ny gang

Redaktørens beste tips

Hvordan fornyer du gangen på lavbudsjett? Anne Vestad i rom 123 gir deg sine beste tips.

Gang
Gang Foto: Siri Møller
Publisert Oppdatert
Foto: Frode Larsen
Anne Vestad
Anne Vestad Foto: rom 123

Redaktørene hjelper deg

I en serie på fire artikler gir redaktørene i Bonytt, Hytteliv, rom 123 og Elle Interiør deg sine tips for hvordan du fornyer et rom på lavbudsjett. Først ut var Anne Vestad i rom 123, deretter Helle Tjaberg i Elle Interiør. Nå er det Turid Røste i Hytteliv sin tur.

Hvis du skal fornye entreen, er det to ting som er viktig:

  • Tenk praktisk.
  • Husk at det er entreen som ønsker gjester og beboere velkommen.

Har du en stor og god entré kan du innrede den som en slags forstue og legge litt arbeid i å gjøre den hyggelig og lun. Men de fleste har en ganske liten gang, som skal romme mye og fylle mange funksjoner. Da er det ekstra viktig å tenke nøye gjennom hva man har behov for. Du trenger:

  • En stol eller en liten benk, gjerne med oppbevaringsmulighet. Du kan også bruke en kiste som er lav nok til at man kan sitte på den.
  • Et stort speil. Kjekt for den som skal kle seg, og det får også rommet til å virke større.
  • Oppbevaringsmøbel. Du kan ha en kommode til å ha alle småsakene i, eller du kan ha en reol med kurver eller esker i. Hvert familiemedlem kan for eksempel ha hver sin skuff/eske/kurv, eventuelt kan du ha en skuff/kurv til votter, en annen til luer osv.
  • Noe til å ha skoene i - enten et skoskap eller et skostativ. Da slipper du å snuble i sko som ligger strødd utover gulvet.
  • Knagger. Har du barn, er det lurt å henge noen knagger lavt på veggen, så kan de henge fra seg klærne selv. Og husk: Ikke ha alt hengende fremme bestandig. Du kan rydde vekk vinterklærne om sommeren!
  • Hvis du har plass: Et rommelig garderobeskap, aller helst med skyvedører.
  • Sist, men ikke minst: Godt lys!

For å spare penger er det lurt å tenke litt alternativt.Ta en tur i en bruktbutikk, kanskje finner du en fin liten benk eller et gammelt garderobestativ på hjul - kjempepraktisk! Ikea har mange fine og billige oppbevaringsløsninger, det samme har mange av de andre store kjedebutikkene. Et rimelig skap kan bli lekkert hvis du maler det i yndlingsfargen din eller setter på noen fine wallstickers.

Det er også mye fint å finne på nettet - her er mine tips:

Hjem kjære hjem - for deg som liker det romantiske.

Ruth 66 - for deg som elsker retrostilen.

www.designonline.se - for deg som går for det lekne og moderne.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning