegglampene fra Home & Cottage og lenestolen er fra Living.
Ny glød: Hytta har gjennomgått stor forvandling fra tak til gulv. Sofaen er fra Ikea, salongbordet og vegglampene fra Home & Cottage og lenestolen er fra Living. Foto: Fotograf Sveinung Bråthen
Stor forandring: Hytta har fått en helt ny stil. Spisebordet er kjøpt på salg i Sandefjord, men saget til i ny høyde og malt av hytteeierne. Spisestolene er fra Home and Cottage. Fargen på bordet og stolene er Jotun Supreme Finish, Elegant. Tømmerveggene er beiset i Sjøsand, Jotun interiørbeis. Taket er malt i fargen Kritthvit.
Stor forandring: Hytta har fått en helt ny stil. Spisebordet er kjøpt på salg i Sandefjord, men saget til i ny høyde og malt av hytteeierne. Spisestolene er fra Home and Cottage. Fargen på bordet og stolene er Jotun Supreme Finish, Elegant. Tømmerveggene er beiset i Sjøsand, Jotun interiørbeis. Taket er malt i fargen Kritthvit. Foto: Sveinung Bråthen

Glad i matlaging

Ove og Terje tar ofte med seg venner og familie. Begge er glad i å lage mat, så derfor var det ekstra viktig å få til en god løsning på kjøkkenet. Det er kanskje det rommet som har gjennomgått den største forandringen.

Det gamle kjøkkenet ble revet ned, skilleveggen ble tatt bort, og nye moderne fasiliteter kom på plass.

Eierne har lagt vekt på en lun interiørstil og at det skal være behagelig å komme på besøk. Bortsett fra på soverommene, er alle gulv blitt lagt med varmekabler. Men endringene er hele tiden gjort med tanke på ikke å ta bort hyttepreget.

Du skal vite at du er på en fjellhytte, mener Ove. Til nå har de nesten ikke rukket annet enn å jobbe på hytta.

 

Det gjenstår noe utvendig og noe etterslep som de skal ta til sommeren.

Før: Et enkelt hyttekjøkken med skillevegg mot spiseplassen.
Før: Et enkelt hyttekjøkken med skillevegg mot spiseplassen. Foto: DNB Eiendom
Etter: Den gamle skilleveggen ble revet, og et nytt Ikeakjøkken ble satt inn. Legg merke til veggen mellom kjøkkenbenken og overskapene. Den er flislagt med store, robuste utendørsfliser kjøpt på Magflis. Et fint tips til en moderne og røff interiørstil. Det nye gulvet er designet av Halvor Bakke for Gulvdeal, i en serie som heter Nordic Old Farm i mørk drivved.
Etter: Den gamle skilleveggen ble revet, og et nytt Ikeakjøkken ble satt inn. Legg merke til veggen mellom kjøkkenbenken og overskapene. Den er flislagt med store, robuste utendørsfliser kjøpt på Magflis. Et fint tips til en moderne og røff interiørstil. Det nye gulvet er designet av Halvor Bakke for Gulvdeal, i en serie som heter Nordic Old Farm i mørk drivved. Foto: Fotograf Sveinung Bråthen
Nytt bad: På badet har eierne lagt nye gulvfliser og satt inn ny baderomsinnredning. Den lille vasken heter Bergamo og er fra Korsbakken. Den fås hos de fleste VVS-forhandlerne.
Nytt bad: På badet har eierne lagt nye gulvfliser og satt inn ny baderomsinnredning. Den lille vasken heter Bergamo og er fra Korsbakken. Den fås hos de fleste VVS-forhandlerne. Foto: Fotograf Sveinung Bråthen
Kong Vinter: Trysil omtales som et snøsikkert sted. Denne hytta ble bygget i 1979. Størrelse: 58 kvm. Eiere: Ove Monsen og Terje Wallin Skipnes. Rominndeling: Kjøkken med åpen løsning mot stue. Tre soverom, bad og gang. Fasiliteter: Strøm og innlagt vann.
Kong Vinter: Trysil omtales som et snøsikkert sted. Denne hytta ble bygget i 1979. Størrelse: 58 kvm. Eiere: Ove Monsen og Terje Wallin Skipnes. Rominndeling: Kjøkken med åpen løsning mot stue. Tre soverom, bad og gang. Fasiliteter: Strøm og innlagt vann. Foto: Fotograf Sveinung Bråthen

Nytt uttrykk til peisen

Det er faktisk mulig å forvandle en rød tegelsteinspeis til et stilrent, moderne ildsted.

Ove og Terje bygget på peisen med lettbetongblokker. Slik fikk de også et eget lite rom til ved, og tv-en kunne henges på veggen.

Peisen ble slemmet og malt med spesialmalingen pure & original.

 

Før: Slik så peisen ut før den ble pusset opp.
Før: Slik så peisen ut før den ble pusset opp. Foto: DNB Eiendom
Nytt utseende: Det er faktisk mulig å forvandle en sliten rød tegelsteinspeis til et stilrent, moderne ildsted. Den gamle peisen er egentlig ikke borte, men har altså fått en total makeover.
Nytt utseende: Det er faktisk mulig å forvandle en sliten rød tegelsteinspeis til et stilrent, moderne ildsted. Den gamle peisen er egentlig ikke borte, men har altså fått en total makeover. Foto: Fotograf Sveinung Bråthen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning