Hobot - 168

Publisert Oppdatert

Forventningene var høye til vaskeroboten Hobot, som suger seg fast i vinduet og tilsynelatende gjør jobben selv.

Men det oppsto også frustrasjon over utstyret som fulgte med. Roboten henger fast i en sikkerhetsline som skal festes på veggen.

- Linen må uansett lages lang nok til at roboten rekker over hele vinduet, så om man i det hele tatt får festet linen vil den ofte falle langt, påpeker en tester.

I tillegg fikk ingen av testerne roboten til å fungere uten laderen i.

- Men ledningen var lang så det var ikke noe stort problem, sier en tester.

Alle var enige om at designet var kult og at det fristet å teste ut roboten. Men resulatet var det store uenigheter om.

- Det ble minst like rent som med vanlig vask, særlig med bruk av litt vaskemiddel i forkant. Men ikke så bra resultat på stort speil, sier en tester.

Det var ikke alle enige om.

- Det blir ikke i nærheten av rent. Prøvde å sprute på litt vindusvask, men da dro den bare klisset utover og lagde striper og flekker. Håpløs i praktis, mente en annen.

Eksperttester Hans Erik Hauge mener roboten fungerer helt greit på vinduer som vaskes veldig ofte, men at den ikke gjør like stor nytte på veldig skitne glass.

Resultat

Mer morsom enn effektiv, mener eksperten. Den ene testeren mente det var minst like bra som ved vanlig vask, spesielt ved bruk av litt vaskemiddel i tillegg. Den andre testeren mente det ikke var i nærheten av rent etter bruk: - Prøvde å sprute på litt vindusvask, men da dro den bare klisset utover og lagde striper og flekker. Håpløs i praktis.

Brukervennlighet

Eksperten mener det tar lengre tid å forberede enn å vaske. Andre testere mener den er enklere å bruke enn det instruksene antydet. - Fant ikke helt ut om man trengte å være tilkoblet strøm eller ikke. Den ga fire alternative retninger for vask; funket kun bra hvis jeg valgte «oppopver-modus», da tok den hele vinduet i en jafs, sier en tester. Eneste jeg reagerte på var at det i mange tilfeller er umulig å feste sikkerhetslinen noe sted, sier en annen. Minus for veldig høyt støynivå og at den jobber veldig tregt.

Design

Overraskende stor og tung, og imponerende hvordan den suger seg fast og jobber seg over vinduet. Den er funksjonell og gjør jobben, men kommer ikke til helt i kantene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning