FARGETRENDER 2008

Høst i naturfarger

Behagelige naturfarger preger høstpaletten til Jotuns Sens-serie.

Publisert Oppdatert
MYKT OG VARMT: Fang solen med "Claro" i Jotun Sens.
MYKT OG VARMT: Fang solen med "Claro" i Jotun Sens. Foto: Foto: Jotun

Grått topper listen med høstens fargefavoritter, eklærer trendanalytiker og fargesjef i Jotun, Lisbeth Larsen. Hun er nylig hjemkommet med ferske impulser fra årets gigantiske interiørmesse i Paris og hun er den som står bak utviklingen av fargekartet i Jotuns nye Sens-serie.

Inspirert av naturen

I tillegg til grått i de dusere, litt matte naturens toner er det brunt i alle treverkets finere avskygninger som gjelder. Tenk bare på alle de ulike valørene som kan finnes på en enkelt, tørr kvist sier eksperten.

Selvfølgelig er grønt med i år også, og nyansene fanges opp i fargene Laubær og Siv. Men også for denne alltid populære fargen finnes det ingen sterke varianter av på ekspertens høst-program, men myke, gode farger det er lett å leve med, sier Larsen. Blått må med når man lager farger for norske forhold, og det er blått i de sarte, funkisaktige valører som nå lanseres for publikum.

FRA NATUREN: "Solid" fra Jotun Sens.
FRA NATUREN: "Solid" fra Jotun Sens. Foto: Foto: Jotun

Egne farger for barna

Lyse farger er fremdeles veldig riktig å ha hjemme

Barnefarger er en nyhet av året og navnene på tre av dem - Gullhår, Sjøgløtt og Jasmin antyder vel i hvilken retning disse valørene for de aller minste trekker?

Et avslappet fargemiljø har vært fargesjefens mål denne gang, og fargene skal oppleves som en naturlig del av interiøret. De skal ikke være det første du legger merke til, mener Lisbeth Larsen. Lyse farger er fremdeles veldig riktig å ha hjemme, avslutter Larsen.

LYS OG LUFT: "Siv" i Jotun Sens.
LYS OG LUFT: "Siv" i Jotun Sens. Foto: Foto: Jotun

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning