Hvordan vanne planter i ferien?

Publisert Oppdatert

Jeg skal på ferie i 12 dager, og jeg har en stor inneplante/lite tre som jeg må vanne annenhver dag. Hvordan kan jeg lage et selvvanningssystem?

Hilsen K.

Du kan lage et enkelt vanningssystem ved hjelp av ymse kar/beholdere til vannet og noen grove garnstumper eller veker (slike som brukes til parafinlamper). Stikk den ene enden av garnstumpen (eller veken) i jorda, den andre i beholderen med vann. Sørg for at enden på veken (garnbiten) går til bunns i "vannreservoaret" ditt.

På denne måten henter planten det vannet den trenger - dette er samme system som selvvanningspotter, bare litt mer primitivt.

Et annet godt tips er å fylle vasken eller badekaret med vann, og sette en balje, boller eller liknende på hodet i vannet. Legg et tykt stoff som trekker mye vann nedi vannet og over baljen/bollen, slik at planten blir stående på det fuktige stoffet.

Filt er godt egnet til dette. Trikset blir det samme som gartnernes vanningsmatter, og de samme som enkelte såbrett har. Disse mattene kan du også få kjøpt. Jeg anbefaler denne metoden.

Husk at vann raskt fordamper, så det er fint med en litt stor balje og mye vann i badekaret - poenget er bare at plantene ikke står direkte i vannet og dermed drukner mens du er borte!

[Publisert på hushjemhage.no]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning