Toalettene som vasker og tørker rumpen

Her er dingsen som erstatter dopapiret

Nå kan du snart stryke dopapir fra handlelisten - disse toalettene gjør jobben for deg.

FØNER DEG TØRR: Etter at dusjstrålen har vasken stumpen din, igangsettes en myk fønvind som blåser deg tørr.
FØNER DEG TØRR: Etter at dusjstrålen har vasken stumpen din, igangsettes en myk fønvind som blåser deg tørr. Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

Selv om det har skjedd store utviklinger på måten vi både bruker og innreder baderommet på, så kan ikke det samme sies om toalettet, som stort sett ser ganske så likt ut i dag som det gjorde for både 10 og 20 år siden. Noen henger toalett på veggen, mens andre foretrekker det på gulvet, og enten man spyler ned ved å trykke på en knapp eller trekke i en knott, så er det ikke de helt store forskjellene som skiller det ene doet fra det andre.

Til nå. For i disse dager lanseres ikke bare ett, men to doer som lover å gjøre toalettopplevelsen til noe helt utenom det vanlige. Og det med noe så enkelt som vann.

Ren og pen med vann

Toalettet AquaClean 8000plus fra produsenten Geberit beskrives som toalett og bidé i ett og samme produkt, og sies å skulle rengjøre deg både behagelig og effektivt ved hjelp av en kombinasjon av vannstråler og varm føn-blåsing.

- Hva høres mer behagelig ut, spør salgsjef Beate Gerø i Geberit.

- Tørt papir eller temperert vann til rengjøringen?

Gerø har tro på at produktet kommer til å slå an blant kjøpesterke nordmenn.

- Rengjøring med vann gir en følelse av renhet og velvære.

EN LITEN SPRUT: Og vips; ren og fresh i baken.
EN LITEN SPRUT: Og vips; ren og fresh i baken. Foto: FOTO: Produsenten
NYHET PÅ BADET: Toalettet Geberit AquaClean 8000plus er både bide og do, og rengjør deg i stumpen etter toalettbesøket.
NYHET PÅ BADET: Toalettet Geberit AquaClean 8000plus er både bide og do, og rengjør deg i stumpen etter toalettbesøket. Foto: FOTO: Produsenten

Toalett og bidé i ett

Det er de færreste av oss som i dag har bidé på badet, men nå ser det ut som renessansen er nær for den gode gamle rumpevasken. Forskjellen er at når kommer bideet som en del av doen.

- På denne måten sparer man jo ikke minst verdifull plass på badet, forklarer Gerø.

- Toalettet kan leveres både som vegghengt modell, og også stående på gulv, så her kan man jo finne ut hva som passer best på nettopp ditt bad.

Blir ren uten berøring

Når du har gjort ditt fornødende på dusjtoalettet, kommer funksjonene som gjør toalettet unikt frem. AquaClean har nemlig en dusjfunksjon som du kan aktivere enten ved hjelp av en fjernkontroll eller ved et kontrollpanel på siden av toalettet.

- En stråle med temperert vann vil så effektivt rengjøre deg, og så snart dette er gjort, aktiveres en varmluftsføner som forsiktig tørker huden, forklarer Gerø.

- Helt uten at man har vært nødt til å bruke papir og berøring, noe som jo selvsagt gjør dette til et veldig hygienisk toalettbesøk.

Når du setter deg ned, aktiveres så et luftavsug, slik at det som måtte eksistere av ubehagelig lukt forsvinner raskt.

</p> </div>

Vanlig i Japan

Toalettet er en sveitsisk oppfinnelse, men Anders Tyvand i Consilio Kommunikasjon AS forklarer at denne typen dusjtoaletter allerede har blitt vanlig i Japan, og har hatt stor suksess der.

- Toalettet har også blitt godt mottatt i mange europeiske land, og nå er altså turen kommet til Norge.

Tyvand forklarer:

- Produsenten tror at produktet vil kunne komme til å endre nordmenns holdninger og toalettvaner, og at ved renoveringer og bygging av eksklusive bad, vil denne typen toalett snart være å foretrekke.

I luksusklassen

Men det er ikke billig å bli dusjet og fønet bak. Veiledende utsalgspris på en vegghengt modell av AquaClean er på 35 900 kroner.

Salgssjef Gerø forklarer at toalettet, som også har en innebygget ladyfunksjon som er spesialtilpasset kvinners behov for intimrengjøring, uten tvil vil appellere til mennesker som ønsker noe utenom det vanlige på badet.

- De som er ute etter litt ekstra luksus og velvære på badet vil nok elske dette produktet.

Dusjtoalett med god design

Det kan virke som om trenden med toaletter som vasker deg bak virkelig er på full innmarsj, og at fenomenet sprer seg raskt fra Japan og i vår retning.

For i disse dager lanserer også Duravit et såkalt dusjtoalett, hvor designet er signert ingen ringere enn Philppe Starck.

MER VANLIG I JAPAN: Men nå får Vesten snart øynene opp for denne symbiosen mellom et wc og et bidé.
MER VANLIG I JAPAN: Men nå får Vesten snart øynene opp for denne symbiosen mellom et wc og et bidé. Foto: FOTO: Produsenten

- Det er vel ingenting som er mer hygienisk, naturlig og forfriskende enn rengjøring med vann, forklarer Samira Kudsk i Duravit til Bonytt.no.

- Også etter et besøk på toalettet. Og det er det som gjør at bidétoalettene, som er en symbiose mellom et wc og et bidé, stadig blir mer populære.

Kudsk forklarer at Bidé-funksjonen på toalettet SensoWash Starck kun er synlig hvis man kaster et blikk ned i toalettskålen.

- Bidé-funksjonen er unektelig diskret, og i tillegg kommer toalettet med skjulte ledninger og vanntilkobling, som gjør det enda mer stilrent på badet ditt.

Do som lyser i mørket

Duravit-toalettet fungerer på mange måter nokså likt toalettet ovenfor, med én spyle- og én varmluftsfunksjon som tørker deg etter vask.

- Dusjarmen av rustfritt stål har tre forskjellige dusjfunksjoner, forklarer Kudsk.

- Etter bruk blir man tørket med varmluft. Dusjarmen og dysene rengjør seg selv både før og etter bruk.

Alle funksjoner på dette toalettet styres enkelt og greit ved hjelp av en trådløs fjernkontroll.

- Dette inkluderer styring av åpne- og lukkefunksjonen til toalettsetet, og man kan stille inn temperaturen på både vann og luft, samt justere vanntrykket, forklarer Kudsk.

- I tillegg er selve seteringen oppvarmet, og også her kan temperaturen justeres individuelt. Når det blir mørkt, tennes også automatisk et dempet lys i skålen.

SMART-DO: SensoWash har en dusjarm av rustfritt stål i skålen med tre forskjellige dusjfunksjoner. Etter bruk blir man tørket med varmluft.
SMART-DO: SensoWash har en dusjarm av rustfritt stål i skålen med tre forskjellige dusjfunksjoner. Etter bruk blir man tørket med varmluft. Foto: FOTO: Produsenten

Pris på herligheten? Fra knappe 23 000 kroner.

Les også:

Slik fjerner du striper i doskåla

Her finner du masse inspirasjon til lekre baderom

Dette toalettet gjør nesten hele jobben for deg

Sjekk ut disse 10 fantastiske baderommene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning