HYTTELIVS EKSPERT SVARER

Ekspert: Tenk over dette før du velger MDF-plater i hytta

Hytteeieren skal pusse opp en hytte uten strøm og lurer på å bruke panelplater i MDF på veggene inne. Hyttelivs bygg-ekspert Øivind Lie-Jacobsen har en klar advarsel.

Pluss ikon
Et illustrasjonsbilde viser veggplater i MDF. Tenk over dette før du velger det i en strømløs hytte, advarer Hyttelivs ekspert.
Et illustrasjonsbilde viser veggplater i MDF. Tenk over dette før du velger det i en strømløs hytte, advarer Hyttelivs ekspert. Foto: Moelven Wood AB
Publisert

Hytta vår ligger på fjellet og har ikke innlagt strøm.

Vi skal pusse opp hytta innvendig, og etterisolere på innsiden. Det innvendige panelet har jeg tenkt å gjøre på enkleste måte ved å bruke panelplater i MDF i stedet for panelbord. Er dette lurt?

A.F.

EKSPERTHJELP: Se flere spørsmål og svar her

Å legge panelplater er kjapt og enkelt, det er det ingen tvil om. Likevel er det et par ting du skal tenke på før du velger denne løsningen. Hvis den er som andre strømløse hytter, kan inneklimaet bli tøft for platene.

Sprengfyring og varierende luftfuktighet gir en økt risiko for fuktskader, og at platene slår seg. Slike panelplater er først og fremst beregnet på rom som står oppvarmet hele året.

Et godt alternativ er ferdig malte panelbord i heltre. Det er nesten like enkelt, men mye mer holdbart. Ulempen er at det er dyrere, men på lang sikt tror jeg dette jevner seg ut.

Øivind Lie-Jacobsen

Denne saken ble første gang publisert 19/05 2022.

Les også