Arkitektur: I ett med naturen

Her vokser trærne inne i huset

Arkitektene ønsket å bevare trærne og naturen rundt boligen. Resultatet ble å bygge rundt dem og la skogen bli en del av huset og interiøret.

TRÆR I STUA: For å bevare skogen rundt huset har arkitektene latt trærne bli en del av arkitekturen og interiøret.
TRÆR I STUA: For å bevare skogen rundt huset har arkitektene latt trærne bli en del av arkitekturen og interiøret. Foto: FOTO: Andres Asturias
Publisert Oppdatert

Å leve i skogen er en ting, men å la skogen leve i boligen er noe helt annet. Arkitektene av dette huset i Santa Rosalia området i Guatemala City har tatt terrengtilpasning til et helt nytt nivå.

Arkitektene fra Paz Arquitectura hadde litt av en utfordring da de skulle bygge dette huset i en åsside med tett skogvekst. Beboerne, en fotograf med sine to døtre, ønsket en bolig i kontakt med naturen rundt.

Integrert i naturen

Boligen, som heter Corallo house, fusjonerer med skogen rundt, og trærne er integrert i huset som en del av selve utformingen og arkitekturen.

- Selve designprosessen startet med et ønske om å bevare de eksisterende trærne, forteller arkitekt Alejandro Paz. Vi ønsket å la trærne samhandle med boarealet.

Resultatet er et hjem der både naturlige materialer og naturen - i form av levende, voksende trær, er en sentral del av arkitekturen og interiøret.

Gulvarealet er fritt før søyler og de ulike nivåene i huset er tilpasset områdets topografi.

KRAFTIG SKOGVEKST: Huset er bygget i en bakke med frodig skogsvekst. Arkitektene la stor vekt på terrengtilpasning og bevaring av trærne.
KRAFTIG SKOGVEKST: Huset er bygget i en bakke med frodig skogsvekst. Arkitektene la stor vekt på terrengtilpasning og bevaring av trærne. Foto: FOTO: Andres Asturias
I ETT MED SKOGEN: på terrassen føles det som å være midt i skogen.
I ETT MED SKOGEN: på terrassen føles det som å være midt i skogen. Foto: FOTO: Andres Asturias
STRAMT INTERIØR: Boligen er moderne innredet med stramt interiør.
STRAMT INTERIØR: Boligen er moderne innredet med stramt interiør. Foto: FOTO: Andres Asturias
SÆREGEN ARKITEKTUR: De massive trærne gir et helt spesielt uttrykk og en umiddelbar nærhet til naturen rundt huset.
SÆREGEN ARKITEKTUR: De massive trærne gir et helt spesielt uttrykk og en umiddelbar nærhet til naturen rundt huset. Foto: FOTO: Andres Asturias
TRE OG BETONG: Glass tre og betong er gjennomgående materialer i huset. Betongveggene skaper en tøff kontrast mot de grove trestammene.
TRE OG BETONG: Glass tre og betong er gjennomgående materialer i huset. Betongveggene skaper en tøff kontrast mot de grove trestammene. Foto: FOTO: Andres Asturias

Naturlige materialer

Materialene til huset, både på innsiden og utsiden, er inspirert av naturen. Oljet treverk, værbitt tømmer, glatte og grove steiner, skinnende stål og betong er noen av materialene som går igjen.

- Begge fasadene er hovedsakelig av glass for å koble det indre til det ytre, forklarer Paz. - Den viktigste strukturelle komponenten er betong, som viser den rustikke teksturen i treets forskaling.

Les også:

BAD I DET FRI: Store glassvinduer gir en følelse av å dusje i skogen.
BAD I DET FRI: Store glassvinduer gir en følelse av å dusje i skogen. Foto: FOTO: Andres Asturias
LUFTIG SOVEROM: Få indre vegger gir rommene en luftig og åpen følelse.
LUFTIG SOVEROM: Få indre vegger gir rommene en luftig og åpen følelse. Foto: FOTO: Andres Asturias
RETT UT: Fra det stilrene kjøkkenet er det store glassdører ut til terrassen.
RETT UT: Fra det stilrene kjøkkenet er det store glassdører ut til terrassen. Foto: FOTO: Andres Asturias
ELEMENTER FRA NATUREN: Arkitekten har lagt vekt på å bruke naturlige materialer, også i interiøret. Rullesteiner blir brukt som dekorelement.
ELEMENTER FRA NATUREN: Arkitekten har lagt vekt på å bruke naturlige materialer, også i interiøret. Rullesteiner blir brukt som dekorelement. Foto: FOTO: Andres Asturias
UNIK UTSIKT: Fra soverommet ser du rett ut i den frodige skogen.
UNIK UTSIKT: Fra soverommet ser du rett ut i den frodige skogen. Foto: FOTO: Andres Asturias

Her ligger de kuleste interiørbildene

Ni hytter som tar naturen på alvor

Bygde en kolle og satte tilbygget oppå

Umulig å se at Stina ble født som gutt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning