Personlig innredning med vintage

Her er alt vintage og industrielt

Se hvordan eierne av vintage butikken Dusty Deco har innredet den industrielle leiligheten sin.

VINTAGE: Gamle skatter og industrielle innslag preger den personlige og gjennomførte leiligheten.
VINTAGE: Gamle skatter og industrielle innslag preger den personlige og gjennomførte leiligheten. Foto: FOTO: Martin Löf STYLIST: Gill renlund
Publisert Oppdatert

Vintage møbler, industrielle elementer og en personlig følelse preger den 76 kvadratmeter store leiligheten til Lina og Edin i Stockholm. Boligen har et rent og skandinavisk uttrykk og er spekket med små, unike skatter. Den spennende miksen av interiør er utført med stø hånd.

Eierne, to engasjerte interiørentusiaster, driver selv en vintage interiørbutikk i Stockholm som heter Dusty Deco. Butikken spesialiserer seg på vintage skatter og industriell stil.

Pusset opp selv

Hjemmet deres gjenspeiler forretningen deres, og de lever med lidenskapen sin rundt seg hver dag. Leiligheten har de selv totalrenovert.

- Soverommet var tidligere et kjøkken, kjøkkenet var en korridor og leiligheten var ikke like hvit, forklarer Lina til bonytt.no Vi har bygget om, malt og flyttet rundt på ting for å få det akkurat slik vi ville.

Det var viktig for oss å skape en åpen og luftig følelse. Vi la mest vekt på de sosiale værelsene som kjøkken og stue. Det er der man oppholder seg og de rommene var derfor viktigst for oss.

KLASSIKER: I stuen har beboerne en frodig miks av møbler og midt på gulvet står den klassiske Eames gyngestolen.
KLASSIKER: I stuen har beboerne en frodig miks av møbler og midt på gulvet står den klassiske Eames gyngestolen. Foto: FOTO: Martin Löf STYLIST: Gill renlund
SPISEBORD: Når beboerne blir lei av tingene sine tar de dem med til butikken Dusty der det selges videre. Spisebordet står derfor hos et vennepar av dem nå.
SPISEBORD: Når beboerne blir lei av tingene sine tar de dem med til butikken Dusty der det selges videre. Spisebordet står derfor hos et vennepar av dem nå. Foto: FOTO: Martin Löf STYLIST: Gill renlund

Vill etter vintage

Interiøret er inspirert av vintage og industriell stil. Lina synes selv at det beste med vintage stil er å skape fine kontraster.

- Når man blander blanke fliser med rustne bokser eller en gammel lampe i et kritthvit tak gir det liv og personlighet til et hjem, sier Lina.

Det meste av interiøret i leiligheten kommer selvsagt fra butikken.

- Om det ikke kommer fra butikken så skal det dit snart. Mange av gjenstandene kommer hjem til oss først, og når vi går lei tar vi det med til Dusty Deco. Kjøkkenbordet vårt, for eksempel, står nå hos noen venner av oss. Forhåpentligvis elsker de det enda mer enn vi gjorde.

Satset på butikk

NOSTALGISK OPPBEVARING: En gammel kiste er både funksjonell og dekorativ.
NOSTALGISK OPPBEVARING: En gammel kiste er både funksjonell og dekorativ. Foto: FOTO: Martin Löf STYLIST: Gill renlund
FOKUS PÅ ROMMENE MAN ER I: Det var de sosiale oppholdsrommene i leiligheten som var viktigst for Lina og Edin.
FOKUS PÅ ROMMENE MAN ER I: Det var de sosiale oppholdsrommene i leiligheten som var viktigst for Lina og Edin. Foto: FOTO: Martin Löf STYLIST: Gill renlund
SÆREGEN STIL: Ingen av stolene rundt bordet er like. De unike møblene gir leiligheten en spennende stil.
SÆREGEN STIL: Ingen av stolene rundt bordet er like. De unike møblene gir leiligheten en spennende stil. Foto: FOTO: Martin Löf STYLIST: Gill renlund

De har drevet butikken i nesten to år. Lina er med på innkjøp og tar innredningsoppdrag, mens mannen står i butikken og tar seg av den daglige driften.

Ideen om å starte butikk var et resultat av mye oppsamlet interiør i hjemmet deres.

- Vi hadde så mange ting hjemme, forteller hun. Gjennom årenes løp hadde vi samlet mye rart fra reiser, loppisturer, vintagerunder og arvegods. Så når loft, kjeller, landhus og hjem ble fullt bestemte vi oss for å dele litt med andre.Vi begynte så smått i helgene ute på gården, og alt gikk raskt unna. Da Dusty begynte å gå rundt flyttet vi til Söder og satset. Edin jobber nå med butikken på fulltid og vi leker med tanken på å utvide. Kanskje det blir et Dusty hotell en dag?

Felles interesse

Lina og Edin deler den samme lidenskapen for interiør, men ingen av dem har bakgrunn fra faget.

- Vi har begge jobbet innen mote lenge, forklarer Lina. Men det herlige med møbler er at det går ikke like raskt. Man blir fortere lei av et par sko enn av et kjøkkenbord.

Varene i butikken er håndplukket og det er ikke hva som helst som slipper gjennom nåløyet.

- Vi velger produktene med hjertet, avslutter Lina. Vi plukker bare ut ting som vi ville hatt i vårt eget hjem.

Les også:

Her finner du de kuleste interiørbildene

SOVEROM: Paret har endret på hele romløsningen til leiligheten. Soverommet var tidligere et kjøkken.
SOVEROM: Paret har endret på hele romløsningen til leiligheten. Soverommet var tidligere et kjøkken. Foto: FOTO: Martin Löf STYLIST: Gill renlund
VEGGPRYD: Grafiske postere pynter opp kriker og kroker.
VEGGPRYD: Grafiske postere pynter opp kriker og kroker. Foto: FOTO: Martin Löf STYLIST: Gill renlund
KONTRASTFYLT: Det er alle kontrastene man får frem med vintage stil som Lina liker så godt.
KONTRASTFYLT: Det er alle kontrastene man får frem med vintage stil som Lina liker så godt. Foto: FOTO: Martin Löf STYLIST: Gill renlund
MIKS: På kjøkkenet har de en åpen kjøkkenkrok med industriell lampe og ulike kjøkkenstoler.
MIKS: På kjøkkenet har de en åpen kjøkkenkrok med industriell lampe og ulike kjøkkenstoler. Foto: FOTO: Martin Löf STYLIST: Gill renlund

Alt om industriell stil

Hele leiligheten er innredet med metall

Trendy å ha matallergi

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning