Sorgløse utestuer

Flettede, vedlikeholdsfrie sofagrupper er en av utelivets mest solvarme trender.

Publisert Oppdatert
DELIKAT JASMIN: Regulerbar stol i serien Jasmin er en av årets nyheter fra Slettvoll.
DELIKAT JASMIN: Regulerbar stol i serien Jasmin er en av årets nyheter fra Slettvoll. Foto: (Foto: Slettvoll)
PANAMA: Serien Panama fra Expo Nova.
PANAMA: Serien Panama fra Expo Nova. Foto: (Foto: Expo Nova)

Møbelforretningene har masse lekkert å friste med av utemøbler. Årets nyheter bærer preg av så god komfort og flott design at man får følelsen av at hele stua har blitt flyttet utendørs. Dessuten er mesteparten av møblene laget av plast, selv om de ser ut som tre. Dette gjør hagemøblene svært lette å holde rene slik at de i prinsippet kan stå ute hele året.

In med "fletter"

Knut Skoe i Møbelrådet kan bekrefte at det blir mindre og mindre utemøbler i teak.

- Det som gjelder nå er flettede møbler. For tre-fire år siden var dette allerede populært, men det var så svinaktig dyrt at vanlige folk ikke hadde råd til det, sier Skoe. De populære utemøblene har nå blitt betraktelig rimeligere og kan kjøpes i de fleste møbelforretninger.

Kan spyles og vaskes

De nye, moderne flettede møblene er flettet slik at de ser ut som gammeldagse kurvmøbler. Materialet de er laget av er derimot ikke tre, men gjennomfarget plast.

- Dette gjør det mulig å både spyle og vaske møblene. Materialene på møblene er av ulik kvalitet. Møblene med rammer i aluminium er helt vedlikeholdsfrie, mens andre møbler er i jern, noe som kan føre til at de kan ruste noe, sier Skoe, som legger til at flere av aluminiumsmøblene har detaljer i teak, som fortsatt er populært til tross for at dette beskrives som et lite miljøvennlig materiale.

Les også:

Regnskogfondets råd til deg som skal kjøpe nye hagemøbler

Vedlikeholdsfritt

Markedsjef i Bohus, Per-Ivar Ekeberg, forteller at vedlikeholdsfire, flettede utemøbler er det absolutte "must" på uteplassen i år. - Flettede møbler, såkalte polyrattan møbler, ble en stor suksess i fjor og vi har satset videre på disse også i år, sier Ekeberg. Han trekker frem utemøblene "Mekka" på spørsmål om hva han tror vil komme til å bli årets storselger hos Bohus. "Korsika" er et annet merke som han tror vil havne på en god del terrasser og i hager rundt omkring i det norske land.

- Disse møblene er spesielle ettersom de tåler regn, vær og vind. Både kvaliteten og sittekomforten er god, sier markedssjefen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning