Enkel hytte uten innlagt vann

Valgte hytte fremfor å bygge ut huset

De hadde valget mellom å bygge ut huset eller kjøpe en enkel hytte.

ENKEL HYTTE I EGGEDAL: Den koselige hytta har bilvei helt fram og skiløyper i umiddelbar nærhet.
ENKEL HYTTE I EGGEDAL: Den koselige hytta har bilvei helt fram og skiløyper i umiddelbar nærhet. Foto: Jeanette Bækkevold
Publisert Oppdatert

– Det er latterlig at vi vurderte å bygge på huset i stedet. Denne hytta var verdens beste kjøp, tenk om vi ikke hadde kjøpt den, sier Iselinn Beck Håvarstein til Hytteliv.

Hun har har sammen med mannen Richard Beck Pedersen og sønnene Ludvik og Alfred funnet sitt paradis på Lykkebotmyra, noen kilometer nedenfor Tempelseter i Eggedal. Hjemmefra bruker de maksimalt to timer på å reise til hytta, og hit drar de så ofte de kan.

Drømte om et eget sted

– Vi har leid noen hytter tidligere, men fant ikke helt roen med det. Vi drømte om et eget sted, sier Iselinn.

Richard og guttene er på slalåmtur til Norefjell når Hytteliv er på besøk.

Familien ville ha en hytte med innlagt strøm, bilvei helt frem og alpinbakker og langrennsterreng i nærheten, og alle ønskene ble oppfylt.

Hytta dukket opp sensommeren 2016.

Luftig. Allrommet er åpent og luftig. Taket er beiset i en lysere tone enn veggene.
Luftig. Allrommet er åpent og luftig. Taket er beiset i en lysere tone enn veggene. Foto: Jeanette Bækkevold

– Vi fikk en god følelse med en gang vi kom kjørende inn i denne veistubben. Hytta hadde ligget ute for salg ganske lenge, og da kan man jo bli litt mistenksom, men vi ble sjarmert. Den var litt gammeldags i innredningen, men sånt er det enkelt å gjøre noe med, sier hun.

Utsikt. Hytta ligger vakkert til i Buskerud, mellom Numedal i vest og Hallingdal i øst. Herfra er det bortimot seks kilometer å kjøre ned til Eggedal.
Utsikt. Hytta ligger vakkert til i Buskerud, mellom Numedal i vest og Hallingdal i øst. Herfra er det bortimot seks kilometer å kjøre ned til Eggedal. Foto: Jeanette Bækkevold

Les også: Inni denne hytta har eierne pusset opp i syv år

Kosekrok: Gyngestolen fikk de gratis via Finn, mens puffen er fra Kremmerhuset. Smijernslampen sto tidligere på hytta til Iselinns foreldre. Bordet er en gammel tønne med et brett fra Kremmerhuset
Kosekrok: Gyngestolen fikk de gratis via Finn, mens puffen er fra Kremmerhuset. Smijernslampen sto tidligere på hytta til Iselinns foreldre. Bordet er en gammel tønne med et brett fra Kremmerhuset Foto: Jeanette Bækkevold

Bygget inn terrassen

De fikk tilslaget på prisantydning, og begynte straks å legge planer for hva som skulle gjøres.

– Snurredassen måtte vi gå ut på terrassen for å komme til.

En hyttenabo tipset oss om at vi kunne bygge inn terrassen på en enkel måte, så da gjorde vi det og fikk dermed et stort, fint bad. En del av møblene fikk de med på kjøpet.

– Det var både senger, spisestue, kommoder og kister, og det var kjempefint for oss at vi slapp å skaffe alt selv. Mye av det vi ellers trengte kjøpte vi brukt, forteller Iselinn.

Kjøkkenet er blitt noen hakk mer praktisk med komfyr og kjøleskap. For her lages det mye god mat.

Kjøkkenkrok. Furukjøkkenet ble hvitmalt, de byttet ut hybelkomfyren med en induksjonsovn og satte i tillegg inn et større kjøleskap. Under benken er det en varmtvannsbereder, og kranen er kjøpt på Ebay. Vanntanken er skjult under skinnet ved siden av kjøkkenbenken. Over Jøtul-ovnen har de hengt opp en rist fra Lagerhaus med kjetting og kroker fra Clas Ohlson.
Kjøkkenkrok. Furukjøkkenet ble hvitmalt, de byttet ut hybelkomfyren med en induksjonsovn og satte i tillegg inn et større kjøleskap. Under benken er det en varmtvannsbereder, og kranen er kjøpt på Ebay. Vanntanken er skjult under skinnet ved siden av kjøkkenbenken. Over Jøtul-ovnen har de hengt opp en rist fra Lagerhaus med kjetting og kroker fra Clas Ohlson. Foto: Jeanette Bækkevold

– Når noen foreslår at «vi kan bare ta noe enkelt», protesterer jeg. Her skal det lages skikkelige måltider, det er jo så gøy å lage mat.

Stuekrok. Bolia-sofaen de hadde hjemme, ble flyttet til hytta. Bordet er en Amerikakoffert de fant på Finn, og kelimteppet kjøpte Richard i Iran for mange år siden.
Stuekrok. Bolia-sofaen de hadde hjemme, ble flyttet til hytta. Bordet er en Amerikakoffert de fant på Finn, og kelimteppet kjøpte Richard i Iran for mange år siden. Foto: Jeanette Bækkevold

Les også: Store vindusflater kjennetegner denne arkitekttegnede hytta

Spiseplass. Spisestuemøblene fulgte hytta, det samme gjorde taklampen. På veggen henger et bilde av Tromsø-fjellene som Richard har fått av søstrene sine.
Spiseplass. Spisestuemøblene fulgte hytta, det samme gjorde taklampen. På veggen henger et bilde av Tromsø-fjellene som Richard har fått av søstrene sine. Foto: Jeanette Bækkevold

Løsninger for vann

Hytta har ikke innlagt vann, men noen smarte løsninger på kjøkkenet og badet gjør at det ikke er noe stort problem.

– Vi henter vann i vannbua rett her borte, det går helt greit. På kjøkkenet har vi en tank på 60 liter og en 30 liter stor varmtvannsbereder, samt et pumpesystem gjør at det kommer både kaldt og varmt vann i kranen. Dusjen har en fotpumpe som er koblet til en tank på 20 liter, og denne fyller vi på manuelt med passe varmt vann, forteller Iselinn, som nyter hyttetilværelsen.

– Det hadde vært praktisk med stor gang, varmekabler og innlagt vann, men det hadde ikke blitt noen hytte hvis dette var absolutte krav. Dessuten var det aldri meningen at dette skulle være et hus nummer to, så vi trenger absolutt ikke samme standard som det vi har hjemme.

Hytta er blitt familiens vinterparadis, og de har allerede feiret jul her en gang.

– Guttene elsker å være her, de girer seg skikkelig opp i bilen når vi er på vei hit. Det er fint å skape tradisjoner og gode barndomsminner for dem.

Gutterom. Møblene på gutterommet fulgte hytta. Gulvteppet kjøpte Richard i et veikryss i Arizona for mange år siden.
Gutterom. Møblene på gutterommet fulgte hytta. Gulvteppet kjøpte Richard i et veikryss i Arizona for mange år siden. Foto: Jeanette Bækkevold
Innlemmet badet i hytta.Toalettkroken er grønnmalt og snurredassen litt lettere å komme til etter at de innlemmet badet i hytta. Tidligere måtte de ut og gå over terrassen når de skulle på do.
Innlemmet badet i hytta.Toalettkroken er grønnmalt og snurredassen litt lettere å komme til etter at de innlemmet badet i hytta. Tidligere måtte de ut og gå over terrassen når de skulle på do. Foto: Jeanette Bækkevold

Fakta om hytta

  • Ligger i Sigdal i Buskerud.
  • Byggeår: 1989
  • Størrelse: ca. 70 m²
  • Utvendig kledning: Panel
  • Tak: Saltak tekket med stålplater
  • Rominndeling: Åpen stue- og kjøkkenløsning, tre soverom, gang og bad.
  • Fasiliteter: Innlagt strøm, snurredass.
  • Høyeste temp. siste år: 33,8 Laveste temp.: – 29,4 Mest nedbør/døgn: 42,2 mm

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning