Smart oppbevaring

Effektiv entré

Barnefamilien har innredet entreen med et praktisk oppbevaringssystem.

KOMPAKT: Entreen er ikke stor, bare 3,5 kvm, men den er uhyre effektiv med en tøff skapvegg med klesknagger helt til topps.
KOMPAKT: Entreen er ikke stor, bare 3,5 kvm, men den er uhyre effektiv med en tøff skapvegg med klesknagger helt til topps. Foto: Foto: Nils Petter Dale/Kim Müller
Publisert Oppdatert
ELEGANT: Formspråket inn til entreen matcher innredningen som åpenbarer seg idet vi åpner døren og går inn i rommet. Gråmalt ytterdør fra Swedoor matcher hus og entre.
ELEGANT: Formspråket inn til entreen matcher innredningen som åpenbarer seg idet vi åpner døren og går inn i rommet. Gråmalt ytterdør fra Swedoor matcher hus og entre. Foto: Foto: Nils Petter Dale/Kim Müller

Den kompakte entreen i det arkitekttegnede huset har til oppgave å betjene en hel barnefamilie. Et praktisk oppbevaringssystem for våte klær og sko var primærbehovet.

Les også: Lekne lamper

Det har familien også fått. Langveggen er dekket med skap helt opp til taket. Knottene gjør dobbel nytte, og egner seg like godt som knagger.

Slik blir både klær og sko tørt til dagen etter.

Grusfanger

I bunnen av ikeaskapene er det montert en smulesamler. Den er koblet til husets støvsugeranlegg og suger til seg alt av løv, støv og småsteiner som dras med inn med skoene.

I tillegg til tørkeplass og støvsugerfinesser, rommer skapene alt familien eier av sommer- og vintersko. Markante knotter gjør det enkelt å åpne dørene inn til skapenes innerste hemmeligheter, og fungerer også som knagger for gjester.

- På denne skapveggen kan det henges mange jakker uten at det blir rotete. Skapdørene er dessverre ikke lenger i produksjon,noe som for meg er uforståelig. De er jo så utrolig praktiske, men selve ideen med høye veggskap kan jo selvfølgelig benyttes på diverse måter av andre, sier huseieren.

Les også:

Julestemning i Slovenia

Slik får du barna til å rydde

Vi tester ståltermoser

SKITTMAGNET. Smulesamleranlegget i nederste skaphylle er tilknyttet det sentrale støvsugeranlegget. Løv, løs grus og støv forsvinner lekende lett.
SKITTMAGNET. Smulesamleranlegget i nederste skaphylle er tilknyttet det sentrale støvsugeranlegget. Løv, løs grus og støv forsvinner lekende lett. Foto: Foto: Nils Petter Dale/Kim Müller

Matcher huset

Gråfargen på skapveggen matcher for øvrig valøren på ytterdøren og huset utvendig. Entrérommet tåler godt å stå alene, men kler aller best resten Oslo-villaen, signert arkitektkontoret Code.

Ikke minst er det visuelle grepet ved entré og inngang viktig. Dette er selve innfallsporten til husets hovedetasje, og allerede idet du åpner ytterdøren og trer inn i entreen, får du et glimt tvers gjennom huset og ut mot fjorden.

Dette er vel en arkitektonisk løsning, et hovedgrep som kanskje flere kunne tenke seg?

Les også:

70-tallshuset ble drømmebolig

Test av barnestoler

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning