Fuktsperre, byggeinfo og skorsten

Kan jeg legge fuktsperre rett på bakken, og hvor høy må en skorsten være?

Publisert Oppdatert

Eg bygger ut ei hytte som eg har overtatt. 1. Meiner eg las ein artikkel i Hytteliv tidligere det vart gitt tips om fuktsperre, der duken ble lagt direkte på bakken og så singel/grus på toppen? 2. Fins der ei nettside der ein kan finne tips og lysninger i forbindelse med å sette opp reisverk for vegger og tak? 3. Hvor høg må skorsteinen være?

Det er ingen spesiell duk eller folie som må benyttes. Bruk en vanlig 0,2 mm plastfolie på noenlunde avrettet underlag, og beskytt deretter plasten med grus, singel eller sand. Er du aldri inne i kjelleren, kan du gjerne la den ligge åpen, bare holdt på plass med noen stein e.l. Bruk ikke kjelleren/kryprommet til oppbevaring av materialer, og sørg for at det er godt med friskluftventiler - minst én stor ventil i hvert hjørne.

2. For bygging av ark/tak bør du søke informasjon hos Byggforsk (www.byggforsk.no). 3. En skorstein skal stikke minst 80 cm over mønet. Om pipen er plassert lenger nede på taket skal det være minst 3 m horisontal avstand fra pipetopp til nærmeste takflate.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning