Utelys i hagen

Stemningsfulle utelys i hagen

Med disse utelysene kan du gå stemningsfulle sommerkvelder i møte.

STEMNING I HAGEN: Bruk utebelysningen til å skape en herlig stemning i hagen.
STEMNING I HAGEN: Bruk utebelysningen til å skape en herlig stemning i hagen. Foto: FOTO: housetohome.co.uk
Publisert Oppdatert

Nå som sommeren har meldt sin ankomst flytter folk seg utendørs til alle døgnets tider. Det er mye man kan gjøre for å få en flott hage og et koselig uterom, men det finnes også håp for dem som ønsker en lettstelt hage. Andre trenger kanskje eksperthjelp for å skape drømmehagen sin.

Utebelysning kan være stemningsskapende og utvalget er stort. Her finnes det løsninger i alle former og farger. Dempet belysning uten blending gir et mykt uttrykk, mens fargesprakende lykter passer godt til hagefesten. Solcelledrevet belysning er også en mulighet. La deg inspirere til innredningen av din egen uteplass.

Vegglamper

Skal man gå til innkjøp av utendørsbelysning kan et rent og enkelt design være nok. En rolig uttrykk vil gi en behagelig og avslappet atmosfære til uterommet.

Vegglamper med frontpaneler hindrer blending og gir et skånsomt og mykt lys.

VEGGHENGT: Belysning på veggen kan være lekkert og stemningsfullt. Frontpanel vil dempe og myke opp uttrykket.
VEGGHENGT: Belysning på veggen kan være lekkert og stemningsfullt. Frontpanel vil dempe og myke opp uttrykket. Foto: FOTO: housetohome.co.uk

Dempet belysning

Skap et stemningsfullt uteområde ved å blande innfelt, dempet belysning i lav høyde, og tente lys.

Resultatet er en innbydende utendørs setting som er perfekt for sommerens middagsselskaper.

Skulpturelle lamper

SPOTTER: Har man mulighet og plass kan innfelte spotter i lav høyde gi et tøft uttrykk i uterommet.
SPOTTER: Har man mulighet og plass kan innfelte spotter i lav høyde gi et tøft uttrykk i uterommet. Foto: FOTO: housetohome.co.uk

Stemningsskapende, skulpturelle lamper kan settes ut når været tillater det. Vevde strukturer gir et spennende lys og skyggespill. Eventuelt kan de settes i døråpningen slik at lyset flommer ut.

Dekorative lys

Dekorative utelys kan pynte opp og skape et annerledes og artig uterom. Er man i det kreative hjørnet kan slike løsninger lages selv.

FORMFULL: Om været tillater det kan stemningsfulle innelamper flyttes ut.
FORMFULL: Om været tillater det kan stemningsfulle innelamper flyttes ut. Foto: FOTO: housetohome.co.uk

Stolper

Har man stier eller gangveier i hagen kan stolper være både praktisk og dekorativt. Man kan også sette opp lignende belysning i blomsterbedene for å skape små lyspunkt i hagen.

LED, naturkraft og oljelamper

KREATIVE LØSNINGER: Blomstrende lysslynger kan skape en sommerlig stemning over spisebordet.
KREATIVE LØSNINGER: Blomstrende lysslynger kan skape en sommerlig stemning over spisebordet. Foto: FOTO: housetohome.co.uk
BLOMSTRENDE LYS: Lyslenker kan henges i trærne, eller på møbler. Disse blomstrende lenkene fra Ikea kommer med 12 blomster og er solcelledrevet.
BLOMSTRENDE LYS: Lyslenker kan henges i trærne, eller på møbler. Disse blomstrende lenkene fra Ikea kommer med 12 blomster og er solcelledrevet. Foto: FOTO: Produsent

Det har kommet flere alternativer på solcelledrevet og ledningsfri LED-utebelysning de siste årene. Solvinden serien fra Ikea er et eksempel på det.

I år går også noen av lampene på vindkraft, slik at de kan omgjøre energi til strøm selv på dager uten sol. Fulladete batterier gir mellom fire og tolv timers drift, nok til at utendørsfesten kan vare til langt på natt. Dessuten kan du plassere dem hvor du vil, siden du slipper å tenke på at de skal plugges inn i en stikkontakt.

Det finnes mange former for oljelamper på markedet, som er et spennende alternative til lykter og stearinlys.

PRAKTISK OG STEMNINGSSKAPENDE: Stolper i hagen kan lyse opp både gangstien og blomsterbedet.
PRAKTISK OG STEMNINGSSKAPENDE: Stolper i hagen kan lyse opp både gangstien og blomsterbedet. Foto: FOTO: housetohome.co.uk

Fargefest

I år er det sukkertøyfarger som gjelder, både inne og ute. Lek deg med fargeglade lykter og lys, både i trærne og på bordet, og skap en fargefest i hagen. Lykter gir en dempet og rolig atmosfære, og passer perfekt til sommerens hagefester.

Les også:

Her finner du de kuleste interiørbildene

Så lett bygger du terrassen selv.

MILJØVENNLIG: Globeformet hvit eller fargesprakende? Serien Solvinden fra Ikea har mye å by på, og alle produktene er solcelledrevet.
MILJØVENNLIG: Globeformet hvit eller fargesprakende? Serien Solvinden fra Ikea har mye å by på, og alle produktene er solcelledrevet. Foto: FOTO: Produsent
NATURKREFTER: Miljøvennlige lamper er i vinden, og disse fra Ikea blir drevet av vindkraft. Solcellepanelet og vindgeneratoren konverterer sollys og vind til energi.
NATURKREFTER: Miljøvennlige lamper er i vinden, og disse fra Ikea blir drevet av vindkraft. Solcellepanelet og vindgeneratoren konverterer sollys og vind til energi. Foto: FOTO: Produsent
LEVENDE FLAMMER: Ingenting er mer stemningsskapende enn levende lys og flammer. Disse oljelampene fra Eva Solo, Stelton og Menu passer på bordet, i hagen eller på terrassen.
LEVENDE FLAMMER: Ingenting er mer stemningsskapende enn levende lys og flammer. Disse oljelampene fra Eva Solo, Stelton og Menu passer på bordet, i hagen eller på terrassen. Foto: FOTO: Produsent
OLJELAMPER: Hagelys fra Menu og Eva Solo
OLJELAMPER: Hagelys fra Menu og Eva Solo Foto: Produsent
HAGELYS: hagelys fra Stelton og Menu
HAGELYS: hagelys fra Stelton og Menu Foto: FOTO: Produsent

Her er hageredskapene du trenger

10 av 12 kjekstyper får dumpekarakter

LANTERNER: Lanterner i taket gir en magisk stemning i sommernatten. Fra designbelysning.
LANTERNER: Lanterner i taket gir en magisk stemning i sommernatten. Fra designbelysning. Foto: FOTO: Produsent
FARGERIKT: Sommerens nyheter kommer i friske farger som pynter opp uteplassen. Lysslyngene fra designbelysning kommer også i hvitt, og man kan velge mellom strømledning eller solcelledrevet.
FARGERIKT: Sommerens nyheter kommer i friske farger som pynter opp uteplassen. Lysslyngene fra designbelysning kommer også i hvitt, og man kan velge mellom strømledning eller solcelledrevet. Foto: FOTO: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning