Gullranke får gule blader

Publisert Oppdatert

Hva har jeg gjort feil da min gullranke får gule blad? Den har vært fin i omtrent et år, men plutselig skjer dette. Kan det være for mye vann eller for lite næring? Takknemlig for svar.

Vennlig hilsen A. L.

Hei,

når gullranken får gule blader, kan det ha flere årsaker. Har du sett etter på undersidene av bladene om det finnes spinn på undersiden? Hvis det gjør det, har du spinnmidd på den.

Spray med grønnsåpevann eller insektsdrepende middel, og øk luftfuktigheten. Dette gjør du ved å dusje planten ofte. Hvis bladene er mer bleke, sjekk om den får sol rett på seg - hvis det er tilfelle, flytt den i halvskygge.

Gullranken skal ikke vannes for mye. Den skal tørke ut mellom vanningene, dvs. få vann 1 gang i uken om vinteren (kjenn etter med fingrene i potta om jorden er tørr eller våt før du vanner).

Ellers skal Gullranken være relativt grei å lykkes med, den liker seg best i temperaturer over 13 grader om vinteren, og 18-21 om sommeren. Den skal gjødsles en gang i måneden året gjennom. Den bør få en dusj (lunkent vann) 2-3 ganger i uken om sommeren, tørk over bladene med fuktig klut om vinteren med noen ukers mellomrom.

[Publisert på hushjemhage.no]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning