Test av bærbare gassgriller

De beste bærbare grillene

Vi har testet sju bærbare gassgriller. Hvilken passer for deg?

TESTVINNER: Weber Q100 fikk terningkast fem og er testens vinner.
TESTVINNER: Weber Q100 fikk terningkast fem og er testens vinner. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Kontaktinformasjon

KAMA Fritid: Tlf 69 88 57 44

Sunwind: Tlf 67 17 13 70

Futur:Tlf 23 38 43 20

Dometic: Tlf 33 42 84 50

Primus

Weber

Hva er propangass?

Propan er et forholdsvis rent brensel som finnes i ulike flasker, ofte blandet med butan. Til dels små engangsflasker og til dels større flasker som krever trykkregulator og som fylles på etter hvert. Forskjellige griller bruker ulike slags flasker, noe som påvirker kostnader og håndterbarhet.

Gassgriller er enklere å bruke og kontrollere enn kullgriller. Dessuten går det raskt å komme i gang å grille fordi man ikke trenger å vente på rett grillglød.

Her tester vi forskjellige bærbare gassgriller.

At man må ha kull eller briketter for at det skal smake grillet, er det delte meninger om. Med gassgrillen slipper du vente på den perfekte gløden og den kontrollerte prosessen gir deg tid overs for andre ting enn å passe grillen.

Les også: Designgrill som koster flesk

På den andre siden er det ikke like lett å få den helt perfekte grilloverflaten på maten, og rengjøringen er litt vanskeligere siden fett og matrester ikke forbrennes, som i kullgrillen, men legger seg på bunnen av grillen.

De fleste campinggriller ser ut til å være produsert for de som har bobil eller husvogn med plass for både stor grill og gassflaske. Det finnes imidlertid noen unntak, som Primus Vidar og Weber Q100, som begge bruker engangsgassflasker.

I vår test er det nettopp den praktiske Weber Q100 samt den allsidige Chef de lux fra Cadac som får høyst totalkarakterer. Førstnevnte gikk helt til topps.

Les også: Gyngeseng og andre komfortable hagemøbler

Ikke bare på campingturen

Campinggriller finnes i en rekke varianter, mange er store nok for større grupper, men langt fra alle er laget for å være bærbare. En grill som veier 8-10 kilo, pluss en gassflaske som kan veie like mye, er ikke noe man tar med seg hvor som helst.

Det finnes flere bruksområder for campinggrillen, de fleste passer også som bordgriller på uteplassen eller balkongen, der den tar liten plass og er lett å sette vekk.

Noen større modeller kan erstatte en større, stasjonær grill når det gjelder kapasitet og funksjoner, men utstråler ikke like mye status.

Les også: Slik stanser du mordersneglen

Slik gjorde vi

Grillene er testet med flere ulike matvarer som pølse, kylling, grønnsaker og laks. Prisene er produsentenes anbefalte priser og kan variere i ulike butikker. Makskarakteren er 6 poeng og grillene er vurdert etter design, grillkapasitet, kvalitet, funksjoner og pris. Mål angis i b x h x d.

Les mer på Klikk Bolig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning