Huseiersjefen får eiendomsskatt på hytta

Ber om bråk med Batta

Peter Batta, administrerende direktør i Huseiernes Landsforbund (HL) er en av dem som har jobbet mest mot eiendomsskatt i Norge. Nå blir han belønnet med eiendomsskatt på egen hytte.

OPPGITT: Peter Batta, adm. direktør i Huseiernes Landsforbund (HL), har hytte i Fuglevik på Jeløya i Moss. Han er oppgitt over at kommunen har innført eiendomsskatt på hytter.
OPPGITT: Peter Batta, adm. direktør i Huseiernes Landsforbund (HL), har hytte i Fuglevik på Jeløya i Moss. Han er oppgitt over at kommunen har innført eiendomsskatt på hytter. Foto: Sverre Julsrud Kristiansen
Publisert Oppdatert

Det var i bystyret 8. desember i fjor at området for innkreving av eiendomsskatt fra og med 2009 ble utvidet til å gjelde for hele Moss kommune. Vedtaket er gjort med hjemmel i eiendomsskatteloven, og gjelder både helårsboliger, hytter, næringseiendommer og gårdsbruk.

Det betyr at Batta, som har hytte i Fuglevik på Jeløya i Moss nå må ut med noen sure tusenlapper.

- Dette er jo bare håpløst. Vedtaket er helt urimelig, sier Batta til Hytteliv.

Han ble mildt sagt overrasket da brevet dumpet ned i postkassa rett før jul.

- Utgangspunktet for eiendomsskatten i sin tid var at den skulle dekke kommunal infrastruktur. Jeg skjønner ikke hva vi som hytteeiere skal betale for her. Kloakk har jeg jo ikke, ikke helårsvann. Ikke feies det i pipa. Veien driver vi og ruster opp nå. Det må vi betale for selv. Jeg synes dette bare illustrerer at lokalpolitikere ikke eier magemål.

Les også: Best motorsag til hytta

En vits

Batta mener at eiendomsskatt blir oppfattet som en ekstra inntektskilde i Kommune-Norge fordi lokalpolitikere aldri har lært seg å prioritere.

- Hva er din melding til ordføreren i Moss?

- Det er ingen skam å snu. Vi har laget bråk og arrangert folkemøter tidligere i kommunen. Eiendomsskatt er noe vi er opptatt av.

Les også: Nettsted finne de billigste boligene

Ordfører i Moss kommune Paul-Erik Krogsvold (Ap) er ikke overrasket over reaksjonen.

- Jeg vet jo hvor Batta står. Jeg har vært i debatter med han tidligere, men det blir ikke snakk om å snu. Alle eiendommer i Moss kommune får nå eiendomsskatt. Det ser vi på som likebehandling, forklarer han.

Men Batta ser ingen fornuftige argumenter ved at hytteeiere på Jeløya skal betale full eiendomsskatt på sommerhytter som brukes åtte uker i året.

- Dessuten er jo takseringsgrunnlaget en vits. Takstmennene bare henger hodet ut av vinduet i det de kjører forbi.

Les også:

Sameie: Når barna skal overta hytta

Sjekk verdens høyeste bygning!

Alt du trenger å vite om huden din

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning