Utemøbler, griller og utelys

Favoritter til uteplassen

Årets nyheter til terassen og hagen er her.

ROSA SOMMER: Det hersker ingen tvil om at alle jenters favorittfarge er en hit denne sommeren.
ROSA SOMMER: Det hersker ingen tvil om at alle jenters favorittfarge er en hit denne sommeren. Foto: FOTO: Produsentene
Publisert Oppdatert

Våren er tidlig ute, og det er på tide å gjøre det som trengs for at uteplassen igjen bli et hyggelig sted å oppholde seg, enten det er en trang bygårdsbalkong, en romslig terrasse eller en hageflekk.

Det har allerede begynt å snike seg inn utemøbler og pynt til uteplassen i butikkene.

Sukkertøyfarger

Farger er i vinden i interiørbildet i år, og det ser ut som om trenden får bli med ut i hagen også.

Hos flere produsenter, blant andre Ikea og Åhlens, kommer det til å bugne av deilige glade farger om kun kort tid.

MODERNE: Ikea satser på både knallfarger og stramme linjer i årets hagesortiment.
MODERNE: Ikea satser på både knallfarger og stramme linjer i årets hagesortiment. Foto: FOTO: Produsentene

Det går mye i rosa i år, også på møbler, tekstiler og annen pynt til hagen og uteplassen.

For eksempel lanserte Ikea i fjor de populære Vågö lenestolene i sort og hvit plast. I år er sortimentet utvidet med en versjon i knallrosa.

Living, Åhlens og Clas Ohlson har også lansert møbler og detaljer til uteplassen i frekke knallfarger.

Turkis

BLÅTIME: Bildet viser kafémøbler i turkis fra Kare Design, søte lykter til hagebordet fra Clas Ohlson, lys i glass fra H&M Home og puter med blomstermønster fra Kremmerhuset.
BLÅTIME: Bildet viser kafémøbler i turkis fra Kare Design, søte lykter til hagebordet fra Clas Ohlson, lys i glass fra H&M Home og puter med blomstermønster fra Kremmerhuset. Foto: FOTO: Produsentene

Den friske blågrønne fargen er en av de heteste fargene på motefronten i år, og det ser ut til at trenden har smittet over til interiør- og hageverden også.

Sink og natur

Enkelte farger og materialer passer på omtrent enhver terasse, uansett hvilken stil man har lagt opp til. Sink, som i år gjør en real comeback og nyter trendstatus når den populære industristilen råder, er en av dem.

NATURLIG: Nyanser i grønt og sink preger mange nyheter denne sesongen. Bildet viser: utsnitt fra Ikeas sommerkolleksjon i midten, 
kasse i tre på hjul fra Bolina, barkrakk i sink fra Clas Ohlson, grønn stol og huske fra Designdelicatessen.dk.
NATURLIG: Nyanser i grønt og sink preger mange nyheter denne sesongen. Bildet viser: utsnitt fra Ikeas sommerkolleksjon i midten, kasse i tre på hjul fra Bolina, barkrakk i sink fra Clas Ohlson, grønn stol og huske fra Designdelicatessen.dk. Foto: FOTO: Produsentene
SLIK SKAL HAGEN SE UT: Her er nyheter fra Slettvoll og Ikea.
SLIK SKAL HAGEN SE UT: Her er nyheter fra Slettvoll og Ikea. Foto: FOTO: Produsentene

Det samme gjelder detaljer i rustikt treverk, og grønntoner, som på alle måter hører sommeren til.

Pynt med puter

Det er fint med nye hagemøbler, men skal man øke sittekomforten et par hakk, er det deilig å fylle sofaen og utestolene med noen lekre puter. Annet tilbehør i naturtoner får også gjerne bli med hjem fra handleturen.

Frisk opp med fargerike innslag

PÅ ØNSKELISTEN: Utesofaen blir ekstra deilig med massevis av myke puter. Bildet viser puter med detaljer i neonrosa fra nettbutikken hviit.no. Bøtten i sink er fra Princess. Tomatplantefrøene, engangsbestikket i tre og den lekre kurvvesken er alle fra Bolina.
PÅ ØNSKELISTEN: Utesofaen blir ekstra deilig med massevis av myke puter. Bildet viser puter med detaljer i neonrosa fra nettbutikken hviit.no. Bøtten i sink er fra Princess. Tomatplantefrøene, engangsbestikket i tre og den lekre kurvvesken er alle fra Bolina. Foto: FOTO: Produsentene

Det er lett å friske opp uteplassen selv om man i år ikke har tenkt til å legge store summer i ny møbelgruppe eller andre kostbare utemøbler.

Småpynt og detaljer er ofte alt som skal til for å forandre stilen eller bare friske opp det man har fra før.

Unik

FARGEFEST: Turkise detaljer passer perfekt i den moderne hagen. Bildet viser møbler fra Ikea. Fuglehus, plantekasse og plastglass er fra Åhlens.
FARGEFEST: Turkise detaljer passer perfekt i den moderne hagen. Bildet viser møbler fra Ikea. Fuglehus, plantekasse og plastglass er fra Åhlens. Foto: FOTO: Produsentene

Det er morsomt å kunne leke seg litt med både stilen og designet i hagen eller på terassen. Ofte trenger man ikke holde samme stilen som man har inne i huset, og mange utnytter muligheten når de innreder på uteplassen til å prøve seg frem med nye farger og elementer.

Bildet: Få ting skaper så mye stemning som lys i hagen etter mørkets frembrudd, og disse futuristiske tingene fra Designdelicatessen.dk er intet unntak.

Klassiske møbler passer i ethvert hage- eller terassemiljø, og kan enkelt forandres på ved hjelp ab nye puter og detaljer. Det kan være smart å investere i en klassisk sittegruppe til hagen, og så heller satse på rimeligere pynt og detaljer - da disse kan byttes ut oftere om man skulle ønske litt forandring.

Spise ute

UNIK: Ønsker du at hagen din skal bli en snakkis, burde du kanskje investere i denne hagelampen eller den gresskledte parasollen.
UNIK: Ønsker du at hagen din skal bli en snakkis, burde du kanskje investere i denne hagelampen eller den gresskledte parasollen. Foto: FOTO: Produsentene

Grillmåltider, sommerfriske salater og kald drikke er noe av det vi gleder oss aller mest til når sommeren står for døra, og da kan disse nyhetene komme godt med. Salatbollen fra Eva Solo er en fargeklatt, og praktisk med bærehank når man skal frakte ting mellom kjøkkenet inne og bordet ute.

Les også:

Alt du trenger å vite når du skal bygge terrasse

Dette gjør du feil når du vasker

UNDER ÅPEN HIMMEL: Å spise ute hører sommeren til. Våren er tid for nyinvesteringer til terassen. Denne enkle og stilige spisegruppen er fra Jysk.
UNDER ÅPEN HIMMEL: Å spise ute hører sommeren til. Våren er tid for nyinvesteringer til terassen. Denne enkle og stilige spisegruppen er fra Jysk. Foto: FOTO: Produsenten

Hell jord på snøen - da smelter den raskere

La deg inspirere av hundrevis av flotte interiørbilder

SMART: En terassegrill er perfekt på en liten balkong. Terassegrillen fra designdelicatessen.dk er perfekt for små balkonger.
SMART: En terassegrill er perfekt på en liten balkong. Terassegrillen fra designdelicatessen.dk er perfekt for små balkonger. Foto: FOTO: Produsentene

Hva gjør deg lykkelig - barn eller egentid?

KLASSISK: Naturfarger og tre er alltid et sikkert valg på terassen.
KLASSISK: Naturfarger og tre er alltid et sikkert valg på terassen. Foto: FOTO: Produsentene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning