Nettbutikker med lekkert interiør

Her er nettbutikkene som bugner av lekre julegaver

Lei køer og julekaos? Kjøp julegavene på nett, da vel.

LEKRE GAVER: Nettet bugner av kule julegaver. Lampe fra Nord Design, sengetøy fra Hviit og kopp fra Not on the Highstreet.
LEKRE GAVER: Nettet bugner av kule julegaver. Lampe fra Nord Design, sengetøy fra Hviit og kopp fra Not on the Highstreet. Foto: FOTO: Produsent/Forhandler
Publisert Oppdatert

Vi er snart inne i den søte juletid, men før julefreden kan senke seg er det mye som skal vaskes, lages, planlegges og ikke minst kjøpes. For mange er listen med julegaver som skal i hus lengre enn lang, og hvem har vel ikke kjent på panikken som brer seg med tanken på nok en handletur på svette, overfylte og julepyntede kjøpesentre?

Heldigvis finnes det andre måter å få julegavene i hus på, her er nemlig nettbutikkene som bugner av lekkert interiør og flotte gaver:

1. Nord Design

Hos Nord Design finner du gavene som får ethvert interiørelskende hjerte til å banke litt raskere. Med varer fra produsenter som Kähler, Seletti, Day Home, Ferm Living og Snug; her finner du interiør, belysning og dekorasjon til både store og små. Lyse nordiske toner og former kjennetegner stilen i denne lekre nettbutikken.

2. Fjellby

Bloggeren bak den populære bloggen Fjellby har også en nettbutikk med samme navn. Her kan du kjøpe flotte håndlagede ting som trefjøler, iPhonecover og adventskalendere. Blant annet.

KULE PAKKER: Lys eller wallsticker fra nettbutikken Nord Design.
KULE PAKKER: Lys eller wallsticker fra nettbutikken Nord Design. Foto: FOTO: Produsent/Forhandler
HJEMMELAGET: Bloggeren Fjellby har bloggbutikk på nett. Her finner du mye fint.
HJEMMELAGET: Bloggeren Fjellby har bloggbutikk på nett. Her finner du mye fint. Foto: FOTO: Produsent/Forhandler

3. Hviit

Toll og moms

Handler du fra utenlandske nettbutikker, vær klar over følgende:

Sendinger fra utlandet med vareverdi under 200 kroner er toll- og avgiftsfrie.

Du må betale merverdiavgift (moms) på alle sendinger med verdi over 200 kr. Kjøper du en vare i utlandet pålegger staten deg denne avgiften (25 prosent) i det varen ankommer landet.

Det er firmaet som sender deg varen som tar betalt for frakt. Noen firmaer inkluderer fortollingsgebyr i fraktprisen. Sjekk fraktkostnadene når du sjekker priser, og finn ut om de inkluderer fortollingsgebyr.

Fraktfirmaet tar gjerne et gebyr for å fortolle varen og for å legge på momsen.

Handler du over Internett har du rett til å gå fra avtalen (angrerettloven) innen 14 dager, uten å oppgi noen grunn.

(Kilde: Tollvesenet og Posten.no)

Det er ikke uten grunn at den lekre nettbutikken Hviit er en av favorittbutikkene hos mange populære interiørbloggere. Her finner du massevis av lekkert til deg selv og hjemmet, og gaver til både liten og stor. For hva med supersøtt sengetøy fra danske By Nord til minsten? Eller en lekker Ylva Skarp poster til bestevenninnen?

4. Designdelicatessen

For interiørentusiaster trenger ofte ikke denne nettbutikken noen videre presentasjon. Her finner du tingene du ofte ikke finner andre steder, og gavene til de som har absolutt alt annet.

5. Wonderwall

Hos denne svenske nettbutikken finner du flott dekorasjon til veggene, og garantert noe for enhver smak. Alle printene er nummererte og signerte av kunstner. Til en moteinteressert søster eller venninne vil for eksempel disse printene fra Lovisa Burfitt være noe?

6. Cornelias Hus

TIL KOSEGRISEN: Te og deilig sengetøy; hvem setter vel ikke pris på det til jul?
TIL KOSEGRISEN: Te og deilig sengetøy; hvem setter vel ikke pris på det til jul? Foto: FOTO: Produsent/Forhandler
TIL MOTELØVEN: Lekre print hos Wonderwall.
TIL MOTELØVEN: Lekre print hos Wonderwall. Foto: FOTO: Produsent/Forhandler

Søte gaver til mamma, bestevenninnen eller storesøster finner du garantert på Cornelias Hus. Og med varer fra produsenter som Himla, House Doctor, Jielde og Madam Stolz, her finner du sikkert noe til deg selv også.

SUKKERSØT: Til retroelskeren handler du julegaver hos Sukkertøy for Øyet.
SUKKERSØT: Til retroelskeren handler du julegaver hos Sukkertøy for Øyet. Foto: FOTO: Ida Sussanne Collier/Sukkertøy for Øyet

7. Sukkertøy for Øyet

Søte Ida Sussanne driver den populære pastellfargede bloggen Sukkertøy for Øyet. Og nå kan du få med deg litt av stilen hjem via den søte nyåpnede nettbutikken også. For alle som elsker retrostil og gladfarger, her finner du gavene som kommer til å treffe dem midt i hjerterota.

8. Bodie and Fou

De franske søstrene som driver nettbutikken Bodie and Fou har blitt omtalt i magasiner som Elle Decoration og Living Etc og på store internasjonale designblogger. Og ikke tuen grunn. Her finner du lekre interiørdetaljer som garantert kommer til å falle i smak hos de trendy og urbane.

9. Bolina

Denne butikken er en favoritt hos stylister og trendy interiørelskere. Besøk butikken på Stabekk i Oslo om du har mulighet, og har du ikke, er nettbutikken et flott alternativ. Her finner du alt du trenger for å få det lille ekstra på trendfronten til hjemmet, og garantert gaver som vil falle i smak hos de aller fleste.

BLI LYS: Hvem ville vel ikke elsker å pakke opp disse kule lampene fra Cornelias Hus?
BLI LYS: Hvem ville vel ikke elsker å pakke opp disse kule lampene fra Cornelias Hus? Foto: FOTO: Produsent/Forhandler

10. Keep Kalm Gallery

BATGIRL: Kult print til tenåringsrommet hos Bodie and Fou.
BATGIRL: Kult print til tenåringsrommet hos Bodie and Fou. Foto: FOTO: Produsent/Forhandler

Har du noen som er det alltid er vanskelig å kjøpe til, ja da kan det kanskje lønne seg å prøve med en kul plakat? Eller kanskje et unikt kjøkkenhåndkle. Begge disse finner du hos den britiske nettbutikken Keep Calm Gallery.

11. Pur Norsk

For alle som elsker stram design og skandinavisk stil; klikk deg innom nettbutikken til Pur Norsk og finn gavene på 1-2-3.

12. Rockett St. George

Kult interiør til alt fra hippe urbanister til trendy smårollinger finner du hos Rockett St. George. Hva med en Movember poster til noen som akkurat har klippet barten etter en måned?

13. Etsy

TRENDY: Interiørbloggere elsker Bolina.
TRENDY: Interiørbloggere elsker Bolina. Foto: FOTO: Produsent/Forhandler

Surfer du deg innom det gigantiske amerikanske nettmarkedet Etsy kan du nok finne julegavene til hele familien. Problemet er bare at du nok kommer til å trenge god tid. Her finner du alt mellom himmel og jord, men vi er spesielt glade i all den flotte kunsten. Malerier, fotografier, plakater, typografi; her finner du alt. Til alle.

14. Epla

Epla er den norske versjonen av Etsy. Litt mindre, og dermed kanskje mer oversiktlig. Her kan du gjøre fantastiske julegavekupp.

15. Not on the Highstreet

Britiske Notonthehighstreet er som en litt proffere - og mer butikk-aktig - utgave av Etsy og Epla. En drømmedestinasjon om du er på jakt etter gaven til en som har alt. OBS: Det er ikke alle selgere som sender til Norge, dette finner du informasjon om når du klikker deg inn på de forskjellige produktene.

Vis nettvett

Vurder nettselskapet som selger varen eller tjenesten nøye. Vær forsiktig med totalt ukjente nettselskaper.

Sett deg inn i all tilgjengelig informasjon rundt kjøpet. Gir selger tilstrekkelige opplysninger om varen/tjenesten?

Vær sikker på at du har fått med deg totalsum, betalingsmåte, leveringstidspunkt og leveringsmåte.

UNIKE: Klikk hjem gavene fra de kule nettmarkedene Epla eller Etsy.
UNIKE: Klikk hjem gavene fra de kule nettmarkedene Epla eller Etsy. Foto: FOTO: Produsent/Forhandler
TIL FAR: Kul ny vekkerklokke eller Movember plakat må jo bli en suksess.
TIL FAR: Kul ny vekkerklokke eller Movember plakat må jo bli en suksess. Foto: FOTO: Produsent/Forhandler

Vær sikker på at nettstedet er seriøst før du betaler på forskudd.

Sjekk også at nettstedet har en sikker side. Se etter en nøkkel eller et hengelåssymbol nederst i internettleseren din og/eller bokstavene https som de første i adressen.

Blir du opplyst om angrerett og om hva du kan gjøre, og hvor du kan henvende deg ved feil/mangler?

Ivaretar selger dine personopplysninger og betalingsopplysninger?

(Kilde: www.forbrukerportalen.no)

Les også:

Her shopper du interiør i London

Oslos kuleste interiørbutikker

Her finner du de lekreste interiørbildene

Her finner du godsaker til huset

TIL BESTEVENNINNEN: En morsom veske eller en liten sminkepung fra nettmarkedet Not on the Highstreet.
TIL BESTEVENNINNEN: En morsom veske eller en liten sminkepung fra nettmarkedet Not on the Highstreet. Foto: FOTO: Produsent/Forhandler

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning