Hytter til salgs

Her kan du kjøpe hytte til høstferien

Her er noen eksempler på fjellhytter i forskjellige prisklasser.

HYTTE TIL HØSTFERIEN: Denne hytta på Sjusjøen har en prislapp på 1,3 millioner og ligge rett ved løypa til Birkebeinerrittet.
HYTTE TIL HØSTFERIEN: Denne hytta på Sjusjøen har en prislapp på 1,3 millioner og ligge rett ved løypa til Birkebeinerrittet. Foto: Foto: Eiendomsmegler 1 Lillehammer
Publisert Oppdatert

Er du på jakt etter hytte til høstferien? For tiden ligger det 1400 fjellhytter til salgs på Finn.

Den rimeligste er priset til 190.000 kroner.

- Dette er en veldig enkel hytte, men egner seg like mye som en tomt. Hytta ligger tett ved vei, så den kan være perfekt for funksjonshemmede, forteller eiendomsmegler Anders Borgsø til Klikk.no om hytta han har til salgs i Ogndalen utenfor Steinkjer.

- Omsetningen i hyttemarkedet har vært som forventet i løpet av det første halvåret, forteller styreleder i Eiendomsmeklerforetakenes forening (Eff), Leif J. Laugen.

- De hyttene som har vært enklest å selge har vært standardhyttene, mens de som ligger høyere opp i prissegmentet, fra fem millioner og oppover, har vært litt vanskeligere å selge. Og slik sett ligger det i kortene at det er i dette prisområdet det er mulighet til å gjøre gode kjøp.

SETER TIL BEGJÆR: Hva med en seter til høstferien. Denne har en prisantydning på 900 000 kroner.
SETER TIL BEGJÆR: Hva med en seter til høstferien. Denne har en prisantydning på 900 000 kroner. Foto: Skjermdump: Zett.no

Stor interesse

Eiendomsmegler Kari-Anne Angell hos Eiendomsmegleren Helgeland har en hytte til salgs i Fiplingdal rett ved Majavatn, og hun kan fortelle om stor interesse.

- Det har stadig vært interesserte innom kontoret vårt for å låne nøkkel til hytta.

Prisantydningen er 780.000 kroner, men Angell tror ikke det er umulig at den kan gå høyere enn det.

- Vi hadde en hytte i det samme området tidligere og den var priset til 680.000 kroner, men gikk for 1,2 millioner.

Hytte for en birkebeiner

TETT VED BØRGEFJELL: Denne hytta ligger i Fiplingdal, syd i Norland fylke og ved inngangen til Børgefjell nasjonalpark. Prisantydning 780 000 kroner.
TETT VED BØRGEFJELL: Denne hytta ligger i Fiplingdal, syd i Norland fylke og ved inngangen til Børgefjell nasjonalpark. Prisantydning 780 000 kroner. Foto: Foto: Eiendomsmegleren Helgeland

På Sjusjøen har EiendomsMegler 1 Lillehammer til salgs en hytte med en prislapp på 1.350.000 kroner.

Den er bygget i 1938, men pusset opp i 2008, og i prospektet står det at den er vesentlig påkostet de to siste årene.

- Den har fått et løft, og hytta ligger usjenert til i et meget populært område på Sjusjøen. Det er mange som søker til området, så vi regner med at det kommer til å bli en del folk på visningen, forteller eiendomsmegler Bente Holen Bergseng.

Visningen er til helgen, og da kan det hende at det blir ekstra stor trafikk rundt hytteveggene.

- Til helgen er det Birkebeinerrittet, og løypa går rett på baksiden av hytta.

God investering

Ifølge Laugen i Eff har det vist seg at hytter har vært en bedre investering enn bolig de siste årene.

LEILIGHET: Det store flertallet av fritidseiendommer  som tilbys på fjellet er hytter. Men for den som vil bo i leilighet i stedet, finnes det mange muligheter.
LEILIGHET: Det store flertallet av fritidseiendommer som tilbys på fjellet er hytter. Men for den som vil bo i leilighet i stedet, finnes det mange muligheter. Foto: Skjermdump: Finn.no

- Hytter har gitt en god realavkastning, og det er for hytter er beliggenhet enda viktigere enn for boliger, derfor har det også vært en knapphet på de mest verdifulle stedene, sier han.

Les også:

Sommerens dyreste og rimeligste hytter

Slik gjør du hyttekuppet i Sverige

Slik kjøper du ferdighytte

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning